nimeni_altci Postat Octombrie 15, 2014 Partajează Postat Octombrie 15, 2014 Salut. De curand am incercat sa invat sa programez microcontrollerele PIC(fara librarii , doar cu registre). Pentru inceput, am vrut sa fac un program care sa utilizeze uart si pwm. Cand citesc litera a pe serial ledul sa fie mai stralucitor, iar cand citesc z sa fie mai putin stralucitor. Pentru a trimite literele folosesc arduino IDE. Ca sa comunic serial am un modul uart to usb de pe okazii. Problema este ca atunci cand tin modulul conectat imi baga ceva paraziti cred si imi fac ledul sa palpaie aiurea. Daca trimit litera, iar apoi scot modulul din usb merge foarte bine. M.am gandit ca pot sa inlocuiesc convertorul cu arduino(rev 3). Am scos controllerul din arduino si am legat tx , rx si gnd ai picului la rx tx si gnd ai arduino. Dar de aceasta data nu mai merge. Aveti idee de ce? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Octombrie 16, 2014 Partajează Postat Octombrie 16, 2014 Mai precis cum ai facut conexiunile? Nu cumva RX la RX si TX la TX? Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Octombrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2014 Am legat rx la tx si tx la rx. Ca dovada ca la modulul usb to uart a functionat. Dar cu arduino nu a mers. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Octombrie 16, 2014 Partajează Postat Octombrie 16, 2014 Posteaza programul inscris in PIC (desi esti un pic off-topic) si cel inscris in Arduino Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Octombrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2014 Momentan sunt la facultate. Voi posta programul scris in PIC in jurul orei 14. Programul scris in Arduino nu am cum sa il postez ca nu exista. Am precizat ca am scos controllerul din arduino. Practic folosesc Arduino doar sa imi faca trezerea de la UART la USB. Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Octombrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2014 Acesta este programul pentru PIC. PIC18F4580.txt Link spre comentariu
one Postat Octombrie 16, 2014 Partajează Postat Octombrie 16, 2014 Esti sigur ca setarile portului serial sunt bune (baudrate, handshake, parity, etc) ? Vreau sa spun si pe PC nu numai la PIC. Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Octombrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2014 Baudrate e sigur ok. In rest nu am alte setati in arduino IDE serial monitor. Dar teoretic ar trebui sa mearga si cu arduino , nu? Am arduino rev 3, asa ca nu are ftdi, ci atmega16 pentru conversia de la uart la usb. Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Noiembrie 23, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 Am incercat sa trimit un vector de dimensiune 720 (byte[720]). Vectorul e trimis de Arduino catre o aplicatie Visual C#. Cand setez baudrate pe 9600 merge foarte bine, dar cam incet. Cand setez baudrate pe 19200 merge iarasi bine. In schimb cand depasesc aceasta valoare din cele 720 elemente trimise de arduino ajung doar maxim 500 in aplicatie. Sa nu mai vorbesc cand setez pe 115200; atunci ajung maxim 300.Stie cineva din ce cauza? Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 Presupun ca aplicatia ta in C# e prea lenta.Incearca cu serial monitorul din arduino (in tools), la mine merge (leonardo). Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Noiembrie 23, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 Merge cu Serial Monitor, apar toate elementele. Dar in ce sens e prea lenta aplicatia. Valorile nu sunt bagate in buffer si apoi citite pe rand de aplicatie? Cum as putea remedia asta? Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 N-am idee, dar daca nu e secret, pune codul din C#, poate vede cineva ceva. Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Noiembrie 23, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 Codul nu este secret, este adaptat dupa aplicatia facuta de @rlodina. Se gaseste in linkul urmator: https://www.dropbox.com/s/goik5jnay38urzr/Osciloscop.rar?dl=0 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum