Chiriac Dragos Postat Octombrie 11, 2014 Partajează Postat Octombrie 11, 2014 salut , am de facut un circuit care se alimenteaza la 5v , la care am facut o incinta , acum vreau sa bag si un vu-metru analogic ,dar problema este ca placa vu metrului se alimenteaza la 12v, acum m-am gandit sa folosesc 12v iar la placuta de 5v sa pun un 7805 , dar nu da suficienti amperi si se mai si incalzeste , ce modalitate de la 12v la 5v pe minim 3A stiti ? Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 11, 2014 Partajează Postat Octombrie 11, 2014 (editat) Dacă ai traduce în românește ar fi perfect .Din titlu rezultă că vrei o ”Schemă VU-metru analogic pe 5V” , din ce ai postat înțeleg că ai probleme cu o plăcuță ( ??) care se încălzește sau LM7805 se încălzește , în fine . Plus că totul ( ? ) e pus într-o incintă (?) . Deci , dacă vrei ajutor spune clar . S-a mai explicat că Mama Omida nu este user pe acest forum ca să ne spună ce vrei tu să faci ! Editat Octombrie 11, 2014 de UDAR Link spre comentariu
Chiriac Dragos Postat Octombrie 11, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2014 sa ma fac inteles am 2 placute 1) la 12v vu metrul si 2) la 5v placa aditionala cu atmega 32 aia de 5v ii trebuie minim 3A aia de 12v minim 500mA acum sa le folosesc in aceasi carcasa nu am loc, asa ca ma gandeam sa folosesc un convertor de 12v la 5v asa ca am folosit un 7805 dar nu se merita din doua motive 1-amperaj mic pentru placa aditionala 2-se incalzeste foarte tare , fiind necesar un ventilator , de ala nici nu mai zic , nu incape deloc. Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 11, 2014 Partajează Postat Octombrie 11, 2014 Te-ai făcut înțeles parțial - nu ai explicat titlul topicului ( poate știi că mulți useri nici nu citesc conținutul dacă titlul nu le spune nimic ) . În rest , dacă am înțeles bine - ai nevoie de o sursă în comutație de la 12V la 5V . Se găsește pe forum , pe eBay , etc. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Octombrie 11, 2014 Partajează Postat Octombrie 11, 2014 Dar sa alimentezi cu 5v si sa ridici la 12 ai incercat?Sunt de vanzare pe forum niste module step up ,da o cautare si vezi daca corespund. Vad ca e dat la 5 v iesirea 12v/0,8A,la pretul ala nu merita sa il faci,si nici nu pare mare.Uite aici.Si mai sunt si la altii. Link spre comentariu
Chiriac Dragos Postat Octombrie 11, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2014 vai marius ,am ras la gluma ta... in plus imi trebuie minim 3A nu pana in 3A Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 11, 2014 Partajează Postat Octombrie 11, 2014 (editat) Păi , dacă e să râzi, râzi de ce scrii tu ....”aia de 12v minim 500mA” , deci care e problema ? Bănuiesc că nu prea ai înțeles ce a scris @marius 3004 , dar asta nu e de râs ... Editat Octombrie 11, 2014 de UDAR Link spre comentariu
marius_3004 Postat Octombrie 11, 2014 Partajează Postat Octombrie 11, 2014 (editat) Eu ziceam ca poti alimenta acolo cu 5v si 1000A si cu un modul step up sa obtii tensiunea de 12V/500mA.Modulul e destul de mic si ai rezolvat problema.Sau invers cum a spus @UDAR alimentezi cu 12V/si cu un modul step down obtii tensiunea de 5v si cati amperi iti trebuie. P.S. aia 1000A >minim 3A.Asta e gluma.)) Editat Octombrie 11, 2014 de marius_3004 Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 11, 2014 Partajează Postat Octombrie 11, 2014 Eu recunosc că nu am văzut-o pe aia cu 1000A , dar dacă voi ziceți înseamnă că e ! PS Dacă e în link , recunosc că nu m-am uitat ... Știu cam ce se vinde ... Link spre comentariu
marius_3004 Postat Octombrie 11, 2014 Partajează Postat Octombrie 11, 2014 Nu,ai inteles gresit.Ziceam de 1000A(asta am scos-o ,,din burta'') ca valoare mai mare decat cei minim 3 amperi de care avea nevoie.Nu m-am exprimat eu destul de inteligibil.Preturile sunt ok la cei de pe forum,la cat costa nu te poti astepta la minuni iar unele produse au si teste facute si afisate.Iar ca sa iei mai ieftin trebuie sa astepti o luna,nu merita daca-ti trebuie o bucata sau doua.Sau sa cumperi de prin magazine online acelasi lucru dar la pret dublu sau triplu decat pe forum. Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 11, 2014 Partajează Postat Octombrie 11, 2014 Chiar că m-ai pierdut . Nu comentez ce se vinde pe forum, am zis doar că știu ce se vinde. Iar expresia cu 1000A nu am văzut-o de loc , ca să râd și eu ... Dă-mi și mie link-ul ca să încheiem discuția asta . Îmi cer scuze dacă am fost neatent , mă uit în paralel și la fotbal. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum