Vizitator fonomatu Postat Octombrie 17, 2014 Partajează Postat Octombrie 17, 2014 (editat) A luat careva asa ceva? Care-i calitatea? Link: http://www.tme.eu/en/details/zsm-01/assembly-kits/ Edit: intre timp am gasit si documentatia la producator (numa in poloneza): http://www.jabel.com.pl/files/instrukcje/J-001.pdf Vad ca are condensatori de 25V conform schemei, dar ei zic sa-l alimentezi la +/- 15..18V. De ce oare? Ca sa-mi raspund singur la ultima intrebare: atata suporta TDA2030. Editat Octombrie 17, 2014 de fonomatu Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 18, 2014 Partajează Postat Octombrie 18, 2014 Practic doar cablajul te interesează de acolo, sînt mai multe integrate ce se potrivesc, au schemă comună doar valori diferite la unele piese. La integratele astea ieftine nu se pune problema calităţii, doar să cînte. Montajul se poate face şi cu ce se găseşte pe la noi. Link spre comentariu
Vizitator fonomatu Postat Octombrie 18, 2014 Partajează Postat Octombrie 18, 2014 Practic doar cablajul te interesează de acolo [...] Asta cam așa e. Din păcate PCB-uri pentru amplificatoare nu prea se vînd separat în comerțul cu amănuntul. Am comparat schema din pdf-ul de la polonezi cu cea de "test" din data sheet-ul TDA2030. Polonezii au redus la jumate două condensatoare care previn oscilațiile. Deci eventual un "upgrade" (adică mai exact pus cât e în schema din data sheet) la condensatori s-ar putea sa fie nevoie în plus. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 19, 2014 Partajează Postat Octombrie 19, 2014 (editat) La cît de simplă e schema se poate face în aer sau pe plăcuţă de test, costă cîţiva lei. Sau chiar şi pe carton. Editat Octombrie 19, 2014 de zal Link spre comentariu
fritz_vali Postat Octombrie 19, 2014 Partajează Postat Octombrie 19, 2014 Incearca sa iti faci doua amplificatoare(unul cu lm1875 si unul cu tda2030) apoi dupa ce le asculti spunemi care e mai bun. Eu am facut mai de mult lucrul acesta si stiu foarte bine care e mai bun. De multe ori parerile sunt diferite si este posibil sa nu iti satisfaca nevoilor tale. Link spre comentariu
hixpp02 Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Este adevarat cu TDA2030 nu este ceva de calitate foarte buna in materie de amplificatoare, se poate spune ca este "acceptabil". Unele pickupuri facute in anii '80 aveau finalele facute cu astfel de CI (Accord de exemplu), pe atunci erau bune.. Atentie la sursa propusa in prospect, daca se face conform prospectului brummul se poate introduce usor ... Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 23, 2014 Partajează Postat Octombrie 23, 2014 Pick-up-urile Akkord sovietice erau cu trz, cele RDG-iste erau cu TDA. Oricum, calitatea celor de atunci era mult mai bună. Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 23, 2014 Partajează Postat Octombrie 23, 2014 TDA2030 e un integrat foarte vechi. Evident, cind a fost proiectat era o noutate care simplifica mult amplificatoarele uzuale. Daca gasesti originale, eventual recuperate cum zice zal, sigur parametrii de catalog sunt respectati. Eu pe vremuri am lucrat mult cu aceste integrate (originale) nu neaparat in audio. Le-am folosit si ca drivere de motor pas cu pas (atit standard, in comutatie, cit si in sinus si cosinus) si intotdeauna au avut performantele date de catalog. In audio functioneaza, dar e clar ca au performante modeste comparativ cu cerintele de azi. Picapul Concert 2030, RDG-ist, e cu 2030, iar atunci cind a aparut pe piata era unul dintre aparatele la care chiar puteai asculta muzica (daca schimbai boxele). Unii prieteni de-ai mei foloseau picapul Concert aproape numai ca amplificator. (prin 1983-85??? parca, dar nu stiu exact) Deci 2030 nu sunt niste amplificatoare ultraperformante, dar nici nu poti sa spui ca sunt gunoaie. Sunt asa cum sunt: vechi, simple si fiabile. Faptul ca unul sau altul nu sunt in stare sa faca un amplificator cu 2030 e o alta problema. Integratele n-au nici o vina. Eu nu am intilnit nici unul contrafacut, dar ce-i dept, n-am mai lucrat de foarte multa vreme cu ele. Link spre comentariu
Vizitator fonomatu Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 (editat) Am luat un kit pana la urma din curiozitate. Placa binisor facuta; FR4; dimensiuni: 28mm X 88.5mm. Are doar doua gauri de montare (3mm diametru) cu o distanta intre centrele lor de 76mm. Distanta (pe placa) intre centrele TDA-urilor (pentru gauri radiator, cu care nu vine) e de 41.5mm. Rutele sunt un pic mai subtiri de cat ma asteptam: variaza intre 0.75 si 1mm (exceptand ground-ul). A venit cu TDA2030A (marcati ST), si condensi elecolitici de 25V (Leaguer de 85 grade), deci posibil de impins pana la +/-22V (in loc +/-18 la TDA2030 fara "A" in coada). Punga in care vine nu anti-statica in nici un fel, nici maca d'aia roz. Inca nu l-am montat. Mai mentionez ca desi ground-ul iesirii/alimentarii (ca e comun) pe fiecare canal e departe de gnd-ul intrarii aceluiasi canal (ceea ce e bine, "star ground"), gnd-ul iesirii/alimentarii unuia din canale (din drepata cum te uiti la cablaj) e aproape de gnd-ul intrarii celuilat canal (stanga). Teoretic asta o sa aibe ceva efect la distrorsiuni crosstalk. Editat Noiembrie 26, 2014 de fonomatu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum