Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DC - DC converter 12V la 24V /4A

wally_gatter

Postări Recomandate

nu vreau sa va stric placerea de a construi acest converter...dar se gaseste de cumparat ...cu mufe si  si tot ce trebuie la un pret imbatabil de 23,50 lei....credeti ca mai merita efortul constructiei unui astfel de aparat?

stiu ca unul construit de dvs poate sa va aduca  satisfactii personale....dar daca faceti o mica greseala "de proiectare " poate sa defectati laptopul care urmeaza sa-l alimentati ...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Revin si eu cu converterul  realizat dupa schema lui nel65, am tras 2.7A la vreo 22v atat am putut regla ca sarcina am folosit o sarma dintr-o rezistenta de putere, trebuie sa modific divizorul rezistiv pentru 35v.

Nel65, poti sa-mi dai cateva detalii despre bobina, ma intereseaza dimensiunea torului, si numarul de spire.

Posted Image
how do i print screen

Editat de The_Reaper
Link spre comentariu

Am terminat si eu convertorul am tras 3.2A la 32v, am modificat r1 la 47k. Cel mai mult se incinge bobina, care a fost pusa la intamplare, mosfetul este rece, o sa revin cu poze maine.

Editat de The_Reaper
Link spre comentariu

foto cu alimentatorul

20 spire pe un tor atx.Pentru 35V ,e posibil sa trebuiasca un numar usor marit  de spire si divizorul de la iesire modificat

Editat de nel65
Link spre comentariu

Revin si eu cu marea mea realizare. Eu am adaugat o dioda de 8A/600V pe iesire pentru alimentarea unui circuit pulsatoriu care genereaza spike-uri de pana la 300V  , iar dioda mea redresoare nu rezista la astfel de tensiune. 

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Daca sunt doritori sa realizeze schema asta in forma facuta de mine , o sa postez la cerere fiserele de realizare a cablajului :)

Salut ,ataseaza te rog schita cablajului pbc.Multumesc, cu respect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări