Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator cu TDA 2005

naminator2003

Postări Recomandate

Sal !

Am o problema cu un amplificator facut de mine... E de 2 X 10 W si il alimentez de la un traf toroidal de 16 V 63 W stabilizat cu punte de 5A si filtrat cu 4X2200 uF in paralel. Problema e ca se aude muzica peste care paraituri si distorsiuni de nu se intelege nimic. Daca masor cu multimetrul exact dupa redresare si filtraj vad ca am 22 V . Ar fi aceasta o problema?

help ca sunt disperat cu amplificatorul asta ca am bagat o groaza de bani in el si nu merge.....

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• naminator2003

18

• v3l0

5

• adrian_pintea

3

• ALEKS

3

Top autori în acest subiect

Tensiunea continua este de 1.42 ori tensiunea alternativa daca ai un filtraj eficient , de aceea iti arata 22 V tensiune continua.Posibile solutii pt eliminarea "paraitului":Incearca sa pui si cate un condensator de 100 nF in paralel pe fiecare condensator de filtraj si pe fiecare dioda din punte;Incearca sa verifici daca nu ai bucle de masa;Incearca sa pui cabluri de semnal cat mai scurte si neaparat ecranate;

Link spre comentariu
Vizitator bogdan3l

U. Alimentare min. 9V· U. Alimentare max. 18VIn cazul utilizarii amplificatorului se va acorda o atentie deosebita sursei de tensiunecare trebuie sa asigure curentul cerut de amplificator ( max. 3.5A ) in conditiile unui filtrajcorespunzator .bafta !

Link spre comentariu

Adica daca am dat o gramada de bani pe traful ala (400 000) cam ce pot face ca sa am in jur de 16 V? Exista surse de 18V din acelea cu 3 pini? Practic intrebarea e ce pot face cu traful asta ca sa il adaptez la montajul meu.....

Link spre comentariu

Nu pot sa desfac traful ca este toroidal si in plus nu ma pricep si nu ma bag la asa ceva.... daca exista o solutie mai simpla de exemplu sa folosesc sursa din aia cu 3 pin pt tensiunea care imi trebuie... sau orice alta solutie...

Link spre comentariu

Sursa de calculator nu nu merge... Am incercat si face ca dracu in plus e in comutatie si cica ara zgomot mar pe iesire(nu sunt fff sigur). Stabilizatoare cu 78XX ? Cum sunt astea ? schema pls? usor de facut?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări