oaki Postat Octombrie 13, 2014 Partajează Postat Octombrie 13, 2014 Buna ziua ! Va rog sa-mi sugerati o solutie pentru corectarea raspunsului in frecventa a unui woofer care prezinta o cocoasa de 10 db la 65 hz (f3 61 si 70 hz), alta decat clasicul notch paralel, evident din cauza valorilor (~ 11 mh + 400 uF). Va multumesc ! Link spre comentariu
adrian lucian Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 E caracteristica ptr woofer montat in incinta? Link spre comentariu
oaki Postat Octombrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Da si se pare ca peretii sunt cauza. Basul este greu digerabil in acea zona si trebuie sa reamenajez camera, fie sa le gasesc alta destinatie. Bookshelf-urile presteaza excelent, probabil acolo unde au nevoie de ajutor, insa astea nu. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Si eu am ceeasi problema numai ca la 83Hz. Din pacate nu prea ai ce sa-i faci. Eu am incercat mai multe variante dar fara un rezultat satisfacator. Serie, paralel si chiar serie+paralel. Desi la masuratori se pare ca dispare, la ureche este inca sesizabil. Acum am pe o baxa serie si pe una paralel sa vad care varianta este mai buna. Integrat in sistem am si un egalizor pe 10 bezi ca ma mai ajuta putin... Valorile nu trebuie sa te sperie foarte tare. Ce putere au boxele? Mai mult de 80-120W? Fiind un filtru notch, poti folosi o bobina cu DCR mai mare pt ca oricum la un filtru notch trebuie sa adaugi si rezistenta pt a corecta factorul de calitate implicit latimea de banda. La condesatori de asemeni nu trebuie ceva foarte calitativ, este suficient sa folosesti condesatori electrolitici nepolarizati. Eu am cumparat de la TME la un pret destul de rezonabil (100uF si 47uF). Pot sa-ti spun ca am ramas mirat ce bine au iesit la masuratori. Se comporta foarte bine cu un ESR foarte mic, mult mai mic decit la condesatorii uzuali si au rezonnata la peste 40-60KHz. Uite cum a iesit la masuratori acest condesator (100uF/100V ANTEL) singur si cu un 10uF/63 Epcos (folie) in paralel: Am incercat sa adaug aceleasi masuratori si pt 47u dar imi da o eroare Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 trebuie aranjate boxele in spatiul de auditie sau chiar camera(difuzie,absorbtie etc) http://dtmblabber.blogspot.ro/2010/12/little-more-into-boundary-conditions.html o acustica proasta omoara orice boxa oricat de performanta ar fi Link spre comentariu
oaki Postat Octombrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Valorile nu trebuie sa te sperie foarte tare. Ce putere au boxele? Mai mult de 80-120W? Fiind un filtru notch, poti folosi o bobina cu DCR mai mare pt ca oricum la un filtru notch trebuie sa adaugi si rezistenta pt a corecta factorul de calitate implicit latimea de banda. La condesatori de asemeni nu trebuie ceva foarte calitativ, este suficient sa folosesti condesatori electrolitici nepolarizati. Notch-ul paralel este in serie cu wooferul deci discutia este inutila. Si asa bobina de 7,8 mh de pe low-pass este la limita puturoseniei. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 denumirea de serie sau paralel vine de la pozitia sa fata de difuzor,nu de la felul cum sunt legate piesele intre ele(la notch paralel piesele sunt in serie,dar in paralel cu bornele difuzorului) Link spre comentariu
oaki Postat Octombrie 15, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2014 Mi se pare oportuna apropierea de peretele din spate cat sa mut cocoasa in zona ft, zona in care poate fi "tratata" electric + covor garnisit cu motan meloman pentru reflexiile podelei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum