Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legare LCD la microcontroller

nimeni_altci

Postări Recomandate

Salut, am si eu nevoie de putin ajutor. Am cumparat un LCD (Hitachi LMG6381QHGE) , pe care vreau sa il interfatez cu un microcontroller PIC. Problema este ca nu am mai lucrat niciodata cu asa ceva si nu stiu prea multe despre el. Tot ce am gasit este PDF de mai jos. Imi poate spune cineva va rog cateva cuvinte despre cum functioneaza?

LMG6381QHGE.pdf

post-195068-0-48913900-1413633523_thumb.jpg

post-195068-0-65054500-1413633533_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

4

• nimeni_altci

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut, e un LCD grafic de 256 pe 64. Ai pinii si informatii despre sursele (ai 2) de alimentare. Care e problema? Software sau si hardware?Nu zice ce controller are (n-am vazut eu?).Ce compilator folosesti? Daca Mikroe atunci are functii pentru 128x64 (o sa afiseze numai jumatate). De altfel, multe compilatoare au functii disponibile. Un coleg de Elforum facuse si 192x64. Explica el ce si cum. Am uitat cine era, cauta si tu.PS: scriu de pe telefon, mai greu cu cautat si pus linkuri.Asta e http://www.elforum.info/topic/76327-glcd-ts19264-1/?hl=192x64

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Salut.

Folosesc MPLAB cu XC8. Problema e soft, cat si hard. Nu prea stiu cum sa leg firele. Presupun ca leg doar A7-A14 , masa, si alimentarea LCD si alimentarea logica. Voi urmari acel tutorial sa vad daca reusesc sa imi dau seama. Nu prea imi place sa folosesc librarii, si de aia lucrez cu MPLAB.

Link spre comentariu

Va trebui sa legi cam totul. Timing este problema de baza la controlul LCD. Ai diagramele acolo dar iti lipseste multa informatie despre cum il controlezi. Va trebui sa gasesti ce driver are, citesti cum controlezi acel driver si asa vei reusi... dupa ceva munca. :)

Link spre comentariu

Cred ca driverul este HD61830A. Am gasit un datasheet destul de mare pentru el. Voi incerca sa inteleg ce scrie. Multumesc pentru raspunsuri!!

Editat de nimeni_altci
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări