Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panzer MMA140

Razvan_nicusor

Postări Recomandate

Citeste tot topicul si ai sa intelegi.

La mine a ajuns unul de asta cu aceeasi defectiune adica traseu evaporat si componente de semnal mic explodate.

Este o problema generata de o greseala de proiectare a carcasei.

Link spre comentariu

Gata, am inteles....eu la acel surub am pus saibe izolatoare din textolit....cand am reparat invertorul. Mi-am dat seama ca n-are ce cauta acel traseu la carcasa aparatului. Aparatul l-am primit de la cineva care umblase in el si am crezut ca persoana respectiva a pierdut saibele izolatoare...dar carevasazica nu le-a avut din fabrica.

Nu pricepeam de ce trozneste...maine eram gata sa fac o proba sa vad daca trozneste si la mine.

Scuze si merci!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Stiu ca e supus la praf in mediu industrial.

Asta a fost 430lei prin 2012, luat din Dedeman. E super hobby si e IP21, adica Fara Protectie.

Apoi daca mintea proprietarului si a utilizatorului atata stie sa polizeze pe langa aparat, sa il lase afara in ploaie, sa il puna prin mizerie... asta e ... se arde si gata la gunoi cu el.

....

Ca o comparatie, invertor ERGUS C201 CDI, e o discutie deschisa despre el, e plin de socluri si panglici cu mufe... e cam 4000lei / buc. ... deci daca la asemenea costuri si-au permis sa puna toate circuitele integrate pe socluri si sa lege placile cu panglici si mufe asemanatoare cred ca o sa tina si asta.

....

Eu il tin in casa tot timpul in cutia de carton. Stiu ca nu are lac de protectie si poate oxida foarte repede....Daca dai putini bani trebuie sa respecti anumite limitari de utilizare a sculelor.

...

P.S.

Problema acestor aparate, ma refer la toate aparatele de sudura e ca fluxul de aer trece prin toate piesele mari si mici si de afara vine toata mizeria pe piese.

Foarte putine aparate au doar partea de radiator si traf forta in zona de flux de aer. 

Din motive de prostie  si indiferenta proiectantii au confundat un aparat care sta intr-un rack cu un aparat de santier. Asa a luat nastere invertorul de sudura portabil ca cel din acest topic.

Finalitatea era clara, doar ca scopul a fost pur comercial.... Sa curga banul si fraierii la service....

Link spre comentariu

Sunt invertoare foarte scumpe -Invertec V205 ac/dc- care au placi care se conectează între ele prin conectori dubli augat și merg de ani de zile fără probleme din cauza conectorilor. E bine de pus la îmbinarea conectorilor o dunga de silicon sa nu poată intra umezeala și alte mizerii... chiar nu e rău ca ai pus conectori, e o îmbunătățire chiar. Bineînțeles ca producatorul nu pune conectori de genul asta ca  ar creste pretul aparatului.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Salutare colegi ! Ma bucur ca am dat peste acest topic. In felul acesta am adus la viata un Panzer MMA140, care statea aruncat intr-un colt de vreo 4 ani.

In cazul meu problema a fost sursa pentru tensiunile mici . Traful de comutatie si piesele aferente distruse. Am construit o sursa clasica ce furnizeaza tensiunile necesare. Aparatul functioneaza dar un sudor de meserie spune ca ar trebui un pic crescut curentul.

Eu am masurat in cursorul potentiometrului de reglare a curentului o tensiune intre 0 si 0,58V (functie de pozitia cursorului cu placa de comanda conectata).

Poate sa-mi spuna cineva care a facut masuratori cat a gasit tensiunea maxima in cursor ?

Mentionez ca nu am o sarcina potrivita pentru a masura curentul de iesire.

Link spre comentariu

Curentul maxim poţi să-l creşti sau scazi intervenind la valoarea rezistenţei ce şuntează traful de curent.Dar important e să ai o sarcină de test bună.În cel mai rău caz, testezi direct cu electrodul în arc.Dar trebuie să ai mână sigură ca să asiguri repetabilitatea condiţiilor...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări