Vizitator MuadDib Postat Decembrie 19, 2006 Partajează Postat Decembrie 19, 2006 Am de realizat ca proiect un stabilizator de 220Vca. Schema bloc o gasiti in atasament. Astept sugestii (scheme) pentru fiecare bloc in parte. Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator MuadDib Postat Decembrie 19, 2006 Partajează Postat Decembrie 19, 2006 Am ales schema asta pentru a trece oarecum "in revista" cat mai multe tipuri de convertoare de putere. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Decembrie 21, 2006 Partajează Postat Decembrie 21, 2006 eu nu am vazut nici o schema dar ideea e buna, cu schema asta se pot obtine diverse tensiuni de iesire nu numai strict un stabilizator banal Link spre comentariu
cristiansen Postat Decembrie 21, 2006 Partajează Postat Decembrie 21, 2006 cred ca un UPS iti rezolva proiectul. Link spre comentariu
Blind Postat Decembrie 21, 2006 Partajează Postat Decembrie 21, 2006 Cred ca raspunsul tau nu il ajuta deloc avand in vedere ca el trebuie sa construiasca de la 0 un stab de ca. Intrebare intrebatoare: Pentru stab-ul de 220 ca vrei sa ai la borne 220V si cand tensiunea pe retea este mai mica de 220? Sau doar cand ea este mai mare de 220? Later edit: Nu stiu daca te ajuta ASTA Link spre comentariu
Vizitator MuadDib Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 Pt Vasile: era vorba de schema bloc.Pt Cristiansen: nu cred ca un UPS imi rezolva proiectul pentru ca nu respecta schema bloc.Pt Blind: La iesire vreau sa am 220Vca indiferent de valoarea tensiunii de la retea (nu chiar indiferent ... sa zicem pentru retea intre 70 si 300Vca...la un consumator de 200W). Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 Schema ta bloc nu este foarte clara. Ai afirmat ca un UPS nu te ajuta. Citeste de exemplu aici: http://www.apcmedia.com/salestools/SADE ... _R5_EN.pdf si vezi cum functioneaza UPS-urile de tip ON LINE... :smt001 Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 4, 2007 Partajează Postat Ianuarie 4, 2007 Schema este corecta. Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 4, 2007 Partajează Postat Ianuarie 4, 2007 Pt Vasile: era vorba de schema bloc. Pt Cristiansen: nu cred ca un UPS imi rezolva proiectul pentru ca nu respecta schema bloc. Pt Blind: La iesire vreau sa am 220Vca indiferent de valoarea tensiunii de la retea (nu chiar indiferent ... sa zicem pentru retea intre 70 si 300Vca...la un consumator de 200W). aoleu!!!adica iti trebuie un stabilizator care sa fie capabil sa-ti tripleze aproape tensiunea de iesire, sau sa disipe cam 70 de volti suplimentari, asta in conditiile unui consum de/consumator de 200 w??? :rolleyes: Link spre comentariu
chetross Postat Ianuarie 4, 2007 Partajează Postat Ianuarie 4, 2007 autotransformator Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 4, 2007 Partajează Postat Ianuarie 4, 2007 Autotransformatorul iese din calcul, el doar transforma, nu stabilizeaza.A nu se confunda cu stabilizatorul ferorezonant (care nu se incadreaza in parametrii de mai sus).Schema este clasica dar eu, pentru simplificarea realizarii comenzii asi folosi urmatorul aranjament:RETEA (85 - 265Vac 50-60Hz) -> REDRESOR (cu parte de filtraj si eventual PFC) -> BOOST CONVERTER (cu factor de conversie fix de 2.70) ->PWM -> SARCINARolul buck converterului ar fi preluat de PWM.Comanda pentru boost converter cu 555 si pentru PWM cu MC3PHAC.Dezavantajul este ca trebuiesc folositi IGBT la 1200V in PWM.Avantajul este schema simpla de comanda si protectie cu MC3PHAC , posibilitatea interfatarii cu PC si posibilitatea realizarii unei iesiri selectabile (50-60Hz si 110-220-230Vac).Pentru amanunte ma poti contacta PM sau YM. Link spre comentariu
mkreszan Postat Februarie 10, 2007 Partajează Postat Februarie 10, 2007 nu ai specificat ce alternativ vrei la iesire. Daca ai nevoie de sinus real, problema se complica Link spre comentariu
Vizitator Becoo Postat Februarie 12, 2007 Partajează Postat Februarie 12, 2007 La faza cu UPS-urile nu stiu cat ar ajuta, la UPS apare un fenomen cam aiurea:Scos din priza, masurat U la borne, am 180 V alternativ careee cam fluctueaza chiar din volt in volt, ba 178 ba 182 ba 181.Ca sa nu mai spun ca....dupa ce am pus un bec de 100 W la borne, U creste la 200 V si aia instable iar luminozitatea becului tremura vizibil chiar deranjant ca si cum U ar varia muuult mai mult ca la retea, sau ca si cum frecventa e mult mai mica ca 50 Hz.Daca mai pun inca un bec de 100 W in paralel, U creste la 220 V iar si astia instabili. Afara de faptul ca, nu ai si in gol 220 si creste suprinzator U la borne cand pui sarcini, nici macar nu e stable ce iese acolo.Ca sa nu mai spun ca la 200 V un bec de 60 W trage la iesirea UPS-ului 0,222 A, masurat I-ul la bornele acumulatorului de 12 V, aveam 12 V cu 7,5 A consum, deci are pierderi enorme, consuma la accu aproape dublu fata de proportia din 200 V. A costat 150 lei ce-i drept acum 2 ani.Interesant e cresterea U odata cu sarcina si de ce tremura luminozitatea la becuri destul de serios. Link spre comentariu
Yo4You Postat Februarie 12, 2007 Partajează Postat Februarie 12, 2007 Deci eu nu am priceput cere e problema.Acest user vrea sa alimenteze un aparat la tensiunea retelei 220V 230V si la iesirea lui sa aibe 220 fix.CAm asta reiese din ce am citit eu.Eu m-am gandit la ceva mai simplu si anume un transformator bine calculat chiar a fost de vanzare pe forum unul de 7Kw parca admitea tensiune de 220V si iesire tot 220V dar sarcina foarte mare.Asha ceva se poate rezolva .Acum vine intrebarea de ce avetzi nevoie de un asemenea aparat???? sau autotransformator cumva ptr ilolare galvanica sa nu fie influentat acel consumator de reteaua electrica????sau probabil ati vaut un amplif cu 10mii de mosuri si va ganditi sa scoateti ceva putere altfel nu imi pot explica.Ptr a stabiliza tensiunea retelei e simplu de facut un montaj cu triac ceva zenere si niste rezistente in cazul unui varf de curent aplicat sa nu lase sa patrunda pe toata instalatia electrica. Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Februarie 13, 2007 Partajează Postat Februarie 13, 2007 Deci eu nu am priceput cere e problema.Ptr a stabiliza tensiunea retelei e simplu de facut un montaj cu triac ceva zenere si niste rezistente in cazul unui varf de curent aplicat sa nu lase sa patrunda pe toata instalatia electrica.Si ce vor spune sigurantele din tabloul electric?...Poti sa faci o schema cu ideea propusa? :smt001 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum