Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Salut

Vizitator pavelalexandru

Postări Recomandate

Vizitator pavelalexandru

Salut.Ma numesc Alex si sunt student in anul I la facultatea de Inginerie Electrica

Am nevoie de ajutorul vostru pentru niste carti,materiale in arta electronicii de la 0.

Am cautat in ultimele 2 zile pe forum iar toate linkurile cu asemenea materiale nu merg,sau sunt prea vechi.

Specific sa sunt "Bata" in domeniu si nici cu fizica nu stau prea bine.

As dori niste materiale sa invat de la 0,sa am o baza pe cand incep cursurile de specialitate.

Daca mai este un topic asemanator si nu l-am gasit imi cer scuze.

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leo 17

3

• belasajgo

2

• puriu

1

• flomar60

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

gasesti pe net carti in format electronic ...cauta in bazar la vanzari au colegii la vanzare ...vezi si tu pe la o biblioteca ceva carti mai vechi de unde sa incepi si tu cu electronica ..bafta

Link spre comentariu

In mod normal nu trebuie sa iti faci griji, deoarece la facultate ar trebui sa incepeti totul de la zero, ca pot fi si studenti care nu prea au facut matematica si fizica in liceu (profil uman). Pentru inceput ar trebui mai degraba sa recapitulezi ce ai invatat in liceu la fizica si matematica. Daca stii engleza, sunt pe internet carti in engleza si gasesti multe pagini cu introducere in domeniul electricii / electronicii. Pe YouTube gasesti si cursuri complete de la diferite universitati din lume.

Link spre comentariu

"Arta electronicii" se bazeaza pe electronica teoretica, iar aceasta pe capitole ale fizicii: electricitate si magnetism, oscilatii si unde, fizica corpului solid, etc. Se poate incepe cu un bun manual universitar , de exemplu Cursul de Fizica Berkeley. A fost tradus si in limba romana, iar volumele lui se gasesc in anticariate.

Link spre comentariu
Vizitator pavelalexandru

Multumesc pentru raspunsuri.

La facultate imi trebuie o anumita baza pe care ar fi trebuit sa o am din liceu sau din generala...Insa am fost pe profil uman(BIG MISTAKE) si nu am habar de nimic.

Are careva cartea "Electronica de la A la Z" in format electronic?sau ceva carti despre curentul electric sau magnetism tot in format electronic?Ca nu gasesc nimic pe net,sau poate nu stiu eu sa caut.

Va multumesc.

Link spre comentariu

Am ajuns sa ma citez pe mine:

In mod normal nu trebuie sa iti faci griji, deoarece la facultate ar trebui sa incepeti totul de la zero, ca pot fi si studenti care nu prea au facut matematica si fizica in liceu (profil uman). [...]

La noi la facultate la automatizari toate materiile am inceput de la zero, deci puteai sa nu ai absolut habar de nimic la inceput. In afara de matematica, chiar si acolo s-a facut o "recapitulare" a materiei din liceu, dar asta doar la primele doua ore de curs. Ar trebui sa ne scrii la ce universitate esti student, poate sunt cativa care au terminat acolo si stiu sa iti dea mai multe detalii despre ce e nevoie. Sa nu te gandesti ca la Inginerie Electrica inveti doar electronica...

Link spre comentariu
Vizitator pavelalexandru

Sunt la Universitatea Gheorghe Asachi din Iasi...Din cate am inteles de la colegii din ani mai mari nu incepi chiar de la 0..Tot ai nevoie de o anumita baza...

Problema e ca eu nu prea am timp sa merg la toate cursurile pentru ca mai si muncesc si nevoia ma impinge sa fiu si putin autodidact.

Link spre comentariu

Poate te ajuta astea, sunt 16 fisiere , dar sunt prea mari si nu le pot posta aici ...daca ai o adresa de mail , ti le pot trimite ...intra pe profilul meu si da-mi un semn...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări