validae Postat Octombrie 13, 2014 Partajează Postat Octombrie 13, 2014 Un tub fluorescent prevăzut cu ,,balast electronic,, se aprinde aproape instantaneu.Dacă înainte aveați drosele electromagnetice și tuburile se aprindeau greu, puteau fi de vină și starterele, de obicei un tub bine montat nu trebuie să se aprindă în mai mult de 1-2 secunde.Există diferențe notabile și între tuburile subțiri care se fabrică acum și cele groase ce se fabricau înainte, cele groase au (aveau) o aprindere mai ușoară fiindcă cu cât un tub e mai subțire, necesită o tensiune ceva mai ridicată de amorsare. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 13, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2014 Droserul e unul electromagnetic, led-urile le aveam, am cumparat doar capacitorul si am vrut sa le pun la treaba. Consumul e de 16W, masurat cu o priza contor. Un droser electronic costa undeva la 20 ron + cam inca atata transportul. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 13, 2014 Partajează Postat Octombrie 13, 2014 La 30-40 aprinderi/zi, nici cu drossel electronic nu tin mult tuburile fluorescente. Nu aveti decat alternativa LED sau...becuri cu incandescenta+senzor de prezenta. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 13, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2014 Mulțumesc de răspuns, dar mai am o întrebare . Unele LED-uri de tipul ăsta au ”slug”-ul metalic conectat la anod , unele nu . Asigură în vreun fel izolare metoda ta , sau LED-urile tale au ”slug”-ul izolat ? Sper că am văzut bine , sunt LED-uri rotunde de 1 W , nu ? Led-urile folosite de mine nu au conectat ”slug”-ul metalic la anod/katod.(am verificat unul alb cald si unul alb rece). Partea metalica prin intermediul careia se face transferul de caldura, nu are conexiune electrica la anod/katod. Este vorba despre leduri alb cald/rece care au fost achizitionate la un pret de 1ron/bucata, deci China. Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 13, 2014 Partajează Postat Octombrie 13, 2014 Mulțumesc încă o dată pentru răspuns . Dețin și eu câteva luate doar pentru teste . Sunt tot izolate dar am avut unele ezitări pentru că în multe DS la cele izolate scrie - Do not conect ! și mi-am pus întrebări privind calitatea izolației . Uite , chiar în timp ce scriu , mă gândesc să fac un test - cu prețul unui LED ( tot cam la fel m-au costat și pe mine ) , să văd la ce tensiune rezistă izolația respectivă . Asta este important pentru monturi de genul celei folosite de tine , adică piciorușe izolate și ”slug”-ul ( nu-mi vine să traduc ) pe același radiator. Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 (editat) Cel mai mult din motivația ta de a nu folosi tuburi care m-a contrariat a fost partea cu consumul de mai mult decît dublu.Din cîte văd eu la caracteristicile ledurilor, becurilor cu led pe la magazinele online, randamentul este de foarte multe ori sub cel al unui tub, în cazuri fericite îl egalează și foarte rar le întrec, dar cu prea puțin. Mă refer la raportul lumen/watt. Avantajele ledurilor rămîn numărul de ore de funcționare, dimensiunile, dimmarea mai simplă și faptu că nu contează numărul de aprinderi. Eu am tub la baie, nu am numărat aprinderile pe zi da sunt foarte multe și ține 2 ani. Editat Octombrie 14, 2014 de XAN77 Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2014 (editat) Cel mai mult din motivația ta de a nu folosi tuburi care m-a contrariat a fost partea cu consumul de mai mult decît dublu.Din cîte văd eu la caracteristicile ledurilor, becurilor cu led pe la magazinele online, randamentul este de foarte multe ori sub cel al unui tub, în cazuri fericite îl egalează și foarte rar le întrec, dar cu prea puțin. Mă refer la raportul lumen/watt. Avantajele ledurilor rămîn numărul de ore de funcționare, dimensiunile, dimmarea mai simplă și faptu că nu contează numărul de aprinderi. Eu am tub la baie, nu am numărat aprinderile pe zi da sunt foarte multe și ține 2 ani. In cazuri de utilizari normale tine catva ani un neon. Si binenteles sunt locuri unde se preteaza un astfel de eschipament. Insa la partea cu consumul te contrazic, ledurile mai accesibile ca pret si cat de cat de firma au ajuns la peste 100Lm/W, nu mai are rost sa discutam de generatia noua care depaseste 200Lm/W - acestea fiind si scumpe deocamdata . Am inlocuit cu succes tuburi de neon cu led-uri la un consum de aproximativ 35-45% mai mic fata de neon. Asta in locurile unde se preteaza investitia ( functionari de 17-18 ore/zi). Un exemplu mai jos.... sunt doar led-uri. Am inlocuit 1 buc neon 15W+1buc neon 36W, total 51W. Noul consum masurat cu o priza contor este de 12-13W. Editat Octombrie 14, 2014 de turcu_dan Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Dă-mi și mie linc către un led cu 100lm/W să văd și eu cît costă. Ce leduri ai folosit la vitrinele alea unde ai consum de 12W? Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 http://www.tme.eu/ro/katalog/#search=cll620&s_field=accuracy&s_order=DESC LED- uri de circa 100lm/W . la preț decent - SMD , e drept. Și ăsta e un singur model, primul care mi-a venit pentru că vreau să comand așa ceva . Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 (editat) deci: cel mai breaz led de acolo are 27,5 lumeni la 0,315W, așa văd că scrie. Mai sunt unele de 24.9/25/25,5 etc. Cel de 27,5/0,315w raportat la 1W vine 87 lumeni, nu 100. Nu degeaba am solicitat un link să văd și eu. Iar 87 nu e nimic special, e ca un tub banal T8 tip 830-865. Nu zic de un T5 care de exemplu un tub de 14W are 99 lm/W. Acum 47 leduri dealea, care costă 23 de lei, ar însuma 1293 lm la un consum de 14,8W. Un tub T5 de 14W de la Philips are 1350 lm. E adevărat că se mai pierd vreo 2W pe balastul electronic, da asta nu înseamnă că pe electronica ledurilor nu există și acolo ceva pierderi. Acum avantaje și dezavantaje, da să se afirme că tubul consumă mai mult decît dublu, e foarte departe de adevăr. Editat Octombrie 14, 2014 de XAN77 Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 (editat) Îmi pare rău că nu știi să faci calculele , se împart lumenii la puterea consumată tipică nu la cea maxim admisibilă. Și atunci avem : 3.2V * 80 mA = 256mW . 27.5lm/0.256W = 107lm/w. Și nu te obligă nimeni să le folosești la 80mA , dimpotrivă . Sunt grafice acolo, vezi cum stă treaba la 50mA sau 60mA. La 60mA ai circa 190mW ( că mai scade și Uf) și ai circa 22 lm ( după grafic ) rezultă : 116lm/W. La sub 40 bani bucata ( la 50 buc ) rezultă peste 45lm/RON , e un preț bun , nu-i așa ? Editat Octombrie 14, 2014 de UDAR 1 Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Da așa este, m-am grăbit, e vorba de 107lm, 0,315W era un maxim, puterea nominală fiind de 0,256. Nu am deschis și pdf din păcate m-am uitat doar la datele din pagina principală. Rămîn la părerea că afirmația ”tubul consumă mai mult decît dublu” e una hazardată. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2014 (editat) Eu am folosit acest tip de capsula ( http://store.comet.srl.ro/en/Catalogue/Product/43437/ ) si daca am calculat bine se apropie de 130Lm/watt. Consumul de 12-13W este compus din reclama vitrinei+iluminatul rafturilor. Editat Octombrie 14, 2014 de turcu_dan Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum