Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

adaptor usb- port paralel

Vizitator csl

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

5

• Liviu M

4

• one

2

• Dan57

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Administratori

cu placa PCI e cea mai sigura solutie si nu este emulare USB cum zicea cineva mai sus, este direct pe magistrala

cele fabricate de digitus merg cel mai bine

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Si la mine este o problema cu un adaptor pci la DB25.

Am cumparat placa asta

http://www.ebay.co.uk/itm/281949436687?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Circuitul pe placa este WCH351. Dupa ce am instalat driverul, portul se vede in device manager ca, COM3 si COM4.

Nu apare LPT1

Trebuie sa apara ca LPT 1  ???

Am incercat sa-i aloc adresa cu care apare in device manger(0xE800) in Mach3, dar Mach3 nu accepta aceasta adresa.

La instalare driver si Mach3 nu au fost mesaje de eroare ?!

Rog pe Vasile sau cei care au folosit adaptor pci la DB25 sa dea o parere.

Multumesc

Link spre comentariu

Atentie, adaptoarele USB / paralel nu functioneaza decat pentru imprimante. Nu se pot folosi la programatoare sau alte interfete pentru CNC-uri, mai sunt acceptate programele care accepta LPT(4 -15). LPT1-3 sunt rezervate pentru BIOS-ul placii ce baza si nu pot fi accesate de softul adaptorului USB. Am de cativa ani o asemenea minune care zace in cutia originala, si arata bine ca aspect nenorocirea de adaptor dar e bun doar la ..privit . :26

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Functioneaza cu adaptor usb-paralel, dar cu unul construit dintr-un ARDUINO UNO care are incarcat un firmware GRBL, soft open source specializat pe interpretarea codurilor G. As atasa si  un fisier "pdf"  cu acest adaptor de 5$, dar spre rusinea mea nu ma prind cum se face asta. Poate cei interesati sa ma lumineze...

Editat de vilisie
Link spre comentariu

Nu cred ca poate folosi mach3 cu grbl. Mach3 o sa vrea sa controleze el pinii direct, nu sa trimita g-code la grbl.

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

......................... As atasa si  un fisier "pdf"  cu acest adaptor de 5$, dar spre rusinea mea nu ma prind cum se face asta.................

post-175768-0-21539900-1465499252_thumb.jpgpost-175768-0-89432700-1465499316_thumb.jpgpost-175768-0-27437200-1465499441_thumb.jpg, succes.

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări