Vizitator iRoata Postat Octombrie 17, 2014 Partajează Postat Octombrie 17, 2014 @dyogenes: +10 ! O lista ce denota experienta si experiente.... Intr-adevar, putine sunt statiile noi care merita banii, iar acestea sunt foarte scumpe. Link spre comentariu
Vizitator compelserv Postat Octombrie 18, 2014 Partajează Postat Octombrie 18, 2014 As mai avea o intrebare, este statia alan 42 care este portabil, dar are kit si pentru masina. Am inteles ca functioneaza ca si oricare statie cand este legat la kitul de masina. Are exact aceasi performanta ca o statie obisnuita de marime mai mare? Nu se supraincalzeste la o folosinta mai indelungata pe un drum mai lung? Mi-a parut interesant fiind el mobil. Inca tot nu am putut sa ma hotaresc ce statie sa imi iau. De ieri stau pe ganduri sa iau alan 42 sau alan 78 multi plus B, oricum deja astaea doua variante vor ramane numai nu pot sa aleg dintre cele doua. As lua alan42 pentru dimensiuni reduse dar daca este mai fiabil 78 multi atunci aia o sa aleg. Ce parere aveti care ar merita mai mult ? Multumesc Link spre comentariu
Vizitator iRoata Postat Octombrie 18, 2014 Partajează Postat Octombrie 18, 2014 42-ul nu e comoda la volan, iar ca performante e slabuta; se aude destul de prost, incet si parazitat; squelch-ul nu-si face treaba acatarii acoperind mare parte din semnal util; de incalzit, nu se incalzeste, insa nici nu te astepta sa emiti cu ea cine stie ce departe. Categoric, dintre cele doua mentionate, as alege 78 Multi (macar ca nici asta nu-i vreo afacere); daca ar fi sa alg ceva apropiat ca pret, as cauta President Taylor; mai ieftina si muuuult mai buna (nu are luminite, dar se pot pune ). Link spre comentariu
Vizitator compelserv Postat Octombrie 18, 2014 Partajează Postat Octombrie 18, 2014 42-ul nu e comoda la volan, iar ca performante e slabuta; se aude destul de prost, incet si parazitat; squelch-ul nu-si face treaba acatarii acoperind mare parte din semnal util; de incalzit, nu se incalzeste, insa nici nu te astepta sa emiti cu ea cine stie ce departe. Categoric, dintre cele doua mentionate, as alege 78 Multi (macar ca nici asta nu-i vreo afacere); daca ar fi sa alg ceva apropiat ca pret, as cauta President Taylor; mai ieftina si muuuult mai buna (nu are luminite, dar se pot pune ). Si zici ca ar face fata binisor 78 multi? mai mult ma intereseaza sa am receptie clara sa ma auda ceilalti clar. Link spre comentariu
Vizitator iRoata Postat Octombrie 18, 2014 Partajează Postat Octombrie 18, 2014 Ce zic, zic din experienta; am avut o multime de masini, toate cu statie; aveam statie CB in '95-'96, cand doar pe TIR-uri vedeai "pantografe". Acu' vreo 6-7 ani am luat un Panda nou si nu am gasit altceva sa incapa in masina aceea decat Alan 42; am folosit statia aia (si masina, desigur) vreo patru ani, insa nu mi-a placut deloc; probabil si din cauza ca pe cealalta (Transit) aveam un Taylor, care, fie vorba intre noi, se auzea exceptional. 78 Multi am avut pe un Taurus, pusa sub scaun; mergea bine fata de ce se gasea pe piata la aceiasi bani, mult mai bine decat 42. Insa am ramas "prins" de cele cateva modele enumerate mai sus; am eu o feblete pentru astea mai vechi.... Ca si aparat nou, strict pentru CB, 78-ul e bun, doar ceva President sa-l bata, dar nici alea toate.... Acuma, na... trebuie sa tii cont ca si antena are un rol foarte important; adica poti da un calificativ per ansamblu statie+antena; se poate intampla sa fie o statie de exceptie care nu merge acatarii din cauza unei antene proaste; la fel si cu reglajul SWR-ului la antena; tot asa de important este si cum dimensionezi cablul de legatura de la antena la statie, cum mufezi, de unde alimentezi, unde asezi antena pe masina, etc. Deci trebuie sa privesti in ansamblu, pentru ca daca e doar un element de calitate iar restul nu, degeaba.... Link spre comentariu
Vizitator compelserv Postat Octombrie 19, 2014 Partajează Postat Octombrie 19, 2014 Ce zic, zic din experienta; am avut o multime de masini, toate cu statie; aveam statie CB in '95-'96, cand doar pe TIR-uri vedeai "pantografe". Acu' vreo 6-7 ani am luat un Panda nou si nu am gasit altceva sa incapa in masina aceea decat Alan 42; am folosit statia aia (si masina, desigur) vreo patru ani, insa nu mi-a placut deloc; probabil si din cauza ca pe cealalta (Transit) aveam un Taylor, care, fie vorba intre noi, se auzea exceptional. 78 Multi am avut pe un Taurus, pusa sub scaun; mergea bine fata de ce se gasea pe piata la aceiasi bani, mult mai bine decat 42. Insa am ramas "prins" de cele cateva modele enumerate mai sus; am eu o feblete pentru astea mai vechi.... Ca si aparat nou, strict pentru CB, 78-ul e bun, doar ceva President sa-l bata, dar nici alea toate.... Acuma, na... trebuie sa tii cont ca si antena are un rol foarte important; adica poti da un calificativ per ansamblu statie+antena; se poate intampla sa fie o statie de exceptie care nu merge acatarii din cauza unei antene proaste; la fel si cu reglajul SWR-ului la antena; tot asa de important este si cum dimensionezi cablul de legatura de la antena la statie, cum mufezi, de unde alimentezi, unde asezi antena pe masina, etc. Deci trebuie sa privesti in ansamblu, pentru ca daca e doar un element de calitate iar restul nu, degeaba.... Eu am dacia dokker antena president ML145 cu talpa magnetica 120mm am obtinut un SWR de 1.1 parca cand am fost la a doua oara la masuratori.si statia alimentez de la bricheta masinii. Idea este ca imi trebuie o statie pentru care nu trebuie sa gauresc masina ca nu am voie, sa fie si cat de cat comod folosirea de aia nici nu imi surade CM70 ca nu ma pot uita dupa butoane in timp ce conduc ca loc nu prea am in masina unde sa pun doar intre frana de mana si scaun sau sub scaun. CM70 are butoane digitale "soft touch" si se apasa aiurea daca nu ma uit la statie. Alan 42 imi place pentru ca e mica pot sa scot din masina usor dar nu stiu calitatea emisiei si receptiei cum este cat de tare se aude luan in considerare ca in docker nu mai auzi nimic bine in interior la 120 Km/h. Nu stiu cat de rezistent si calitativ este Alan42 la dimensiunile lui reduse fata de alte statii din categoria lui. Alan 78 multi plus b mi-ar placea ca are butoane clasice de volum si squelch care se folosesc mai des pe statie si este la indemana fara sa ma uit la statie unde pun mana. De asta nu sunt hotarat ce sa iau. M-as inclina spre alan 42 mai mult pentru ca la nevoie se poate si modifica, dar din cate am vazut sa si puterea de emisie oarecum da curentul de alimentare oricum idea este sa o folosesc in masina cu antema mea exterioara mai sus amintit.. Si nu stiu oare cu antena mea care statie ar fi mai bun ca sa am un rezultat de emisie si receptie buna si sunet cat se poate de clar. Multumesc Link spre comentariu
Vizitator iRoata Postat Octombrie 19, 2014 Partajează Postat Octombrie 19, 2014 ML145 e o antena foarte raspandita, iar modelele de la President si Sirio si-au facut un bun renume. In consecinta, cu President ML145 si Alan 78 Multi, obtii un setup suficient de bun dpdv calitate/pret, avand in vedere utilizarea strict pentru info-trafic. Cu alte cuvinte, e exact ce ai nevoie ! Atentie, la schimbarea statiei, se reface reglajul antenei ! Locul in care a fost montata antena la reglare se mentine acelasi pe toata durata utilizarii. Link spre comentariu
Vizitator compelserv Postat Octombrie 19, 2014 Partajează Postat Octombrie 19, 2014 ML145 e o antena foarte raspandita, iar modelele de la President si Sirio si-au facut un bun renume. In consecinta, cu President ML145 si Alan 78 Multi, obtii un setup suficient de bun dpdv calitate/pret, avand in vedere utilizarea strict pentru info-trafic. Cu alte cuvinte, e exact ce ai nevoie ! Atentie, la schimbarea statiei, se reface reglajul antenei ! Locul in care a fost montata antena la reglare se mentine acelasi pe toata durata utili Si cu antena mea ML si alan 42 ce as putea obtine? calitate mai slaba decat cu 78? Link spre comentariu
Vizitator iRoata Postat Octombrie 20, 2014 Partajează Postat Octombrie 20, 2014 Ai o antena destul de buna pe receptie, dar 42 nu e tocmai selectiv, ceea ce va duce la urmatoarele situatii: a) cu SQ redus vei auzi doar pe cei ce emit in apropiere, in rest ...liniste; b) cu SQ larg vei auzi si pe cei ce emit de la distanta, dar si foarte multe zgomote parazite. Oricare dintre situatii e tracasanta la drum lung. O antena buna va receptiona orice fel de emisie radio, fie ea utila sau parazita; statia separa cele doua categorii de semnale cu ajutorul filtrelor interne, iar din acest punct de vedere, 78 e mai bun. Ca sa nu mai spun ca 42 se aude incet si neclar pe fondul de zgomot deja existent in masina (motor, radio-cass, etc). Link spre comentariu
Vizitator compelserv Postat Octombrie 21, 2014 Partajează Postat Octombrie 21, 2014 Am cumparat alan 78 multi plus B. E super, receptia este clara doar o singura nelamurire am cu ea. Pe LCD arata semnalul RX si TX semnalul ce primesc este maxim si semnalul ce emit dupa LCD este doar intre 2 si 3 dar celalaltul ma receptioneaza clar la o distanta maricica. Sa nu afiseze corect LCD ul sau nu chiar puterea emisiei arata ci mai degraba ceva legat de puterea semnalului? Ieri a ploat si am vorbit la aprox 30 KM. Link spre comentariu
Vizitator iRoata Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Pe LCD e afisat nivelul semnalului de receptie/emisie in dB, nu in W; dB e o unitate de masura relativa, deci nu prea cred ca vei vedea vreodata acel indicator dus la maximum in timpul emisiei. Daca ploua si esti pe un teren aproximativ plat e posibil sa fii auzit la distante foarte mari datorita reflexiei norilor. Link spre comentariu
Vizitator Essenze Postat Iunie 27, 2015 Partajează Postat Iunie 27, 2015 Buna ziua, M-am decis sa imi cumpar o statie CB si nu stiu ce sa aleg...sunt foarte multe variante. Deocamdata m-am decis la o antena ( http://www.emag.ro/antena-cb-sirio-megawatt-3000-pl-173-5cm-cod-fara-cablu-2211505-05/pd/D17QSMBBM/ ) Sirio 3000PL si la o baza magnetica ( http://www.emag.ro/baza-magnetica-sirio-mag-160pl-slim-diametru-165mm-cod-2502802-05/pd/D16ZVMBBM/?ref=others-interested-bought_right-1_2&recid=VP_AP_VIS_VP_AP_CMD ) Sirio MAG 160 PL Slim. Ce parere aveti? Se merita? In legatura cu statia sunt tentat sa imi cumpar un TTI TCB-771....dar aici scrie ca puterea este de 5W deci nu ar fi regulamentara ( http://www.emag.ro/statie-radio-emisie-receptie-cb-tti-tcb-771/pd/EVCNTBBBM/ ) Voi ce ziceti? Se merita sa fac aceasta investitie? Multumesc, Link spre comentariu
Vizitator paul83 Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Buna ziua cineva care a folosit crt s 8040 cu putere reglabila, daca imi poate spune ceva pareri despre statie. Link spre comentariu
costi75 Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 Salut, doresc sa achizitionez o statie CB, cu un buget mic, si din cateva informatii de ici de colo, am ales sa caut una second, de marca bunicica fata de cele noi gen TTI, PNI sau altele de acest gen. Doresc niste informatii, fiind total novice in acest domeniu. Am gasit President Jimmy la un pret mai mult decat ok, dar am indoiala ca are doar AM. Pe net am gasit un vanzator care sustine ca are FM. Astazi merg sa vad o Jimmy, la un tip care spune ca a mers perfect pe un tir ( nu stiu daca in romania). E posibil sa functioneze in Ro daca are doar AM, sau risc sa-mi iau teapa? Daca e cineva sa-mi dea cateva sfaturi, multumesc. Bugetul actual este de max 350 ron doar statie, fara antena. Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Iunie 18, 2017 Partajează Postat Iunie 18, 2017 (editat) Daca e jimmy 2 e posibil sa aiba si FM. oricum trebuie sa aiba pe display afisat modul de lucru si chiar pe eticheta de pe carcasa. Eu pe de alta parte as fi foarte precaut cand vine vb de statii second, sunt multi carpaci care se declara mesteri in statii CB. Mai bine ia una noua cu garantie din magazin, fara puteri marite si alte modificari. Gasesti crt one, e micuta si foarte ok statia https://www.emag.ro/statie-radio-cb-crt-one-n-cu-s-metru-putere-4w-crtonen/pd/DWCY72BBM/ Editat Iunie 18, 2017 de Rx-Tx Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum