former_Alfred Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Am de înlocuit niște rezistoare care trebuie să se ardă la o anumită comandă. În stânga imaginii e rezistorul original, care se arde curat, fără nicio urmă vizibilă pe exterior, iar în dreapta imaginii e rezistorul înlocuit de mine, care mai târziu s-a ars urât de tot. Cu fum și urme de ardere pe cablaj care au speriat utilizatorul. N-am fost de față, pot să pun și o poză cu urmele de ardere, dar nu cred că e relevantă. Întrebarea mea ar fi următoarea: este important tipul constructiv de rezistor sau cel de 0,25W pe care l-am pus eu era de putere prea mare și a avut tendința să reziste prea mult la curentul care trebuia să-l ardă? După construcție, rezistorul din stânga, originalul pus de Samsung, pare să fie cu peliculă metalică. Cel pe care l-am pus eu pare cu peliculă de carbon. Asta e problema? Sau cel din stânga e de fapt de putere mai mică (0,125W) ? Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 "Rezistoare care trebuie sa se arda la o anumita comandă?!" E o gluma, sau ce? Puneti sigurante fuzibile unde trebuie protectie la supracurent... Ambele rezistoare sunt cu pelicula de carbon, in poza aceea. Link spre comentariu
former_Alfred Postat Octombrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2014 (editat) Nu e nicio glumă, așa le-a pus Samsung în imprimante laser. Cel din dreapta se arde la prima conectare, iar cel din stânga se arde la atingerea unui număr de 150.000 de pagini. Inițial, ambele erau identice, la fel ca cel din stânga. Modulul ăla are un cod de produs Samsung pe el (de fapt două) și așa trebuie să rămână, nu pot să pun eu siguranțe, chiar dacă sunt de-acord că ar fi preferabile. Oricum, rolul lor nu e de protecție la supracurent, rolul celui din dreapta e ca imprimanta să reseteze contorul de pagini pentru fuser (Life Fuser Sheets) iar rolul celui din stânga este ca imprimanta să genereze un mesaj ca ”Fuser End of Life” sau ceva de genul. Editat Octombrie 8, 2014 de former_Alfred Link spre comentariu
danpin Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 (editat) Poate trebuie utilizat "fusible-resistor" sau altfel spus "fuse-resistor". http://www.vishay.com/resistors-linear/fusible/ Editat Octombrie 8, 2014 de danpin Link spre comentariu
former_Alfred Postat Octombrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2014 (editat) Mulțumesc mult, e prima dată când aud de așa ceva, habar n-aveam că există. later edit: am găsit mai multe pe eBay, iar la unele scrie ”metal-film”, într-adevăr. Și unele chiar sunt ”flameproof”, e clar că ale mele nu erau Editat Octombrie 8, 2014 de former_Alfred Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Cum a spus si danpin mai sus, exista rezistoare fuzibile care se folosesc pt resetarea unitatilor sau exista chiar sigurante cu valori de 60, 80 mA. Sau daca tot folosesti ceva rezistente din recuperari, trage un tub termocontractant pe ele...asa nu o sa mai sperii oamenii ca le ia foc imprimanta/copiatorul. Link spre comentariu
former_Alfred Postat Octombrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2014 (editat) Nu folosesc rezistențe din recuperări, cumpăr tot ce trebuie, dar este neapărată nevoie să arate cât mai aproape de cele originale. Tubul termocontractant nu are ce căuta, atât timp cât Samsung nu a pus așa ceva acolo. De altfel, am mai cumpărat încă două tipuri de rezistențe doar de când a început discuția asta, adică de vreo oră Făcusem inițial teste, să văd cum se arde rezistența la prima conectare, dar testasem cu unele originale care erau într-adevăr recuperate de pe module identice. Editat Octombrie 8, 2014 de former_Alfred Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Atunci daca preferi sa fi "profi" ia rezistentele dedicate pt asa ceva. sunt alea cu verde. Link spre comentariu
former_Alfred Postat Octombrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2014 (editat) Regret că trebuie să insist, dar Samsung nu folosește din alea cu verde. Am văzut așa ceva pe unul fabricat în China (și avea și numărul de serie de China, originalele mai vechi pe care le modific eu au număr de serie de Coreea) deci probabil Samsung știa despre el, dar arăta diferit, chestiile alea verzi săreau în ochi de la prima vedere. Nu e vorba că prefer să fiu ”profi”, e vorba că trebuie să arate la fel ca originalele. Editat Octombrie 8, 2014 de former_Alfred Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 De ce ? Ce faci mai exact incat e batuta in cuie asta cu "tre sa arate ca originalul " ? Din ce am inteles faci service si refill. Atat timp cat folosesti componente perfect echivalente cu cele originale care e problema ? Sunt chinezarii inlocuite cu alte chinezarii care sunt dedicate pt exact acelasi scop. Link spre comentariu
former_Alfred Postat Octombrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2014 (editat) Nu fac service, mă feresc de așa ceva ca dracu' de tămâie Fuserele astea sunt pentru un client care face el service. Unele noi costă peste 200 de lire bucata și presupun că el nu le spune clienților lui că astea nu sunt noi, dar asta nu mai e treaba mea. Durata normală de viață e de 150 de mii de pagini, iar unul care are 8 mii sau 12 mii de pagini ar trebui să meargă totuși încă 150 de mii. Și nu fac nici refill, sunt destui care se ocupă cu asta. Am sute de cartușe adunate și aș putea folosi tonerul original rămas în ele pentru a le reumple pe unele, dacă aș reuși să resetez chip-urile. Dar refill ca activitate în sine, asta nu mă interesează. Am și câteva cartușe cu toner compatibil, dar unele tipuri de toner compatibil sunt incredibil de proaste. Editat Octombrie 8, 2014 de former_Alfred Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 (editat) Am inteles...smecheria. Originalele de la samsung tin destul de mult...conditia sa se mai faca un pic de mentenanta din cand in cand, tonerul si praful acumulat in timpul functionarii produce uzura accentuata. Editat Octombrie 9, 2014 de Rx-Tx Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum