Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme hard disk sata

K1nderu

Postări Recomandate

Buna seara! Problema sta in felul urmator,nu-mi apar partitiile cand vreau sa instalez windows pe el,insa linuxul il citeste si l-am formatat si partionat cu GParted si degeaba.

Am incercat cu windows xp,7 si 8 si nu imi apar partitiile,m-am uitat si in bios e activata functia ahci,mai exista vreo solutie sa instalez windows?

Capacitatea hardului este de 80gb si precizez ca l-am pus in paralel cu celalat hard al meu si i-am dat format din windows,de atunci n-a mai mers pe windows.

Editat de DragosMarian
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• K1nderu

10

• Den

4

• florin mulies

3

• riderinblack

2

Top autori în acest subiect

Am dezactivat  AHCI din bios si tot degeaba nu imi apar partitiile...linuxul merge fara probleme dar eu vreau windows ca nu ma descurc sa instalez adaptorul wireless si celalalte drivere.

Editat de DragosMarian
Link spre comentariu

In astfel de cazuri eu fac asa: sterg toate partitiile de pe hard cu unelte din linux, las hdd-ul gol-golut (spatiu nepartitionat). Apoi verific daca e vazut ca si hdd de catre kit-ul de instalare. Mai departe e simplu.....

Link spre comentariu

hdd low level format. un programel care mi-a scapat de probleme 3harduri, unul era cu baduri logice, unul cu aceeasi problema ca a ta. ajungea in partii dar nu le puteam crea, iar unul l-am "stricat" incercand sa fac dintr-o partitie doua fara a mai formata partitia respectiva.

e simplu de folosit.

Link spre comentariu

Nu mai pot sa editez mesajul anterior,am gasit buba pana la urma,hardul este functional doar ca placa de baza pe care vreau sa-l pun nu vede partitiile,am incercat si cu hardul de pe calculatorul meu si la fel nu vede partitiile.

Functia AHCI este dezactivata din bios si degeaba,mai am un hard ide WD de 160 cu care mergea,dar acum si cu ala ramane blocat la logo-ul placii de baza.

I-am facut destule reseturi de bios,cred ca singura solutie e sa-i fac un update de bios,pana la urma daca nu reusesc o sa pun placa de baza cea veche inapoi.

Link spre comentariu

Am schimbat cablurile si tot degeaba,am facut si update de bios dar se comporta la fel,placa este una asrock 775twins-hdtv cu versiunea de 1.40 acum are ultima versiunea 2.10.

Nu stiu ce sa-i mai fac,cel pe ide imi mergea,puteam sa instalez windows-ul dar pe sata nu vrea deloc,decat linux.

Link spre comentariu

Deci,daca scriai de la bun inceput despre ce placa de baza este vorba nu mai aberam toti pe aici.Omule.e simplu.iti trebuie drivere pentru sata,Mai exact uli driver.Sunt luati de cei de la nvidia,dar din cate stiu eu linkul de download de la nvidia nu functioneaza.

Fara drivere puse pe stick speciale pentru sata,este imposibil sa instalezi windows 7/8/etc pe acel chipset.IMPOSIBIL!

Dupa ce o sa instalezi windows 7,nu o sa mai functioneze reteaua,pentru chipsetul respectiv nu exista drivere pentru windows 7.Deci sa ai pregatita o placa de retea.

cauti asa pe google : Integrated220 ULI drivers

La mine nu fucntioneaza downloadul : http://www.nvidia.com/page/uli_drivers.html

Din intamplare ieri am asamblat un pc cu o placa de baza asemanatoare,dar nu mi-am batut capul,i-am ars un xp.. Daca gasesti driverul pt sata sa pui un link si aici.

Ieri il gasisem pe undeva,dar cand am vazut ca nu o scot cu chipsetul de retea,i-am dat direct format,fara sa ma treaca capul sa salvez driverul inainte.Stiu ca am scotocit cam multicel dupa el.

Editat de Den
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări