Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce imi sar sigurantele?

Vizitator bogdanmate

Postări Recomandate

Vizitator bogdanmate

Buna ziua. Am in curte un distribuitor general (nu stiu daca ii spun corect): cablul din contor intra in el, iar el are sigurante generale pentru toata casa. Exista un tablou de sigurante specifice in casa. De aprox o luna, imi sar sigurantele. Varianta cu consum mare nu tine, pt ca sar si noaptea, cand am consum mic. O vreme am suspectat ca e din cauza condensului care se formeaza spre dimineata, insa ieri au sarit de 5 ori in timpul zilei. Acum 3 saptamani am deschis cutia si am strans toate suruburile de contact. Incerc sa imi dau seama ce anume le face sa sara, insa nu reusesc. Ma poate ajuta cineva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mihai85

5

• bolek

2

• iuli09

1

• wally_gatter

1

Top autori în acest subiect

Daca nu e o problema in instalatie ar putea fi din cauza DPS-ului din blocul de masura (daca exista - o poza ar fi de ajutor) . De multe ori aceste echipamente sunt de proasta calitate si pot fi sursa unor probleme ca si cea pe care ati semnalat-o . 

Link spre comentariu

siguranta generala e diferentiala cu alarma la intreruperea pamantarii? posibil sa ai scurgeri de curent sau posibil sa fie intrerupta pamantarea , cazul in care ai siguranta diferentiala cu alarma .. 

Link spre comentariu

siguranta generala e diferentiala cu alarma la intreruperea pamantarii? posibil sa ai scurgeri de curent sau posibil sa fie intrerupta pamantarea , cazul in care ai siguranta diferentiala cu alarma .. 

sau poate fii siguranta defecta.

Link spre comentariu

la mine a urcat un melc (din ala fara cochilie) , s-a plimbat noaptea pe acolo iar dimineata nu mai aveam curent. Siguranta nu mai statea ridicata dar nici melcul nu se vedea. au venit baietii de la interventii si au descoperit infractorul, acesta urcase pe teava care protejeaza firul de impamantare. Au sters bine pe acolo, si apoi impreuna, am umplut spatiul ala din teava cu silicon de instalatii. Nu mai sunt probleme.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna seara. Am si eu o problema cu sigurantele la prize. De curand am  cumparat un cuptor electric cu rezistenta, incorporabil in mobila de bucatarie . L-am instalat, l-am bagat in priza. S-a aprins afisajul, am setat un program, a cuplat un releu si dupa vreo 2-3 secunde a sarit siguranta(dubla) de 20A din ap. Nu am sig diferentiala in ap, probabil aceea e afara la tablou si care nu a decuplat. Am crezut ca e decalibrata siguranta de pe circuitul pt prize ,am inlocuit-o, rezultatul fiind acelasi. Am decuplat impamantarea de proba din tablou, tot a sarit siguranta. Am intors stecherul invers in priza si cuptorul functioneaza. Dupa logica mea ar fi urmatoarele scenarii: rezistenta are izolatia strapunsa in apropierea unui capat  si se scurcircuiteaza cu impamantarea sau existenta unei protectii care sa nu permita inversarea fazei cu nulul (ma indoiesc) .  Nu pot verifica la rece  rezistenta caci trebuie sa desfac cuptorul care este in garantie. 

Editat de mihaitza1985
Link spre comentariu

Ar trebui să duci urgent cuptorul la garanție în cazul tău. Nu de alta, dar dacă nu faci asta, te va costa în plus....

Dacă pui ohmmetrul între masa cuptorului și ștecher, ce rezistență ai ?

Editat de validae
Link spre comentariu

Pai daca aveai scurt la carcasa evident nu mergea nici alea 3 secunde ...  Totusi poate fi scurt intre rezistenta si carcasa, caz ce nu se observa la rece din cauza ca rezistenta e cuplata prin releu. Eu zic sa te duci la garantie, nu e normal sa se manifeste astfel. 

Inca o intrebare, ce putere are cuptorul ala ?

Link spre comentariu

E posibil ca logica ta sa fie buna,adica rezistenta la un capat sa prezinte un defect de izolatie dar sa nu fie in scurt iar odata cu incalzirea ei sa se deformeze un pic si sa atinga la masa.Asta ar explica si de ce nu e sesizabila chestia la masurarea cu cuptorul rece.E doar o ipoteza...

Link spre comentariu

Citeste  instructiunile  indocumentatia care il insoteste daca spcifica legareaintr-un fel  atunci atunci respecta-l

NU folositi megohmetrul cu tensiuni de incercare 500v pentru  circuite ce contin si componente electronice

Conecteaza un consumatur  cu aceasi putere   in priza cu pricina.

te astept cu noutati succes

Link spre comentariu

NU folositi megohmetrul cu tensiuni de incercare 500v pentru  circuite ce contin si componente electronice

Am intors stecherul invers in priza si cuptorul functioneaza.

Corect, la aspectul asta nu m-as fi gandit , ca o sa puna megohmetrul pe bornele de la stecker...Recunosc nu sunt asa inventiv :rade:

Aparent problema e mai aproape de capatul rezistentei legat la releu. Oricum tot nu e bine si trebuie mers la garantie.S-ar putea sa aiba vreo atingere intre sarme si carcasa.Caz concret un aragaz la care la aprinderea electrica pocnea siguranta...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări