Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Access point si linia de inalta tensiune

Vizitator knauf75

Postări Recomandate

Vizitator knauf75

Trebuie sa se monteze un access point la o locatie si astazi am observat ca va ''privi'' direct prin linia de inalta (cred ca 24kw) situata la cca 65-75 metri .

In ce masura poate afecta transmisia de date catre celalalt access point?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ndor

2

• eugeniusro

2

• Mircea

1

• belasajgo

1

Top autori în acest subiect

Pe ce frecventa lucreaza access-point-urile si ce antena au? Spatiul pana la celalalt access-point este intersectat de linia de inalta tensiune? Vrei sa legi cele doua access-point-uri intre ele? Care este distanta dintre ele?

Link spre comentariu

Tinand cont ca-s numai 24kW :) (suntem pe forum tehnic, nu?!), distanta intre faze este mult mai mare decat lungimea de unda a 5GHz. Nu trebuie uitat ca acei conductori se vor balansa la vant puternic. Numai testul practic va determina fiabilitatea unui astfel de mediu de propagare.Bafta la teste!PS: in mediile de specialitate, 24kV este linie de medie tensiune.

Editat de thunderer
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ca sa vezi daca e bine sau nu,vezi mai intai ce nivel de semnal ai ,in ce rata stau conectate echipamentele,cat este CCQ-ul ,daca pe canalul respectiv mai sunt si alte AP-uri (scan din ambele locatii) ,inaltimea la care sunt montate echipamentele,zona fresnell ...etc

Scrie cum stai cu toate astea si vedem dupa aia daca e bine sau nu .

# Probabil ca sunt Nanobeam-uri de 25

Link spre comentariu
Vizitator knauf75

M5 400. Chestia este ca in curte a trebuit sa pun stalpul pentru antena undeva ma ''asa'' pentru al vedea pe celalalt.

Datorita acestui fapt,pana in casa am cca 80 metri de FTP cat5e. N-o fi bine?

In zona e liniste in spectrul asta.

Link spre comentariu
Vizitator knauf75

Acum am scos cablul din router ul wireless si l-am bagat direct in laptop. Am dat un test.... 90Mbs :aplauze

Deci trebe sa schimb routerul :95  am un TP-LINK TL-WR340N,cred :rade: 54Mbs.

Da' ce router sa iau??/? :nas:

Editat de knauf75
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări