Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu tda1554Q

roscatu

Postări Recomandate

Salutare, tocmai ce am realizat un amplificator cu CI TDA1554Q, alimentat la 17-19 v cu un curent de 0.4A ( nu stiu daca e deajuns curetul ) , o sa atasez schema aici. Intrebare mea este de ce se aude asa incet pe o boxa de 300w reali? Sau asa e in general la amplificatoare fara preamplificare?se aude mai incet fara?. O alta problema ar fi ca daca leg amandoua iesiri de 2x22W la aceiasi boxa se aude mai incet , iar daca las doar o intrare se aude mai tare, boxa e marca Alpin. Preamplificatorul poate fi orice schema nu? sau trebuie exact pentru tda1554Q?. Mentionez ca prima data cand conectat la tensiune circuitul avea un bazait foarte ascutit, dar si-a revenit dupa cateva min, mai exact dupa ce am incercat cu amandoua iesiri.Si bazaie daca bag jackul in laptop si il opresc. As mai avea o intrebare referitoare la transformatoare, sa zicem ca avem un trafo cu 2x27V (3A) , 2x14V (3) , 1x12V(0.4), in cazul in care folosesc doar 2x27V , ce putere se pune? puterea maxima de pe toate infasurarile? sau de pe 2x27V? adica vreo 80 W, sau 130  W?. Eu daca vreau sa scoata 20 de watti . imi trebuie traf de 20 de watti? dupa formula puteri P=U*I sau P=E*I?

Schema si cablaj: http://3shared.wordpress.com/tag/tda1554-22w-chip-amp-tda1554q-pcb/

Editat de roscatu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• roscatu

5

• Mircea

3

• modoran

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

17-19V ? E de mirare ca nu intra in protectie la tensiunea aia. A fost conceput in domeniul auto, pentru 14,4V nominal, 18V este tensiunea maxima de functionare.

Pai tensiunea fara redresare este de 12 V si curent de 400mA, dar are ca filtrare un condensator de 4700F/35V. Ce putere scot din aceasta infasurare? 5W?

Link spre comentariu

Mai putin de 5W, in jur de 2-3W reali. Testeaza cu o baterie auto sau o sursa de calculator (pe partea de 12V) ca sa vezi daca e ceva in neregula cu amplificatorul.

Zimi te rog referitor cu preamplificatorul. daca nu are aceasta parte , amplificatorul singur nu scoate 22 de w fara preamplicator?

Link spre comentariu

In cazul tau, preamplificatorul este PC-ul/laptop-ul. Semnalul oricaruia dintre ele este suficient de puternic pentru amplificatorul tau. Problema se pare ca este sursa.

Link spre comentariu

Ai sa ai un brum (bazait in limbaj primitiv) in difuzoare si sigur performante scazute.De ce ai vrea sa scoti acel condensator? Eu banuiesc, dar tu trebuie sa citesti un pic despre redresare.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări