Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator frecventa pentru alungat caini

wally_gatter

Postări Recomandate

Modelul Buzz 35 e potrivit pentru buzzer autooscilant cu un tranzistor. Celălalt se poate folosi la orice altceva, dar trebuie montat în cavitate rezonantă ajustată prin teste.Cavitatea se poate obține dintr-o cutie de medicamente a cărui fund se găurește cu burghiu de 3mm.Se scurtează din lungimea cutiei până la circa 3-5 mm față de fundul ei, difuzorul montându-se pe capătul liber. Cam așa: http://www.google.ro/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.bestartech.com%2Fimages%2Fbpt2203h07_lf.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.bestartech.com%2Fproducts-buzzers-c-1_7-l-en.html&h=562&w=640&tbnid=CtyWoW16fpaOkM%3A&zoom=1&docid=f1wJA5_MLYTFFM&ei=53VSVP64F8Hpaob_geAN&tbm=isch&client=opera&ved=0CCkQMygHMAc&iact=rc&uact=3&dur=860&page=1&start=0&ndsp=18

Editat de validae
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

6

• wally_gatter

5

• Terry34

3

• ubaqiry

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 7 ani mai târziu...
La 29.10.2014 la 22:39, validae a spus:
post-179973-0-13155900-1413692726_thumb.png
post-21106-139829690747_thumb.gif

Eu am făcut acu vre-un an unul care folosea un CD4047 ca generator de bază și un 555 care-i modula frecvența.Mergea bine la câțiva metri, eu atâta aveam nevoie.Foloseam un piezo de la o instalație de pom muzicală  :rade: .Postez și varianta mea, am mai postat-o pe vechiul forum la un topic identic, se poate omite circuitul step-up din dreapta, care ridică doar tensiunea de la 3V la 9V.Cea mai complexă schemă e preluată după un produs industrial de calitate (Pest repeller multifuncțional)

Cele mai bune rezultate se obțin cu frecvențe fluctuante, modulate, nu cu frecvență fixă.Din cele puse mai înainte de colegul Capabilu, cea cu 555 (schema galbenă) face acest lucru, modulează frecvența de bază cu impulsuri luate de pe traful de rețea.

Poti da mai multe detalii despre transformatorul din circuitul Step Up? Ferita 2.5x7mm nu am gasit, dar am 5x15mm, 6x20mm, 6x30mm si cativa toroizi de diverse marimi.

Editat de ubaqiry
Link spre comentariu

La curentul redus cerut de schemă se poate folosi şi un tor recuperat dintr-un bec fluorescent ,,economic,, defect.Datele bobinelor sunt scrise în dreptul fiecăreia.Grosimea sârmei nu e critică, se poate folosi sârma recuperată din drossel-ul folosit de aceleaşi becuri economice.Cel mai probabil schema nu va funcţiona cum trebuie din prima, fiindcă permeabilitatea materialului magnetic folosit nu e specificat şi va fi nevoie de umblat la valorile rezistenţelor de 6k8 şi 300 Ohmi ce formează divizorul ce stabileşte tensiunea de 9V.În esenţă invertorul e un ,,Joule Thief,, sau oscilator cu autoblocare, ce mai are în plus un tranzistor ce blochează oscilatorul la atingerea tensiunii de 9V.

Recomand să începi prima dată cu construcţia invertorului ca un modul separat, folosind ca sarcină de test trei leduri albe înseriate.Asta fiindcă la 9V ele se vor aprinde puternic, iar curentul cerut de schemă se încadrează în circa 10-20mA.După ce realizezi invertorul şi funcţionează corect, faci şi restul schemei.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Am si eu problema asta cu cainii si culmea ca am cam facut mai toate schemele de mai sus, ele functioneaza dar asupra cainilor nu au niciun efect. De ex am un bichon care este foarte agresiv cand ies pe balcon la fumat sau ma duc la baie vine dupa mine si latra ca nebunu sare etc. Niciuna din montajele dupa acele scheme nu are niciun efect asupra lui. Am folosit difuzoare piezo la toate montajele. Unele chiar cu reglaj de frecventa, dar niciun efect asupra lui. 

Link spre comentariu
Acum 8 ore, Усилитель a spus:

Există app pt mobil.... 

Am incercat si alea si nicio sansa. Latra si sare in continuare fie ca am folosit app pe mobil fie montaje electronice facute.

Link spre comentariu
Acum 50 minute, validae a spus:

Ia să încerci un electroşoc, să vezi ce efect are....doar să-l faci să descarce câteva scântei şi o iau la sănătoasa.

Ala stiu ca fuge numai cand il descarc odata da e vb de bichonu lu nevastamea care nu ma pot intelege cu el cred ca daca ma vede cu electrosoc il descarca ea pe mine dupa :da pt cainii de pe strada agresivagnuma cand ma aplec sa pun mana pe o piatra au fugit toti

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Ar merge ceva facut cu un microcontroller, un pic, ceva, un hex cu frecventa variabila, pentru cine se pricepe la programare. Sunetul apoi poate fi amplificat cu un modul de la chinezi in clasa D de 3W, care are dimensiunile de 14x20 mm, costa 1 dolar si ca putere este arhisuficient pentru asta.

In felul asta, iese f mic si compact, pretabil pentru portabilitate. Bateria...ce sa va mai zic, tine de posibilitatile fiecaruia, eu as pune un element 18650 pe care sa-l si pot incarca.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări