Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformatoare speciale audio:intrare,interstage,iesire,discutii si proiecte.

THOMAS

Postări Recomandate

M-am gandit sa deschid acest topic si SPER sa discutam civilizat si numai la obiect despre aceste componente insirate in titlul topicului.

Am realizat mai deunazi cateva transformatoare de intrare dar si interstage ,cateva insemnand 4 bucati avand intentia sa testez niste scheme pentru proiecte viitoare.Nu sunt un fan inrait al trafurilor pe calea de semnal,dar uneori sunt o solutie unica pentru atacul anumitor tuburi si de ce sa nu recunoastem ca sunt niste dispozitive foarte stabile.Asadar o sa postez aici un traf de intrare pentru o schema asemanatoare cu cea a lui @dvb,dar cu alte tuburi,pentru celelalte poate o sa performan cand va fi cazul sau o sa alocam timp cand se va discuta punctual anumite configuratii,ex; traf de atac (interstage) SE OT100,G-811,sau 805,sau un PP cu EL34 defazor cu traf...

Traful prezentat aici are urmatoarele caracteristici:

- Miez E+I cu suprafata sectiuni de 4cm*2

- o bobina primara cu Rdc=10ohmi si L1=0.5H

- capacitate prmar/secundar Cp/s=189pF+ 98pF(capacitate bobine/miez)

- inductanta de scapari Llk=0.0003H

- o bobina secundara cu Rdc=226ohmi si L2=78H la un curent DC de 5mA

si testat cu semnal de 1000Hz cu:

- Vin=1.5V[rms] pe bobina L1

- Vout=21.21V[rms] pe bobina L2 in configuratia schemei lui @dvb (GU17 PP cu negativare fixa) cu doua rezistente de 33K in serie si mediana la masa virtuala,punct de masura.

Rezultatele sunt in pozele de mai jos,montajul de test,semnale intrare/iesire dar si FFT pentru nivelul de semnal la iesire de 21.21V[rms]

Va rog sa discutam civilizat si fara atac la persoana sau procese de intentie.

post-175212-0-13606900-1413216016_thumb.jpg

post-175212-0-10749700-1413216035_thumb.jpg

post-175212-0-02977300-1413216044_thumb.jpg

post-175212-0-10529100-1413216053_thumb.jpg

post-175212-0-20250700-1413216119_thumb.jpg

post-175212-0-16697800-1413216398_thumb.jpg

post-175212-0-18260000-1413216591_thumb.jpg

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• THOMAS

4

• George

2

• romicap

1

Top autori în acest subiect

Extrem de interesant subiectul Dvs. As fi incantat daca vor fi si detalii de executare , gen numar de spire ,diametru sarmei ,sens de bobinare...etc. Mi`ar place sa experimentez si eu .

Voi da si mai multe detalii,dar sa nu uitam ca am afirmat ca este realizat pentru o anumita schema (este un hibrid  PP cu 4 tuburi PL84 in paralel),deci deocamdata incercam sa discutam dar sa aveti garantia  voi ajuta cu placere pe toti cei ce doresc sa afle mai multe si doresc sa realizeze asa ceva.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Va rog, puteti pune si schema exacta a montajului care a fost testat?

Este un test simplu,am copiat schema de atac din amplificatorul lui @dvb din topicul  http://www.elforum.info/topic/95493-gu17-pp-minimalist/page-3?do=findComment&comment=1056816  care este ichis acum.,dar traful nu este facut exact pentru acel proiect ci pentru unul asemanator,eu doar am vrus sa demonstez functionarea acestui tip de defazr fara bobina cu priza mediana,de fapt am explicat aceste aspecte la deschiderea topicului.

post-175212-0-83929900-1413281730_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Multumesc. Banuiam ca asa arata schema dar nu eram sigur.

Firul acela negru din poza de mai jos provine de la ecranul dintre primar si secundar cumva?

Posted Image

Link spre comentariu

Multumesc. Banuiam ca asa arata schema dar nu eram sigur.

Firul acela negru din poza de mai jos provine de la ecranul dintre primar si secundar cumva?

Exact,foarte bine ati intuit si este conectat la punctul (masa) de impamantare a generatorului /osciloscopului,nu la masa de lucru,oricum la acest test nu am vazut nicio modificare in ceea ce priveste forma semnalelor,fie ca-i legat la pamant sau nu din aceste motive nici nu l-am figurat pe schema,dar intr-un montaj unde mai avem si elemente active,chestia asta conteaza !

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări