Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor Subwoofer Heco

Vizitator Cătălin Munteanu

Postări Recomandate

Salutare,

Am intrat in posesia unu Subwoofer pasiv HECO luat mai mult gratis. A picat la fix pt ca oricum simteam nevoia e un sub la filme sa-mi suplineasca cele 2 boxe.

Problema mea este ca se aude extrem de incet si banuiesc ca receiverul meu nu face fata, initial am crezut ca e ars si mi-am luat teapa dar difuzorul e ok, filtrul pare si el ok.

De suplinit boxele mele pe partea de bass nici nu incape vorba, de abia cu volumul spre maxim incepe sa se auda a subwoofer, asta cu boxele decuplate ca altfel nu poti sta in casa.

Cum nu am avut niciodata un subwoofer si sunt total paralel va intreb si eu urmatoarele.

Am nevoie de un soi de filtru activ ? Nu stiu eu sa-l conectez ?

Difuzorul are bobina dubla iar partea de intrare si iesire arata ca in pozele de mai jos. 

Va multumesc !

post-236976-0-61783800-1413667300_thumb.jpg

post-236976-0-43865100-1413667313_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

8

• jvl_77

5

• oaki

1

• MLGore

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din ce se vede, ieşirile celor două canale Stg şi Dr se leagă la bornele de intrare în sub iar boxele se leagă la bornele de ieşire din sub. Aşa filtrul lui preia frecvenţele joase din ce debitează ampliful şi boxele rămîn cu medii-înalte, ca sateliţii.

Link spre comentariu

Exact, asta am si facut, am incercat si cu boxele conectate la sub si am incercat si cu ele la amp, avand 4 iesiri,rezultatul acelasi, sub-ul e lipsit de vlaga, se aude extrem de incet. E ca si cum ai conecta ceva pasiv la o sursa neamplificata, aceeasi senzatie.

Link spre comentariu

Am conectat difuzorul direct si intradevar urla mai tare dar pe toate frecventele, cred totusi ca este de rahat tot sub-ul, poate e prost gandit din start, tot ce inseamna incinta, etc.

Pe difuzor scrie 4ohm / 30 W si are diametrul de aprox 16,5cm, scos din incinta de abia se aude, in incinta cu capacul spate scos creste volumul semnificativ, cum ii pui capacul spate s-a terminat totul de abia se aude.

Am la munca un 2.1 de pc de 80 de lei care ii da clasa oricand.

Difuzorul nu cred ca a fost schimbat, imi vine greu sa cred ca gasea unu cu dubla bobina cu tot cu garnitura si sa se potriveasca perfect pe gaurile de prindere.

Cei 2 condensatori de 100uF par sa se fi scurs, dar banuiesc ca asta ar afecta doar frecventa de taiere.

@zal: Cum as putea afla daca sunt in scurt ?

Link spre comentariu

Am gasit asa ceva

Posted Image

Cica se pune inaintea amplificatorului stereo, eu nu inteleg cum s-ar putea face conexiunile in conditiile in care vreau sa-mi ramana boxele conectate pe ampul stereo si la asta sa conectez doar subwooferul, semnalul venind prin 2 rca-uri din placa de sunet

Link spre comentariu

Left /right ieșiri din placa audio sau altă sursă de semnal. Le introduci în cele două RCA in L/R, iar din RCA out, bagi semnal într-un amplificator de putere. Cu ieșirea acestuia ataci subwoofer-ul. Cu alte cuvinte îți mai trebuie un canal de amplificare de putere, în afară de cele două pt stg, dreapta...

Link spre comentariu

Totuşi e un sub pasiv, îşi ia semnal din ieşirile canalelor amplifului normal, sigur că i se poate pune şi amplificare separată, dar mă întreb cît a decăzut firma ca să folosească difuri atît de slabe constructiv, făcute doar să consume semnal. Probabil că sensibilitatea difului e jalnică (SPL).

.................

Se măsoară cu ohmmetrul bobina/bobinele, ar trebui ptr impedanţa de 4 Ohmi să indice în jur de 3 Ohmi rezistenţă, iar ptr 8 Ohmi în jur de 6.

Link spre comentariu

Dacă difuzorul se aude mai puternic legat direct,relativ la aceleași frecvențe, înseamnă că ai ceva defect pe filtru. Schimbă condensatorii ăia pentru început . Sunt paralel cred pe difuzor, după bobina și probabil sunt un pic în scurt dacă au curs... Sau poți să - i scoți pentru verificare... Faptul că se aude tare fără capacul din spate față de cazul cu capac, e poate datorat faptului că nu apare prea mult semnal în zona în care e acordată incinta, sau poate, în caz ilar, ceva obstrucționează tubul.

Editat de jvl_77
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări