djgeorge2k Postat Octombrie 13, 2014 Partajează Postat Octombrie 13, 2014 Salut, Vreau sa fac filtre pentru combinatia 15" E15-350N si 1" PA-DE34S. Orice sugestie este binevenita. Specificatii difuzoare: E15-350N F=30-4000 Hz, 300W, 8 ohm, 98dB, Fs=37,1Hz, Re=5.6 Ohm, Le (1KHz) = 0.35mH; PA-DE34S F=1.2-20 KHz, 30W, 8 ohm, 105dB (la o dispersie: 90°H x 40°V), Re=7.3 ohm, recomandat filtru de la 1.2kHz in sus, minim 12dB/Oct. Incinte folosite: RH 15/2/400P, 48x68x40 cm Amplificator: Ecler XPA5000 Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 13, 2014 Partajează Postat Octombrie 13, 2014 Le pt E15 e in jur de 0.8mH. Din pacate nu am la indemana grafice pt el, dar din cate tin minte seamana cu alea din catalog. Cauta pe cineva care are posibilitatea sa masoare pe incinta finala si sa scoata o schema de filtru. Filtrle facute de la distanta sau dupa proiecte "sablon" in majoritatea cazurilor sunt un fiasco. Link spre comentariu
djgeorge2k Postat Octombrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Graficele difuzoarelor. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Dupa gusturile mele, difuzorul de bas ar trebui sa fie taiat la nu mai mult de 800Hz daca tinem cont de graficul atasat. Incepind de pe la 1KHz se pare ca apare "cone-breakup" si ar trebui sa fie atenuat semnificativ (peste 12-18dB). Dar asta e numai parerea mea.... Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Nu are nici un break-up audibil e15. Suna destul de curat si pe liber. Evident, ca orice dif de 15" trebuie taiat jos pt o dispersie decenta. Uite aici niste masuratori facute de CBI si o varianta de filtru pt e15. Eu nu le am pe ale mele la indemana https://picasaweb.google.com/lh/photo/zz1aYfThYEaDcDjVMYtKpjdwSdt-pdtdSWeGTTN1Ogc?feat=directlink Cu pad34 din pacate nu te pot ajuta, dar partea de woofer pare sa fie un bun inceput. Link spre comentariu
[i_unit] Postat Octombrie 15, 2014 Partajează Postat Octombrie 15, 2014 (editat) Eu as da jos inca 4db, cel mai probabil cu o bobina de 3mh. La cum se vede burta aia la 300-1k, vocile vor suna oala. Editat Octombrie 15, 2014 de [i_unit] Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 15, 2014 Partajează Postat Octombrie 15, 2014 woferele acelea erau rebobinate si aveau impedanta nominala undeva la 5-5.5ohmi,daca le ai originale,ar trebui marita bobina pe la 2,2-2,5mh,C-ul poti lasa asa 10-13uf.Driverul nu-l cunosc plus ca depinde de horn,acolo trebuie acordata atentia cea mai mare Boxele acelea sunau ok,au fost testate de mai multi,E15 nu are medii nasoale,are si bas placut,calm.Cresterea pe medii impreuna cu depresiunea de pe inaltele inferioare au fost intentionat lasate pt a masca urlatura driverului,e o combinatie din aceea care cand masoara drept nu suna bine,a trebuit improvizat... Link spre comentariu
[i_unit] Postat Octombrie 16, 2014 Partajează Postat Octombrie 16, 2014 Toti cei care vor sa si cante pe ele cu un minim de corectii (si cu care am intrat in contact), prefera wooferul in scadere, ca si cum ar fi taiat cu o bobina de 3-3.4mh si condensator 8.2-13u3. Pentru auditii de muzica inregistrata merge si cu burta. Sa nu crezi ca vreau sa critic filtrul, pentru ca nu am de unde sa stiu cum suna acea combinatie de difuzoare si pentru ce scop a fost proiectat (de cantat sau de ascultat), ci vreau doar sa arat o tendinta atat a utilizatorilor, cat si a producatorilor. Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 16, 2014 Partajează Postat Octombrie 16, 2014 Da, aia pot sa confirm si eu. Daca boxele canta singure, neajutate de subwoofer, e mai ok sa fie cu mediile usor atenuate, sa sune basos. Evident e doar directia in care inclina majoritatea. Sa nu uitam ca raspunsul final e influnetat in mare parte de camera si volumul incintei. Link spre comentariu
George(sb) Postat Octombrie 26, 2014 Partajează Postat Octombrie 26, 2014 Driverul ala nu l-as taia mai jos de 3.5k, si asa mi se pare jos pentru wooferul cu care este imperecheat, am avut aproapte toate tipurile de incinte de-a lungul anilior, hornuri hibride si toate tampeniile, ajungeai in fata lor iti rupeau mufa si dadeau cu tine de pamant. Timpul si experienta mi-au demonstrat ca sistemele d tip 5.1 chiar daca mergi in varianta stereo, sunt mult mai eficiente. Am avut sateliti de 1000w reali undeva la 70-80kg bucata faceau o presiune de ieseai nauc de acolo, trebuia sa vin cu hornuri de bass ca sa compensez. Nu mai pun socoteala de deranjul cu transportul Daca as fi in situatia ta, as face doua bass reflex din acele joase si as veni cu 2 sateliti echipati cu 6-8" (dar ceva calumea nu chinezarii)+ inalta. Filtrele le-as copia de la o incinta de firma si gata. Am un sistem 2.1 compus din 1x18" 800w bassreflex 160L si 2 topuri de 350w. Sistemul umple foarte bine incaperea, suna placut curat si dupa ce ai terminat nu ai nici ce-a mai mica problema cu urechiile. Tot sistemul e pus pe un phonic xp5000 sau mai am un qsc, oricare din amplificatoare le-as folosi ele merg la relanti. wooferul este pe un canal, iar pe celalalt sunt satelitii, la toata povestea am pus si un procesor digital. Cred ca e mult mai important sa imprastii satelitii si sa ataci din mai multe parti decat sa faci un munte de boxe care sa te doboare in prima linie, iar in spate sa ai ecou si sa nu reuseasca sa acopere sunetul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum