Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Orava CTV 2154

ionbel1

Postări Recomandate

Am acest tv cara a avut tranzistorul din sursa defect si rez. prin care se alimenta intrerupta.Le-am schimbat,am schimbat preventiv si integratul.Acum tv-ul functioneaza dar tensiunea de alimentare este doar de 93v in loc de 114v cit este normal si rastrul este redus pe orizontala cu 2-3 centimetri in ambele laturi.Am ferificat tot inclusiv rezistentele r 135,138,137136(prin modificarea rez.135 se modifica si tensiunea de iesire cred eu.)Ce rugaminte am eu;stie cineva sau a lucrat la acest tip de tv. daca sursa aceasta merge pe bec sa-mi pot da seama daca defectul este din sursa sau am un consum marit(am conectat bec de 60w si sursa oscileaza si scoate tensiuni mici)Eu tind sa cred ca am un consum marit pentru ca am conectat un bec serie cu alimentarea trafului de linii ai am o cadere de tensiune de circa 50v.Am uitat sa va spun componentele;sursa cu fet si UC3843 fara optocuplor si semireglabil,jungla STV 2248,vertical TDA 8174,procesorST92195C3B1/MAA.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionbel1

3

• dan cod

1

• cristybadea

1

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

Tv-ul afost rezolvat de aseara dar nu am mai avut timp sa intru pe forum.Cred ca de vina a fost rez.R108 care masurata pe un PHILIPS PM 2524 arata exact ca in schema;nu sint sigur pentru inainte sa o schimb cu una de 0,22 ohmi,schimbasem cei doi conzi si cele trei diode in capsula de sticla.Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări