Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegere Statie CB ....?

Vizitator compelserv

Postări Recomandate

Vizitator compelserv

Da, modelul ro este doar FM cu putere selectabila 4 sau 16W

Nu stiu ce sa zic dar am citit si manualul si certificatul de la furnizor si a scris peste tot ca e multiband AM/FM de 4 W. sa fi gresit ei?

Ca se poate schimba din soft e altceva...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragostalpau

6

• Rx-Tx

6

• costi75

2

• Dj Alex

2

Top autori în acest subiect

Maxon nu-i o firma fantoma. Are o multime de statii, unele comerciale, dar probabil nu prea cunoscute. Am folosit portabile Maxon prin anii 90 si erau (pareau) la fel de solide la abuzurile utilizarii zilnice precum portabilele Motorolei. Frecventa 403-470MHz.Eu zic ca Maxonul merita, iar pretul e corect.

Link spre comentariu

La statii CB ne referim aici, unde maxon nu e firma care face statii CB, a facut citeva clone si cam atit. A facut si telefoane mobile foarte proaste intr-o perioada, dar la fel nu e subiectul discutiei de aici.

Link spre comentariu
Vizitator compelserv

Cu Albrecht AE4200 RO daca ma prind astia in control si imi masoara puterea mu se leaga de mine ca este cu putere reglabila??? Ca asa nu iau amenda pentru viteza ci iau amenda pentru putere ilegala.....

Link spre comentariu

Maxon nu e deloc firma fantoma, concureaza la locul 2 dupa Motorola la statii profesionale.

Nimeni nuva putea dovedi niciodata ca tu AI EMIS cu putere mai mare de 4W. Detinerea unei statii cu putere reglabila nu este ilegala ci UTILIZAREA lor la mai mult de 4W este ilegala.

Sincer eu tot sper sa fiu oprit intr-o zi de baieitii astia care masoara "statiile" cu un reflectometru si o sarcina fictiva, sa le dau vreo 200W (300W PEP) in sarcina aia fictiva, sa vad cum le face jucarica...  Iar pe procesul verbal sa il pun pe caraliu sa scrie acolo la mentiuni atat : "Masuratoarea a fost facuta in 28, 455 MHZ". Sa vad ce fata face... fac pariu ca nu se prinde.

PS. daca ma ajuta Dumnezeu cu sanatate si capul cu stiinta, dupa 18 oct. o sa am dreptul si la 400W... adica un pep de vreo 600W... Cred ca as savura momentul sa-i vad pe ficiori cu acul de la rfeflectometru indoit si sarcina fictiva scrum...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator compelserv

Maxon nu e deloc firma fantoma, concureaza la locul 2 dupa Motorola la statii profesionale.

Nimeni nuva putea dovedi niciodata ca tu AI EMIS cu putere mai mare de 4W. Detinerea unei statii cu putere reglabila nu este ilegala ci UTILIZAREA lor la mai mult de 4W este ilegala.

Sincer eu tot sper sa fiu oprit intr-o zi de baieitii astia care masoara "statiile" cu un reflectometru si o sarcina fictiva, sa le dau vreo 200W (300W PEP) in sarcina aia fictiva, sa vad cum le face jucarica...  Iar pe procesul verbal sa il pun pe caraliu sa scrie acolo la mentiuni atat : "Masuratoarea a fost facuta in 28, 455 MHZ". Sa vad ce fata face... fac pariu ca nu se prinde.

PS. daca ma ajuta Dumnezeu cu sanatate si capul cu stiinta, dupa 18 oct. o sa am dreptul si la 400W... adica un pep de vreo 600W... Cred ca as savura momentul sa-i vad pe ficiori cu acul de la rfeflectometru indoit si sarcina fictiva scrum...

Sa inteleg ca baietii nu masoara legal puterea statiilor? Ca statiile lucreaza in 27 MHz din cate stiu eu.... Am vazut o filmare din stiri cu masina aia speciala a lor ca demontau statiile din masini si au masurat in masina lor cu niste aparate, si dupa aia au verificat si antenele pe masina. Cine a avut o statie mai mare de 4W s-au ales cu PV si amenda.

Pe mine inca nu m-au oprit inca pentru statie dar am comandat statia albrecht ae4200RO care cica are functia de 4/16W selectabil, nu stiu cat este de adevarat dar cum primesc ma duc la un prieten sa imi verifice puterea de emisie a statiei.

Link spre comentariu

Atat timp cat nu ai autorizatie de radioamator, esti obligat sa emiti numai in banda CB (care este intr-adevar intre 26.965 MHz si 27.405 MHz) si cu maxim 4W. Faptul ca detii o statie capabila de 16W nu inseamna ca ai si folosit-o la acea putere, ei nu pot DOVEDI ca ai emis cu 16W decat daca te prind in flagrant, (emiti cu 16W de fata cu ei).

Masuratorile de putere facute de ANCOM sunt perfect legale, doar ca ei nu masoara si frecventa pe care se emite acel semnal ci doar puterea. In cazul meu, fiind radioamator autorizat, pot sa imi comut statia in 28, 455 MHz de exemplu (banda de radioamatori) si sa emit cu 200W. Cama asta era idea.

Pentru tine, ca utilizator CB simplu, ramane o singura idee: Oficial trebuie sa te incadrezi in 4W si banda CB. Detinerea unei statii capabile de puteri peste 4W nu este un delict atat timp cat nu poate fi dovedita UTILIZAREA EI la puteri de peste 4W.

Link spre comentariu

Daca ar fi sa-mi cumpar o statie la bani putini, as cauta asa

1. President Valery

2. President Francois

3. EuroCB Nevada

4. Midland Alan 4001

5. Midland Alan 2001

6. Midland Alan 18

7. President Wilson

8. Midland Alan 28 (desi finisajul mecanic lasa un pic de dorit)

9. Superstar 3300

10.Superstar 120

Personal nu mi-as cumpara statie noua sub nici o forma. Dar fiecare are propriile lui optiuni.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări