Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtru activ 3 cai

nonyhaha

Postări Recomandate

bunaseara, am de cateva zile o schema ptr un filtru activ pe 3 cai, voi avea placa la el, si vad in schema notate niste frecvente de taiere, pe montaj mai vad si niste potentiometri, si as dori sa stiu daca acei potentiometrii modifica vrei frecventa, sau volumul pe fiecare cale de filtrare, si in cazul in care nu modifica frecventa de taiere, are cineva idee cum sa modific acel filtru astfel incat sa am sa zicem frecventele de taiere de 4khz/400hz ? va rog ajutatima care puteti, repede, ca vreau sa termin sistemu pana de revelion :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nonyhaha

14

• MifTy

7

• wwwglro

4

• Kreator

3

Top autori în acest subiect

da, si tocmai ce am vazut acum ca se da o formula de calcul a frecventei,

am o intrebare, in formula de mai jos , rezistenta se masoara in ohmi si condensatorul in farazi? ca am facut un calcul scurt, i nu imi da ce spun pe schema,

Posted Image

Link spre comentariu

nu imi poate spune nimeni ce unitati de masura se folosesc in acea formula??eu inca ma chinui sa vad de ce nu imi da frecventa aia de 5115 hz, cu rezistenta de 10k si cond de 2.2nfdeci me imi da ceva de genul dupa formula: 1 / radical(2*2*3.14*10000 ohm*0.0000000022 f) = 60.xxxx, si cica ar trebui saimi dea frecventa de 5115hzoricum, pana la sfarsit am vazut pe siteul lor un tabel interesant, cu exact ce imi trebuie, ms ptr ca miai spus sa ma uit pe acolo :)

Link spre comentariu

Este doar 2 sub radical, restul e fara radical...Si apropo astept sa ne spui cum merge..., poate pui si PCB-ul.Maine, daca am timp, poate voi scrie si eu ceva despre schema asta...

Link spre comentariu

Postul asta poate ar trebui pus altundeva...Am facut schema asta saptamana trecuta.Ca si finali am folosit TDA2050 pt bass si 2030 pt medii si inalte. Am ales configuratia asta pt finali doar sa vad cum se aude si ce poate, oricum eu o folosesc pt auditii in camera...Surpriza a fost maxima! Se aude muuuult mai bine decat cu LM3886 TDA7294 sau amplificatorul cu mosfeti. Ideea e urmatoarea:1. sunetul este mult mai "vioi" si mai curat;2. bass-ul mai clar;3. in dif-ul de inalte nu mai intra vocea solistului.Precizez ca inainte aveam un filtru pasiv dar acum diferenta e mare.Dupa sarbatori voi conecta niste amplif-uri mai serioase sa vad cum se aude la puteri mari.

Link spre comentariu

cred şi eu că se aude mai bine, că faci separarea de frecvenţe înainte de amplificare.

şi dacă separarea e bine făcută, şi cea mai pocnitoare de amplificator cu cel mai pocnit difuzor o să sune mai "curat" decât cu filtru pasiv.

unde pui şi că nu mai ai pierderile de putere pe filtrul pasiv (de boxe, cum îi zice lumea)...

dezavantajul e că trebuie să faci 6 amplificatoare perfect identice. tu ai folosit 2030/2050, care sunt produse special pentru "serie", aşa că 2 exemplare din indiferent ce serie de fabricaţie pot fi uşor făcute să "sune" la fel. (puteai să faci şi cu tranzistoare, dar ar fi trebuit să te joci de-a împerecheatul tranzistoarelor până-ţi venea acru!!)

Link spre comentariu

nu enevoie de 6 amplifuri identicetrebuie sa fie cate 2 canale identice, atat, poti sa faci 3 amplifuri stereo diferite de exemplueu am 2*600 si 4*100, adica o sa am, ca ala de 4*100 nu e inca gata

Link spre comentariu

nu enevoie de 6 amplifuriidenticetrebuie sa fie cate 2 canale identice, atat, poti sa faci 3 amplifuri stereo diferite de exemplueu am 2*600 si 4*100, adica o sa am, ca ala de 4*100 nu e inca gata

3 amplifuri stereo, adică 3 pe 2 canale.cât face 3 x 2??? :goodman:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări