Yo4You Postat Februarie 13, 2007 Partajează Postat Februarie 13, 2007 Pai sigurantele nu vor zice nimik acel montaj despre ce vorbeam eu intra in actiune la anumite tensiuni de exemplu peste 250V atunci intervine ca un consumator daca poate sa faca si poc sigurantele si te-ai scapat eftin , apratele electrocasnice is salvate.La sate mai apar efectele astea de 380V si i mai vezi pe tarani la TV cum plang electrica SA a dat curent prea mare si mi s-a stricat masina de spalat frigider tembelizor deci mai gandestete la ideea mea ca e o solutie f buna. Link spre comentariu
Vizitator MuadDib Postat Februarie 13, 2007 Partajează Postat Februarie 13, 2007 Salut dinnou... era vorba de un convertor CA-CA cu faza intermediara de CC. Este un viitor proiect de diploma. Nu vreau mura'n gura ci idei. La iesire trebuie sa fie sinus. Pentru asta am pus PWM inainte de sarcina. Puterea maxima pe iesire vreau sa fie la cca 100W.Multumesc. Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 13, 2007 Partajează Postat Februarie 13, 2007 Tu ai spus intr-un post anterior ca plaja de tensiune este 300v-70V. Ai spus bine 70V sau vroiai sa spui 170?Revenind la subiect. Redresezi tensiunea si o stabilizezi la cea mai mica valoare posibila, indiferent de tensiunea de alimentare (in cazul asta 70/170V cat ai vrut sa scrii defapt). O transformi in alternativ de frecventa ridicata, o aduci la valoarea de 220 apoi vezi cum poti sa ii scazi frecventa si sa aduci forma de unda cat mai aproape de o sinusoida la 50Hz.Asta este doar o idee pur teoretica. La realizarea practica....inspira-te din schema unui ups, mai ales la partea de aducere la forma sinusoidala si filtrarea pt obtinerea frecventei 50Hz Link spre comentariu
Yo4You Postat Februarie 13, 2007 Partajează Postat Februarie 13, 2007 Iti dau eu un hint vezi ca in revista tehnium a fost publicat oscilator 50Hz cu cristal de cuart de la ceas de mana (32768Hz) care prin multiplicare demultiplicare a ajuns la frecventa de 50Hz.Cauta numarul 1/2003 aprilie pagina 45 .Deci din ceea ce am priceput eu aici este o sursa in comutatie dar cu tensiunea stabilizata si oscilatiile foarte precise. Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Februarie 13, 2007 Partajează Postat Februarie 13, 2007 Pai sigurantele nu vor zice nimik acel montaj despre ce vorbeam eu intra in actiune la anumite tensiuni de exemplu peste 250V atunci intervine ca un consumator......deci mai gandestete la ideea mea ca e o solutie f buna.Ca sa ma gandesc la ideea ta pune o schema si mai discutam daca merge practic... :smt001 Link spre comentariu
Yo4You Postat Februarie 13, 2007 Partajează Postat Februarie 13, 2007 Nu am cum sa va atasez schema dar am dat date ca este in tehnium si am precizat si numarul; cine are nr1 din 2003 sa puna schema pe forum daca se poate va multumesc mult . Link spre comentariu
Vizitator MuadDib Postat Septembrie 26, 2007 Partajează Postat Septembrie 26, 2007 A reluat lucrul la proiect. (in februarie trebuie predat)Pt moment am pus cap la cap, cat de cat, schema de convertor CC-CA (invertor).Am proiectat cablajul si l-am dat in executie. Urmeaza in cateva zile sa il montez si sa incep niscai teste.Sper ca totul sa fie bine. Link spre comentariu
one Postat Septembrie 27, 2007 Partajează Postat Septembrie 27, 2007 Pe situl Microchip era o aplicatie a unui microcontroller, pentru o sursa UPS. Aceasta schema este foarte asemanatoare cu ce iti trebuie tie. Link spre comentariu
Vizitator MuadDib Postat Octombrie 8, 2007 Partajează Postat Octombrie 8, 2007 Pe situl Microchip era o aplicatie a unui microcontroller, pentru o sursa UPS. Aceasta schema este foarte asemanatoare cu ce iti trebuie tie.Nu vad cum m-ar putea ajuta un microcontroler... (am cautat si nu am gasit nimik...poate nu am cautat suficient...nu shtiu)Oricum am facut placa si in urma testelor am facut modificari schemei. In curant o voi posta pe forum cu ceva explicatii (in cazul in care intereseaza pe cineva). Link spre comentariu
Vizitator MuadDib Postat Noiembrie 12, 2007 Partajează Postat Noiembrie 12, 2007 Salut,Ce parere aveti de schema asta? (smps.pdf) Am "dezvoltat-o" dupa o nota de aplicatie gasita pe net (AN954.pdf)In zilele urmatoare voi incerca sa fac montajul si poate sa o pun in functiune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum