Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor Subwoofer Heco

Vizitator Cătălin Munteanu

Postări Recomandate

Eu cred ca este o porcarie.Poate am inteles eu gresit dar subul l-ai pus pe iesirea amplificata a boxelor sau pe mufa rca PRE OUT a receiverului?

Unele receivere nu au amplificare pentru sub.....iar daca l-ai pus pe iesirea amplificata pentru boxe si se aude incet...probabil ai probleme cu spirele bobinei/lor ...adica i s-a dat mai multa putere decat trebuie si nu s-a ars de tot ...ci doar s-a ars invelisul sarmei si acum fac atingere spirele intre ele.............dar nu bag mana in foc pentru ca tu mi-ai spus ca i-ti arata 4 ohm la masuratoare. Sau poate el a avut 8 ohm si a patit ce am spus mai sus si acum arata 4ohm minus un 0.8ohm impedanta firelor aparatului(eroarea aparatului) si ai undeva la 3ohm. Eu am ars difuzoare in modul asta ,mai ales de inalte si din 4 ohm i-mi arata 2ohm cu bobina in scurt.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

8

• jvl_77

5

• oaki

1

• MLGore

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu am preout, l-am conectat la iesirea amplificata, eu cred ca e prost conceput. Incinta este dubla, adica jumatatea din fata reflex si jumatatea din spate compresie, daca scoti capacu spate chiar se aude destul de tare, prost dar se aude. Tubul nu este infundat, mai ales ca se vede difuzorul prin el. Pun poze imediat.

aveti aici pozele https://plus.google.com/photos/102039448400985560265/albums/6072386755552093841

Link spre comentariu

Incinta este bandpass. Scoate acei condensatori și vezi cum se aude ca și nivel. Dacă este mult mai tare, e posibil să fie defecți, dacă doar apar mai multe medii, înseamnă că difuzorul are un Spl jalnic. (în comparație cu cel al incintelor tale, cu care l-ai probat)

Link spre comentariu

Se pare ca reteaua de separatie e de tip serie. Se foloseste mult la sub-uri pasive pt ca permite tolerante ceva mai mari la parametri difuzoarelor.

Verificati componentele (în special condensatoarele) si fazarea celor doua canale (verificati mai întâi canalele pe rând).

Obiectul e o serie low cost de pe la începutul anilor '90.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Fără supărare, dar dacă a fost mai mult gratis, asta e explicaţia. Dă-l mai departe şi ia-ţi alte boxe capabile să redea şi joasele sau alt sub, bine făcut şi numai pe probate.

Nu e nici o suparare,boxele in momentul asta ma multumesc, simt nevoia de niste bas doar la filme mai ales la volum mic.

Se pare ca reteaua de separatie e de tip serie. Se foloseste mult la sub-uri pasive pt ca permite tolerante ceva mai mari la parametri difuzoarelor.

Verificati componentele (în special condensatoarele) si fazarea celor doua canale (verificati mai întâi canalele pe rând).

Obiectul e o serie low cost de pe la începutul anilor '90.

Eram constient ca era ceva lowcost, dar nu ma asteptam sa fie mai low cost decat un subwoofer genius de calculator :)

Fazarea am verificat-o, cred ca totusi are un spl foarte mic difuzorul. Din pacate condensatori nu am gasit astazi, sa vad unde pot comanda online, sau daca are careva 2 buc 100mf de vanzare,  de prin Bucuresti, dati un semn si ma deplasez eu.

Editat de Cătălin Munteanu
Link spre comentariu

Nu e nici o suparare,boxele in momentul asta ma multumesc, simt nevoia de niste bas doar la filme mai ales la volum mic.

La amplifurile ''de casă'' există în general acea corecţie fiziologică la volume mici numită ''loudness''. 

..............

Cond de 100uF bănuiesc că trebuie să fie nepolarizaţi, îi poţi simula din cîte doi de 220uF electrolitici polarizaţi legaţi în serie plus la plus sau minus la minus. Pune unii la măcar 50V să nu ai surprize.

Editat de zal
Link spre comentariu

Am un amplificator Yamaha cu "celebrul" lor corector variabil de loudness, este setat mereu pe flat si scad pe masura ce ridic volumul.

Practic la ei Flat este loudness on si pe masura ce invarti ( invers fata de acele ceasornicului ) loudness-ul scade pana - 30db

Intodeauna mi s-a parut ca loudness-ul la yamaha nu face ce trebuie, fata de cele la care apesi butonul si incepe sa bubuie, cu toate astea sunt la al 3-lea amplif yamaha. Nu stiu e ceva la ele, de place urechii mele.

Link spre comentariu

Mda, ciudatul lor loudness reglabil, practic sînt singurii care-l mai folosesc azi, nu că s-ar mai fi înghesuit şi alţii să-l facă aşa prin anii 80 cînd l-au introdus.

Nu ştiu ce ar putea ajuta sunetul, schemele Yamaha sînt banale.

E invers, la ''Flat'' nu e acţionat.

Link spre comentariu

Apropos de chestia asta, teoretic se seteaza volumul maxim cu loudness-ul pe flat parca ( nu mai stiu tre sa ma uit prin manual ) dupa care nu mai umblii la volum ci doar la acest loudness, jonglezi din ala, doar ca idiotii nu au pus butoane de loudness si pe telecomanda pe care eu o folosesc destul de des. :nerv

Am mai vazut pe un McIntosh si pe un Denon la un moment dat, dar nu stiu cat de vechi erau.

Link spre comentariu

Volumul e volum iar ciudăţenia aia are efect doar asupra curbei de frecvenţă prin atenuarea mediilor, de aia dă impresia că acţionează tot asupra volumului. Dacă ar fi ridicat joasele şi înaltele cum e normal nu mai dădea impresia aia.

Link spre comentariu

Daca vrei un plus de frecvente joase , foloseste mai bine "bass extension" daca are acel amplificator yamaha.(eu am unul acum care are asa ceva... efect la ~60hz)

Loudness-ul acela te poate ajuta la anumite tipuri de muzica mai ritmate,electronica [,daca vrei sa faci un pic de "karaoke",reduci un pic vocea pe melodie si canti tu..--gluma!]

In prima treime din reglaj(loudnes-ul) are sens(10dB) apoi ...efectul asupra sunetului e far rost!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări