Vizitator djblade150 Postat Decembrie 19, 2006 Partajează Postat Decembrie 19, 2006 Am 4 kilomax de 18" si am facut maximul dupa prospect dar nu se aude basu tare! Difurile au 1250 W unul.. si nush ce incinte sa ii fac sa se auda cum trebuie! am facut o cutie de 350 de litri.. dar nu da basu afara si nu se formeaza presiune in cutie. am mai taiat din ele.. dar tot nu prea ma impresioneaza. :( daca cineva ma poate ajuta va rog sa imi spuna si mie dimensiunile pentru o cutie.. si ce tevi de bass reflex sa pun! Va rog sa ma ajutzi! Astept raspuns pe Id-ul de mess: djblade150 Va multzumesc.. raman dator. o sa mai intru pe forum sa vad daca a raspuns cineva! va rog mult de tot sa ma ajutatzi! P.S. am 2 puteri CROWN de cate 1500 W fiecare. Una o folosesc pe sateliti si una pe basii. Am basii legatzi in paralel sa cada pe 4 ohmi pentru a da mai bine in basii dar tot degeaba :( Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 20, 2006 Partajează Postat Decembrie 20, 2006 Si de ce nu faci topic nou cu problema ta ?Acum am facut eu...dar sper sa nu se mai repete. Link spre comentariu
Vizitator djblade150 Postat Decembrie 20, 2006 Partajează Postat Decembrie 20, 2006 Am incercat sa fac atunci cand am postat... dar nu a mers am incercat de cateva ori si pan' la urma am raspuns la aia cu eminence. Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Decembrie 20, 2006 Partajează Postat Decembrie 20, 2006 Am 4 kilomax de 18" si am facut maximul dupa prospect dar nu se aude basu tare! Difurile au 1250 W unul.. si nush ce incinte sa ii fac sa se auda cum trebuie! am facut o cutie de 350 de litri.. dar nu da basu afara si nu se formeaza presiune in cutie. am mai taiat din ele.. dar tot nu prea ma impresioneaza. :( daca cineva ma poate ajuta va rog sa imi spuna si mie dimensiunile pentru o cutie.. si ce tevi de bass reflex sa pun! Va rog sa ma ajutzi! Astept raspuns pe Id-ul de mess: djblade150 Va multzumesc.. raman dator. o sa mai intru pe forum sa vad daca a raspuns cineva! va rog mult de tot sa ma ajutatzi! P.S. am 2 puteri CROWN de cate 1500 W fiecare. Una o folosesc pe sateliti si una pe basii. Am basii legatzi in paralel sa cada pe 4 ohmi pentru a da mai bine in basii dar tot degeaba :(Care prospect ?La ce frecventa este acordata incinta ? Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Decembrie 20, 2006 Partajează Postat Decembrie 20, 2006 banuiesc ca asta este difuzorul: http://www.zzounds.com/item--EMNKILO18A ai spus ca ai 4 difuzoare de acest tip si le-ai legat pe toate 4 (in paralel) la un amplificator Crown de 1500W? Daca ai 4 difuzoare de 8 ohmi fiecare si le-ai legat pe toate 4 in paralel nu ai un difuzor ce are impedanta de 2 ohmi iar pe fiecare difuzor (daca ai 1500W de la amplificator ) vei avea 1500:4=375W care fata de puterea nominala a difuzorului (cea de 1250W) este un pic mai mare de un sfert cit poate el, deci gasesc normal sa nu fii multumit. Ce am scris mai sus este valabil daca amplificatorul ofera 1500W in 2 ohmi si ai toate cele patru difuzoare legate in paralel. Eu nu inteleg de ce nu folosesti un singur difuzor? Difuzorul are 1250W si la un amplificator de 1500W cred ca este potrivit (numai sa nu-l dai potentiometrul de volum la maxim) Mai bine scrii exact modelul de amplificator Crown pe care il ai, eventual un link si eventual cite difuzoare si cum le ai legate (un link catre difuzor este la fel binevenit) si sigur vei primi un sfat care te va ajuta sa fii multumit. Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 20, 2006 Partajează Postat Decembrie 20, 2006 Ce volum are cutia ?Din cate am mai auzit ( nu incercat ) kilomax are nevoie de cutii destul de mari ca sa coboare cum trebuie...si implicit sa sune si tare pe anumite zone de frecventa... Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Decembrie 21, 2006 Partajează Postat Decembrie 21, 2006 kilomax nu este f reusitare nevoie de incinte de aprox 300 litri pt a suna decent (nu neaparat bine) Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 21, 2006 Partajează Postat Decembrie 21, 2006 exact asta am vrut sa spun si eu :smt001 Link spre comentariu
FIXVID Postat Decembrie 21, 2006 Partajează Postat Decembrie 21, 2006 banuiesc ca asta este difuzorul: http://www.zzounds.com/item--EMNKILO18A ai spus ca ai 4 difuzoare de acest tip si le-ai legat pe toate 4 (in paralel) la un amplificator Crown de 1500W? Daca ai 4 difuzoare de 8 ohmi fiecare si le-ai legat pe toate 4 in paralel nu ai un difuzor ce are impedanta de 2 ohmi iar pe fiecare difuzor (daca ai 1500W de la amplificator ) vei avea 1500:4=375W care fata de puterea nominala a difuzorului (cea de 1250W) este un pic mai mare de un sfert cit poate el, deci gasesc normal sa nu fii multumit. Ce am scris mai sus este valabil daca amplificatorul ofera 1500W in 2 ohmi si ai toate cele patru difuzoare legate in paralel. Eu nu inteleg de ce nu folosesti un singur difuzor? Difuzorul are 1250W si la un amplificator de 1500W cred ca este potrivit (numai sa nu-l dai potentiometrul de volum la maxim) Mai bine scrii exact modelul de amplificator Crown pe care il ai, eventual un link si eventual cite difuzoare si cum le ai legate (un link catre difuzor este la fel binevenit) si sigur vei primi un sfat care te va ajuta sa fii multumit. 4 difuri legate CATE 2 in paralel pe canalele unuia din amplificatoare - impedanta pe fiecare canal va fi de 4 ohm ah ... si ca sa scoti acelasi SPL cu un singur dif cum ziceai tu ca ar fi mai bine, tiar trebui 12 000W :goodman: eu tot as ramane la varianta cu 4 difuri si "doar" 1500W :prayer: Link spre comentariu
Vizitator djblade150 Postat Decembrie 22, 2006 Partajează Postat Decembrie 22, 2006 Ce volum are cutia ?Din cate am mai auzit ( nu incercat ) kilomax are nevoie de cutii destul de mari ca sa coboare cum trebuie...si implicit sa sune si tare pe anumite zone de frecventa...deci cutia prima data am facut-o de 340 litrii cu 2 gauri de bax reflex fatza de circa vreo 12-14 cm numa stiu exact. ele au fost aduse din SUA toate si crown. Am legat iin paralele cate 2 pe un canal deoarece nu dadea in ele mai deloc adik nu avea bass. daca legam in paralel cate un satelit si un bas pe canal se auzea chiar fara bass. eu vreau sa "duduie", sate bata basu in piept. la cat scot ele asta ar fi ceva normal. frecvente intradevar lua.. dar doar in cutie eu vreu ca tot basu sa fie dat afara, daca ma intelegetzi. NUsh ce model sunt Crown alea dar stiu ca am dat 1200 euro pe unu. si le-am luat acum 2 ani. sateteliti sunt jbl un driver de inalta de aproxim. 200 W si o medie de 300 W banda larga de 10". cu sateliti nu am problema chiar se aud super si am dat pot sa zic tare cam vreo 7-8 sute de w in ei si au rezistat. DEci nush ce cutii sa le fac la basii aia :(( astept un raspuns Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 22, 2006 Partajează Postat Decembrie 22, 2006 Fa un experiment: pune in punte crown-ul si leagale la un singur kilomax. vezi sa nu dai deloc pe rosu si spune-mi daca iti palce asa. Daca nici atunci nu esti multumit, cauta-ti un dif de pe aici, care sa nu aiba nevoie de cutie mai mare de 200 L si care sa aiba in jur de 500-700 W RMS in 8 ohmi.Ce scrie pe puterile crown ? Ca trebuie sa scrie ceva pe ele. Daca nu pune o poza sa vad si eu ce amp ai.Daca vrei sa vorbim mai multe da-mi un mesaj privat si-ti dau add la lista de mess. Link spre comentariu
Vizitator djblade150 Postat Decembrie 22, 2006 Partajează Postat Decembrie 22, 2006 Pai daca il leg in punte vine reaq 3000 W. Crownurile sunt bune! Sunt dalea fara traf in ele se elimenteaza ele din priza cat e nevoie. si au radiatorul pe mijloc si in spate are un ventilator! Sunt negre. deci mai nu e problema asta treaba este ca in cutie difu. nu avea presiune ca e cutia prea mare.. si nici pe crossover nu le-am legat fiindca daca le taiam din medie deja satelitu ala de 10" nu facea fatza la diferentza de frecventza. si se aude mai nashpa. Si la puteri ai optiunea de woofer sa scoata doar de frecventa pana al 100 hz si 80hz. deci puterile sunt super. treaba e ca vreau sa se simta aia 18 toli nu doar sa ia frecventze. Cred ca va trebui sa ii fac cutia mai mica, sau sa o mai tai pe asta. si sa incerc sa-i bag prin corssover la low/med si sa mai tai din medie. poate iese basu mai in evidentza nush. Cam ce cutie sa fac asa sa se simta bassu. daca imi poate da cineva neste masuri, mi-ar fi de mare ajutor. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Decembrie 22, 2006 Partajează Postat Decembrie 22, 2006 Sunt negre.De asta nu se aude bine, sunt sigur 100% :partyman: Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 22, 2006 Partajează Postat Decembrie 22, 2006 Daca tot testezi atunci nu taia cutia ca sa o faci mai mica.Baga un sac de nisip in ea ca sa ii micsorezi volumul.Redu volumul pe la 200L si pune tuburi sa ai acordajul pe la 35-40Hz.Nu stiu cum merge kilomax-ul, dar de testat am testat omega18 de la eminence si merge brici, bas din greu. Nu prea cred ca amplifurile sunt fara traf. Probabil au o sursa in comutatie si atunci nu au traf imens.Ai testat si ep alte boxe? s-ar putea sa fie ceva setari aiurea la amplificator, sau sa fie boxele legate in antifaza. Link spre comentariu
victor_wts Postat Decembrie 23, 2006 Partajează Postat Decembrie 23, 2006 eu cred ca lipsa basului nu e din cauza difului ci din cauza puterii. ia incerca tu sa pui un dif pe un singur canal si da in ele fara frica pt ca acel dif duce 1250W RMS iar progream 2500W asa ca daca puterea ta nu are decat 1500W slabe sanse sa il arzi daca ii dai fara distorsiuni. daca nici asa nu iti place leaga in punte si dai dar cu simtul raspunderii si vezi daca iti place daca nu, e difu sigur :weedman: din cate am inteles eu tu ai si satelitii tot pe puterile astea? daca asa le ai atunci nu e de mirare ca nu ai bass tie iti tr 2 puteri dinalea sa legi doar basu adica fiecare canal cu diful lui si sa folosesti lpf ala care il are iar pt sateliti alta putere care sa dea restul frecventelor.cei care se pricep mai bine sa nu arunce cu pietre in mine dar am incercat si eu sa ii dau o mana de ajutor asa ca intre noi astia mai necunoscatori :rolleyes: avand in vedere ca omul stie ca acele puteri se alimenteaza din priza cu cat au nevoie si nu ca are sursa in comutarie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum