ionbel1 Postat Octombrie 15, 2014 Partajează Postat Octombrie 15, 2014 Am acest tv cara a avut tranzistorul din sursa defect si rez. prin care se alimenta intrerupta.Le-am schimbat,am schimbat preventiv si integratul.Acum tv-ul functioneaza dar tensiunea de alimentare este doar de 93v in loc de 114v cit este normal si rastrul este redus pe orizontala cu 2-3 centimetri in ambele laturi.Am ferificat tot inclusiv rezistentele r 135,138,137136(prin modificarea rez.135 se modifica si tensiunea de iesire cred eu.)Ce rugaminte am eu;stie cineva sau a lucrat la acest tip de tv. daca sursa aceasta merge pe bec sa-mi pot da seama daca defectul este din sursa sau am un consum marit(am conectat bec de 60w si sursa oscileaza si scoate tensiuni mici)Eu tind sa cred ca am un consum marit pentru ca am conectat un bec serie cu alimentarea trafului de linii ai am o cadere de tensiune de circa 50v.Am uitat sa va spun componentele;sursa cu fet si UC3843 fara optocuplor si semireglabil,jungla STV 2248,vertical TDA 8174,procesorST92195C3B1/MAA.Multumesc. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Octombrie 15, 2014 Partajează Postat Octombrie 15, 2014 merge pe bec dar scoate bu din circuit si schimba conzi de pe b+ si pune becu pe b+ Link spre comentariu
ionbel1 Postat Octombrie 15, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2014 Are un singur condensator, a fost schimbat,cu bec,am spus inainte,nu merge ledul pulseaza iar tensiunile sunt mici. Link spre comentariu
cristybadea Postat Octombrie 15, 2014 Partajează Postat Octombrie 15, 2014 Schimbati electroliticii din sursa Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 15, 2014 Partajează Postat Octombrie 15, 2014 FETul are rezistență in S la masa?E buna? Link spre comentariu
ionbel1 Postat Octombrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2014 Tv-ul afost rezolvat de aseara dar nu am mai avut timp sa intru pe forum.Cred ca de vina a fost rez.R108 care masurata pe un PHILIPS PM 2524 arata exact ca in schema;nu sint sigur pentru inainte sa o schimb cu una de 0,22 ohmi,schimbasem cei doi conzi si cele trei diode in capsula de sticla.Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum