Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor USB - RS232

Postări Recomandate

Vizitator florin_o

Si eu am avut aceeasi problema...Merita sa faci ceva doar in scop didactic.Eu am dat pe un adaptor USB->COM,LPT,ETHERNET etc doar 30L.Se numeste UC-2000L si este produc de ATEN.Parca pe la Best l-am gasit.

Link spre comentariu
  • 7 ani mai târziu...

dar aceste intarzieri ar interveni si daca interfata asta e folosita pentru ce a zis si Liviu M? am cumparat un adaptor din asta ieftin si nu l-am putut utiliza (programatorul nu mi-l vede). mi-am luat unul pt laptop, adaptor pcmcia-rs232 care de fapt emula tot un port usb. si acet adaptor s-a comportat la fel ca primul mentionat mai sus, tot cu cip Prolific. ce naiba se poate face cu acest tip de adaptoare? din ce am citit pe net am inteles ca pt ce imi tb mie ar tb sa folosesc un ftdi232 sau un CP parca (nu mai stiu firma producatoare). si se pare ca fdt232 e cel mai accesibil prin Romania.

Link spre comentariu

sursa are un port serial pe db9 si ma gandeam sa-i fac un adaptor usb.

Presupunand ca sursa e facuta sa fie conectata direct la portul serial al pc-ului, nu nu poti folosi direct ft232, iti mai trebuie o adaptare de nivele logice gen max232.Programtoarele seriale pentru pic de exemplu (eu numai despre astea stiu) folosesc de multe ori sermnalele de control (DTR, DSR...) si nu toate adaptoarele le implementeaza pe toate. Daca se mai si alimenteaza din portul serial, chiar ca nici o sansa... Editat de Liviu M
Link spre comentariu

da, sursa e facuta sa se conecteze direct la serialul PC-ului. am un programator de pic cu alimentare proprie, deci nu cred ca alimentarea e o problema. Liviu M, imi poti da un link pentru o schema care sa contina si un max232, te rog? max232 chiar il am, n-ar fi o problema. multumesc! bine, am vorbit da sursa cu atmel si de programatoare de pic-uri....sa nu creada lumea ca incurcam borcanele...

Link spre comentariu

A sooo...In principiu direct - partea ttl a lui max se leaga la ft232, eia-232 la sura/mufa db9.Max are doua perechi de semnale; folosesti o pereche pentru rx/tx si daca-ti trebuie si semnale de control folosesti a doua pereche.Alimentarea max (5v) ar trebui sa mearga s-o iei din usb.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări