Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe Epicure EPI 100

Lonerider

Postări Recomandate

Va salut. Am posibilitatea sa iau o pereche de boxe din titlu. Sunt curios daca, printre voi, a ascultat cineva aceste boxe si daca se preteaza pentru amplificator cu tuburi, max 20W, indiferent ca e SE sau PP. Sunt modelul acesta: http://www.canuckaudiomart.com/details/167823-vintage_epicure_100___classic_70s_speakers/images/209064/

Multumesc.

Editat de Lonerider
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Lonerider

4

• VTP

1

• zal

1

Top autori în acest subiect

Trebuie sa ai in vedere cateva lucruri:

- nu trebuie sa-mi placa MIE! Deci intrebarea e fara rost!

- vezi ce SPL au incintele! fara un SPL de min. 93-95 dB/W/m nu prea vei face mare branza cu ele, la o putere mica, pana in 20W/c.

- chiar daca rilele wooferelor par bune, trebuie sa verifici daca nu s-au intarit si daca nu crapa la o putere mai mare.

Link spre comentariu

Trebuie sa ai in vedere cateva lucruri:

- nu trebuie sa-mi placa MIE! Deci intrebarea e fara rost!

- vezi ce SPL au incintele! fara un SPL de min. 93-95 dB/W/m nu prea vei face mare branza cu ele, la o putere mica, pana in 20W/c.

- chiar daca rilele wooferelor par bune, trebuie sa verifici daca nu s-au intarit si daca nu crapa la o putere mai mare.

Nu a fost o intrebare, am solicitat o opinie, in cazul in care cineva de pe forum s-a intalnit cu asemenea incinte acustice (pe diferite site-uri de pe afara, multi le lauda, dar toti le ascultau pe siliciu sau germaniu).

Despre SPL nu am gasit date, tot ce este pe internet (sau ce am gasit eu) sunt: Made in USA, Impedance: 8 ohms, Weight: 13 kg, Response: 44 to 20k Hz, RMS Power: 12 to 80 watts, Crossover: 1800 Hz, ACC 004 A Driver, speakers: 8" woofer, 1" air spring inverted dome tweeter,  55,3x25,5x30,5cm.

Rilele doar par bune, unul are vreo trei fisuri, ar trebui inlocuite. Kit-uri de reparatie se gasesc, nu prea ieftine, insa sunt.

Sunt modelul EPI 105, am gresit in titlu.

Link spre comentariu

După detaliile din poze sînt din anii 70, deci şi filtrele trebuie modernizate. Pare că a curs ceva dintr-un dif de înalte...

Salutare.

Pozele din link erau exemplificative. Am renuntat la boxele astea. Mi-ar fi placut, insa nu mai aveau difuzoarele de 8" originale, erau inlocuite cu ceva made in Denmark, usor mai mari. Daca ar fi avut difuzoarele originale, cred ca as fi dat 30USD pe kit-ul de reparatie. Filtrul este un singur condensator de 10µF, in serie cu un potentiometru, condensator care, in timp, se cam usuca. Acest model a fost construit intre 1974-1979, din ce am gasit in internet. Pot fi gasite pe unul din cele doua site-uri de vanzari, daca o fi interesat cineva. Eu am trecut prin Bucuresti zilele trecute si mi-am luat o perece de Unitra 65W si care trebuie sa le restaurez. Asta o sa fie un alt subiect.

Editat de Lonerider
Link spre comentariu

de la ce magazin ti le-ai cumparat?

Daca e referire la Unitra 65W, le-am gasit pe unul din site-urile de vanzari, vanzator privat, l-am contactat si odata cu drumul pe acolo, le-am probat si cumparat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări