Vizitator Sipos Robert Csaba Postat Octombrie 16, 2014 Partajează Postat Octombrie 16, 2014 Buna ziua sunt student la Inginerie Electrica anul 4 si vreau sami fac lucrarea de licenta despre un Sistem Hibrid Turbina eoliana+Panou solar nu numai teoretic ci si practic.Ma poate ajuta cineva cu documentatie.eventual o schema pentru un convertor pe care sa il construiesc eu.Vreau sa leg la convertor atat panoul solar cat si turbina. Link spre comentariu
cavit Postat Octombrie 17, 2014 Partajează Postat Octombrie 17, 2014 Depinde ce doriti sa faceti. daca e ongrid nodul deinterconectare poate fi in retea fiecare subsistem are invertorul sau. daca e offgrid sunt mai multe variante: 1 cu controller invertor all in one solar si eolian. 2 cu chargere separate solar si eolian si invertor offgrid unic. 3 cu charger controller unic cu cu load diverting si invertor unic. asa o am si eu nu am mai investit in electronica, un simplu pwm cu rezistenta de sacina legata pe el controleaza incarcarea. am testat mppt dar cu cele obinuite lente nu am avut prea mare castig la eficienta,in zile cu vreme scimbatoare a fost mai rau decat fara, cele rapide sunt bune dar si scumpe. a mea are electronica integral facuta,se poate face si ceva si cu mppt si pe pv si pe eolian simplu ar fi 2 invertoare boost, care dau pe baterie sunt si articole pe net, se poate face pe ele PI inc mppt care este suficient de rapid, la eoliana trebuie oricum o dummy load mai ales daca este cu pale fixe. cel mai simplu e al meu, pot practic incarca cu orice, conditia e ca putera totala de incarcare sa nu depaseasca puterea maxima ce poate fi absorbita pe rezistenta de dummy load, necesita ca aria pv , generatorul eolian si bancul de baterii sa aiba aceesi tensiune. a mea are 120v pentru simplitate, caci rezistenta o folosesc la incalzire in anotimpul rece e incomod cu sirme groase la tensine mica, sau cu o alta ridicare de tensiune, asa un vmos la 200v 100a si o dioda rapida fac toata treaba. Alta electronica nu mai are pe pwm -ul ala se poate pune controller sau microcomputer cu tot felul de strategii de incarcare si control. Link spre comentariu
cavit Postat Octombrie 19, 2014 Partajează Postat Octombrie 19, 2014 instalatia mea e ceva mai complexa caci e destul de veche si am mai adaugat cate ceva, are 2 cotrollere setate la 1v diferenta unul e de serviciu celalalt de rezerva in caz ca se intreupe rezistenta sau se defecteaza, 2 invertoare offgrid unul de serviciu si unul de rezerva, un invertor ongrid pentru a putea transfera surplusul in retea pe timp de vara, 2 siruri de acumulatori hot swapabile, tot pentru redondanta si un alt sistem de rezerva pe 24 v cu acumulatori si invertor pe care il incarc din primul.in cazul in care regulatorul nu are redondanta e recomanadata o protectie de avarie care decupleaza generatoarele de baterii in caz ca se defecteaza regulatorul.sistemul e prevazut cu sigurante pe fiecare generator, sir de panouri, fuzibile principale pe sirurile de baterii, si fuzibile pe fiecare invertor. Link spre comentariu
eugeniusro Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Zici ca ai invertor on-grid si transferi surplusul pe timp de vara, cum ai rezolvat cu astia la Electrica pana la urma, ce sistem de rambursare ai, certificate sau feed-in-tarif ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum