Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu functioneaza priza

homer

Postări Recomandate

Am o dilema extrem de mare poate ma lamureste cineva.

De ceva am o priza in casa care nu mai functioneaza. Bag orice electronic in priza si nimic.

Verific cu creionul faza si se aprinde becul. Verific si cu multimetrul toate bune, voltaj normal.

Dau doza unde sunt facute legaturile jos si verific firele ce duc spre priza, au continuitate si faza si nulul.

Bag in priza ceva electronic pun pe picioarele de la stecher sondele de la multimetru, iar voltaj bun, deci face contact, dar nu vrea sa functioneze.

Care poate fi cauza acestei anomalii ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• homer

5

• leo 17

3

• zal

2

• elmar

2

Top autori în acest subiect

pai, poate, nu acolo(in doza aceea) e intrerupt ci mai departe!

ati incercat sa aprindeti un bec cu faza si nulu luate direct din doza? se aprinde becul?

Editat de elmar
Link spre comentariu

La tabloul cu sigurante degeaba ma uit ca este o singura siguranta pentru priza si cum restul prizelor functioneaza nu are cum sa fie ceva de acolo.

Am sa incerc maine cu un bec ca nu am facuta inca instalatia pentru "bagat becul in priza"  :rade: .

Link spre comentariu

Posibil să fie atît de crăcănate clemele din priză că nu mai fac contact cu orice ştecher, cu testerele multimetrului e altceva, alea se îndeasă în găuri pînă fac contact.

Schimbă priza sau numai partea cu clemele, depinde de model. 

Editat de zal
Link spre comentariu

Posibil să fie atît de crăcănate clemele din priză că nu mai fac contact cu orice ştecher, cu testerele multimetrului e altceva, alea se îndeasă în găuri pînă fac contact.

Schimbă priza sau numai partea cu clemele, depinde de model. 

Clar trebuie inlocuita priza.

Lamele in cauza aveau de obicei si un arc ( la modele mai vechi sub forma unui inel in jurul lamelelor  ) care in timp fie se rupe sau si mai rau datorita unui contact imperfect , arcul se decaleste prin incalzire in timp si adio contact electric.

Acuma mai trebuie un pic de atentie si cand cumperi priza noua pentru ca cele mai multe modele comune de pe piata sunt de calitate indoielnica!!!

Link spre comentariu

Se mai gasesc prize  cu arculete la contacte  , cum erau cele romanesti ??

La un triplu (cumparat  de la un  magazin cu pretentii )  am gasit contactele  din tabla galvanizata !! :rade:

Link spre comentariu

eu tot m am jucat cu prize si intrerupatoare un timp ..aproape toate sunt chinezarii..calitate foarte slaba ..am luat si din magazin de specialitate sa fac comparatie ..sunt la fel :(

Si la magazinele de specialitate gasesti in mare parte doar chinezarii, dar nu magazinele sunt de vina ci clientii care vor lucrurile cele mai ieftine. Se mai gasesc si in ziua de azi prize si intrerupatoare de calitate superioara, dar nu sunt furnizori in Romania care sa aibe asa ceva in sortiment, ca nu sunt nici magazine care ar tine asa ceva pe stoc. Daca vrei ceva de calitate, poti sa iti comanzi direct din Germania, dar nu trebuie sa te miri daca o priza te costa 30 €. Eu am fost nevoit sa imi comand sigurantele diferentiale din Germania, ca in Romania nu aveam sanse sa mi se aduca nici la comanda ceea ce doream. (Vezi aici: http://www.elforum.info/topic/79348-voi-de-unde-va-cumparati-sigurantele/)

Petrec mult timp la magazine de materiale electrice si vad ca majoritatea clientilor aleg prize si intrerupatoare de cea mai proasta calitate (adica ei aleg produsul cel mai ieftin). Mai sunt si clienti care vor sa traga fire pentru un boiler sau o masina de spalat, dar in ciuda faptului ca in magazin i se recomanda fir de 2,5 mm² pentru 16 A ei cumpara fir de 1,5 mm² pentru ca zugravul care face instalatia spune ca functioneaza si asa. Si desigur cei mai destepti sunt cei care vor sa "economiseasca" bani si la recomandarea zugravului care face instalatia electrica, pun o singura siguranta de 25 A de la care merg fire la toate prizele din locuinta. Oamenii sunt pur si simplu asa de prosti ca nu inteleg ca siguranta este ca sa protejeze firele si prizele, ei vor sa puna siguranta cat mai mare ca sa nu sara siguranta. Si culmea ca ei mai si lauda dupa aceea zugravul ca ce destept ii, ca electricienii nu stiu asa "smecherii"...

Link spre comentariu

O priza turceasca sau chinezeasca nu suporta sa-i bagi un stecher de 5 mm si, pe urma, unul de 4 mm. Mai am prize romanesti cu lamele articulate si arc elicoidal in care pot baga orice de la 3 la 5 mm si face contact bun.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări