Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatie si testare amplificator Numark Dimension 4

Vizitator

Postări Recomandate

A venit la reparat cu finalii+prefinalii sirme pe ambele canale, am scos tot si am inlocuit prefinalii cu NJW1302 si NJW3281, si finalii cu NJW21193 si NJW21194, niste finali cu SOA excelent de 2,80A/80Vce/1sec, si 2A/100Vce/1sec!

Posted Image

Am inlocuit si breakerul defect ce proteja primarul trafului, acest amplif neavind sigurante intre alimentare si etajele finale, cu altul de 8A/250Vac, care sustine fara probleme 1,8kW

.

Am recalibrat biasul, am intors ventilatoarele sa scoata aerul din carcasa , si am inceput cu testele.

Per idee un amplificator BUN, care a meritat reparat si upgradat la finali, acum fiind cite 6 finali/brat pentru +/- 90Vcc la 230V retea.

De remarcat transformatorul, desi un miez mic la vedere, NU se incalzeste in sarcina, si nu scade decit 12V per rail in sarcina cu 4 ohmi la puterea maxima, trebuie tinut cont si de aspectul ca si reteaua mai scade in sarcina.

Asta inseamna un miez de calitate, nu porcariile chinezesti care la 8 ohm si pmax scadea cam 20-22v per rail...

Ca putere am masurat in jurul a 625W rms/4 ohm si cam 800W rms/2 ohm, pe 8 ohm aproximind un 375W pe canal.

Teste:

https://www.youtube.com/watch?v=E6gtb6MdKAw&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=9HRjvZIGbcM&feature=youtu.be

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dupa filmare, l-am lasat 10 minute cu 2x4 ohm la 1V sub nivelul de clipping, cu capacul pus (de forma).

Traful cam 57 grade, radiatoarele vre-o 65-68 grade, puntile cam 60 grade (cu capacul pus si-a facut curentul de aer intern care raceste radiatoarele puntilor redresoare).

Un traf excelent pot zice, daca faceam asta cu T-amp 1050 modelul nou, ajungea usor la 90 grade celsius

Link spre comentariu

Da, corect!

La mine testele se fac la maximul de stres posibil, in realitate pe program muzical, amplificatorul va lucra MULT mai lejer, iar puterea oferita este ceva mai mare in program muzical fata de program sinus pur, alimentarea scazind mai putin in sarcina.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări