Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comunicate seriala prin Arduino

nimeni_altci

Postări Recomandate

Salut. De curand am incercat sa invat sa programez microcontrollerele PIC(fara librarii , doar cu registre). Pentru inceput, am vrut sa fac un program care sa utilizeze uart si pwm. Cand citesc litera a pe serial ledul sa fie mai stralucitor, iar cand citesc z sa fie mai putin stralucitor. Pentru a trimite literele folosesc arduino IDE. Ca sa comunic serial am un modul uart to usb de pe okazii. Problema este ca atunci cand tin modulul conectat imi baga ceva paraziti cred si imi fac ledul sa palpaie aiurea. Daca trimit litera, iar apoi scot modulul din usb merge foarte bine. M.am gandit ca pot sa inlocuiesc convertorul cu arduino(rev 3). Am scos controllerul din arduino si am legat tx , rx si gnd ai picului la rx tx si gnd ai arduino. Dar de aceasta data nu mai merge. Aveti idee de ce?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nimeni_altci

8

• Liviu M

2

• nico_2010

2

• one

1

Top autori în acest subiect

Momentan sunt la facultate. Voi posta programul scris in PIC in jurul orei 14. Programul scris in Arduino nu am cum sa il postez ca nu exista. Am precizat ca am scos controllerul din arduino. Practic folosesc Arduino doar sa imi faca trezerea de la UART la USB.

Link spre comentariu

Baudrate e sigur ok. In rest nu am alte setati in arduino IDE serial monitor. Dar teoretic ar trebui sa mearga si cu arduino , nu? Am arduino rev 3, asa ca nu are ftdi, ci atmega16 pentru conversia de la uart la usb.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am incercat sa trimit un vector de dimensiune 720 (byte[720]).  Vectorul e trimis de Arduino catre o aplicatie Visual C#. Cand setez baudrate pe 9600 merge foarte bine, dar cam incet. Cand setez baudrate pe 19200 merge iarasi bine. In schimb cand depasesc aceasta valoare din cele 720 elemente trimise de arduino ajung doar maxim 500 in aplicatie. Sa nu mai vorbesc cand setez pe 115200; atunci ajung maxim 300.Stie cineva din ce cauza?

Link spre comentariu

Merge cu Serial Monitor, apar toate elementele. Dar in ce sens e prea lenta aplicatia. Valorile nu sunt bagate in buffer si apoi citite pe rand de aplicatie? Cum as putea remedia asta?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări