Vizitator bogo_bogo Postat Decembrie 20, 2006 Partajează Postat Decembrie 20, 2006 Tocmai mi-am cumparat o masinuta radio comandata electrica. Telecomanda functioneaza cu baterie de 9V iar acumulatorul este de 10V pe baza de plumb. Acumulatorul este reincarcabil. Ceea ce nu imi place este ca acumulatorul are o autonomie de doar 30 minute, in conditiile in care reincarcarea acestuia dureaza circa 4-5 ore. Intrebarea mea este: exista un acumulator care sa se potriveasca la masinuta, sau daca se pot face ceva modificari la ea astfl incat sa-i fie ridicata autonomia la mult mai mult (2-3-4 ore). Astept opiniile voastre Link spre comentariu
niq_ro Postat Decembrie 20, 2006 Partajează Postat Decembrie 20, 2006 ca sa ai o autonomie mai mare iti trebuie un acumulator cu o capacitate mai mare sau sa ai 2-3 de rezerva (asa se procedeaza la camaere video..)...un acumulator are o capacitate C exprimata in Ah ... care reprezinta curentul care-l descarca intr-o ora.... incarcare se face, de obicei, la un curent mai mic C/n, n=5..10, in timp (n+20%)ore Link spre comentariu
danb1974 Postat Decembrie 20, 2006 Partajează Postat Decembrie 20, 2006 Acu. cu plumb pe o masinuta? Ce scrie pe acumulatorul ala? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 20, 2006 Partajează Postat Decembrie 20, 2006 O fi, n-o fi cu plumb, cert este ca unul de capacitate mai mare este mult mai greu. Deci, consum marit. Probabil ca ceea ce ai tu pe masinuta este un optim. Daca ii pui unul mai mare va creste consumul. Acu, cei drept, nici eu nu cred ca ai acc. cu plumb. Daca da, cauta un NiMh, care, la aceeasi capacitate e mai usor. Sau Li-ion. Link spre comentariu
danb1974 Postat Decembrie 22, 2006 Partajează Postat Decembrie 22, 2006 Stai oleaca, capacitate mai mare nu inseamna neaparat dimensiune mai mare sau greutate exagerata. De ex. la marimea AA (R6) gasesti de la 600mAh la 2600mAh sau chiar mai mult, si incarcatoare de la 14 ore la 1-2 ore. Si nu mi-a cazut mina de la alea de 2600.Eu am o masinuta la care acumulatorul e facut din 3 elementi cam de marimea AA bagati intr-o cutie, pot sa fac upgrade destul de usor. Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 22, 2006 Partajează Postat Decembrie 22, 2006 Stai oleaca, capacitate mai mare nu inseamna neaparat dimensiune mai mare sau greutate exagerata. De ex. la marimea AA (R6) gasesti de la 600mAh la 2600mAh sau chiar mai mult, si incarcatoare de la 14 ore la 1-2 ore. Si nu mi-a cazut mina de la alea de 2600.Eu am o masinuta la care acumulatorul e facut din 3 elementi cam de marimea AA bagati intr-o cutie, pot sa fac upgrade destul de usor.de acord, dar alea nu erau cu plumb!!!erau LiIon, NiMh, NiCd, oricare, numai cu plumb nu!acumulatoarele cu plumb au electrolitul lichid (o tizană de acid sulfuric şi apă distilată în proporţii variabile...), celelalte au o pastă, sau un sandviş de săruri... de aici diferenţa de mărime şi greutate... Link spre comentariu
danb1974 Postat Decembrie 22, 2006 Partajează Postat Decembrie 22, 2006 Da' unde ai vazut acumulatori cu plumb intr-o masinuta cu telecomanda, vreau sa vad si eu masinuta aia, mai ales ca cel mai mic accu. cu plumb care l-am vazut e cam cit masinuta.Eu am vazut doar in masinile sau trotinetele electrice in care se suie copii Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 22, 2006 Partajează Postat Decembrie 22, 2006 nici eu n-am văzut, dar citeşte primul post din threadul ăsta... :yawinkle: Link spre comentariu
one Postat Decembrie 22, 2006 Partajează Postat Decembrie 22, 2006 vreau sa vad si eu masinuta aia, mai ales ca cel mai mic accu. cu plumb care l-am vazut e cam cit masinuta.Eu am vazut doar in masinile sau trotinetele electrice in care se suie copiiPoti vedea acumulatori cu plumb la 4V, de dimensiuni mici, in lanternele chinezesti care se incarca de la priza. Sunt mult mai ieftine decat cele cu Ni, de aceea sunt folosite. Sunt inchise etans. De obicei se arde la aceste lanterne partea de incarcare, care este construita minimal si subdimensionat.Acumulatorii au dimensiuni aproximative 40x25x15mm. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum