sandugeorge316 Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Buna seara. Un mic sistem audio ( pe lampi desigur) compus dintr-un amplificator de mica putere ,un player digital si o pereche de incinte cu SPL ridicat si difuzoare de banda larga. Pe un cablaj de test am incercat multe scheme ( cam toate sunt asemanatoare , difera tensiunea de alimentare si unele valori ale pieselor) si in cele din urma m-am oprit la cea mai simpla .Reactiile negative sunt cele propuse de Valderama pe forum. Tubul folosit - 6F3P. Schema mai jos. Erata - conexiunile la pentoda sunt trecute gresit !!!!! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Este amplificatorul ala mic si foarte frumos care a participat la intalnire? Niste poze cu el si sub capota se poate? Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Octombrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Toate transformatoarele au fost bobinate pe tole M ( cred ca asa se numesc cele dintr-o bucata ) Pentru OT-uri am folosit o sectiune de 8cm2 , in primar 2563sp 0,27 iar in secundar ( pentru 4 ohmi) 72 sp 0,53 .Am bobinat 3 primare si 3 secundare .Rcc primar 146ohmi ,Rcc secundar in jur de 0,2ohmi.Capacitatea primar secundar 1nF. Am mai multe poze pregatite dar nu stiu cum sa le atasez atunci cand raspund .Formatul acesta nou al forumului nu-mi place deloc. ..................... .................... .................. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ................... ............ ................. ...................... ...................... ................. 2 Link spre comentariu
adigh Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 (editat) E frumos amplificatorul dar mie imi place si masina de bobinat. Pasul avanseaza automat sau tot manual ? Se pot vedea mai multe poze cu masina de bobinat ? Editat Octombrie 8, 2014 de adigh Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 De ce ai ales ECL82?(doar ca are si trioda in acelasi balon?) Eu poate as fi preferat EL84 + o trioda. Foarte frumos lucrat si sub capota. Capacele de la trafuri le-ai facut tu? (nu ma refer la partile de lemn lipite ulterior). Cu asa o masina de bobinat .... sa tot bobinezi trafuri! Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Daca s-ar vinde, sigur mi-as lua unul! Poate nu hornurile, pentruca am si eu, dar "jucaria" cu antena, sigur! Nu am rabdare sa finisez asa frumos, ca sa nu mai vorbim ca l-am ascultat si nu am ce sa notez ca negativ! Un model si pentru rezolvarea "din interior", comparativ cu realizari industriale pe care unii dau pretul unei masini de clasa medie. Cool! Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Octombrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2014 De ce am ales ECL 82? Am ascultat la userul Liviu Ianus un astfel de amplificator si mi-a placut .Pentru mine puterea este suficienta .Cu incintele din imagine de 93 dB nu am nevoie de mai mult. Carcasa, capacele negre de la trafuri precum si cei doi suporti ai tuburilor sunt realizate din MDF de 5mm,La trafuri am suprapus doua sau trei straturi.In afara de acel dispozitiv de bobinat nu am utilizat decat patru scule,un AVOmetru,un pistol de lipit ,traforaj si o bormasina. Link spre comentariu
imreberes Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Difurile sunt cumva ceva philips din seria AD? Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Octombrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2014 Da, sunt batranele AD 7063 M4 . Chiar si dupa aproape 40 de ani si la pretul de 30 lei bucata isi fac datoria nesperat de bine.Incintele au fost gandite pentru Fostex FE166EN dar pana sa le cumpar am zis ca nu am ce pierde daca incerc si Philipsurile.La intalnirea lamparilor din 28 septembrie ,amplificatorul prezentat mai sus a fost singurul care a cantat pe aceste incinte .Special m-am autodezavantajat fiindca voiam sa aud cum se descurca in sala lui Viorel.Ceea ce se aude in primul filmulet postat de Leco in topicul cu intalnirea lamparilor este cu semnal de la acel mic player care printre alte formate audio suporta si formatul flac. Link spre comentariu
simson Postat Octombrie 9, 2014 Partajează Postat Octombrie 9, 2014 Felicitari ptr. realizare!Mie imi place foarte mult...se vede ca s-a lucrat cu pasiune , cu atentie la detalii fara graba.O constructie DIY 100/%.In sfirsit un design original iesit din tiparul obisnuit , cu investitie minima.Cat timp a-ti lucrat la amplif.?Boxele iarasi de nota 10.Inteleg ca sant hornuri cu deschiderea in spate? Ce difuri vibreaza inauntru?Ptr. finisare s-a folosit furnir? 1 Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Octombrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2014 (editat) Ambele tipuri de incinte ,precum si etapele de constructie au fost prezentate aicihttp://www.elforum.info/topic/49469-back-loaded-folded-hornproiect-comun-vtp-sandugeorge316/?p=971832. Nu am contorizat cat timp am lucrat la amp.In general lucram seara dupa servici cand si cat aveam timp.Lucrat sustinut ( cu tot cu bobinarea trafurilor si a socului) cred ca ca nu ar fi durat mai mult de 2-3 saptamani. Editat Octombrie 9, 2014 de sandugeorge316 Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 9, 2014 Partajează Postat Octombrie 9, 2014 Jucăria muzicală şi boxele cu difuri Philips se potrivesc bine, se aud bine. Bravo! Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 9, 2014 Partajează Postat Octombrie 9, 2014 ...Reactiile negative sunt cele propuse de Valderama pe forum. Lamuriti-l va rog pe un nestiutor în ale tuburilor: Ce face condensatorul din catodul finalei? Singura cale de reactie ce o pot recunoaste acolo fiind prin capacitatile transformatorului si ale cablajului. N-ar trebui legat la masa celalat capat al secundarului? Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Octombrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2014 Lamuriti-l va rog pe un nestiutor în ale tuburilor: Ce face condensatorul din catodul finalei? Singura cale de reactie ce o pot recunoaste acolo fiind prin capacitatile transformatorului si ale cablajului. N-ar trebui legat la masa celalat capat al secundarului? Ba da . In realitate celalat capat al secundarului este legat la masa. Nu o luati ca pe o scuza dar din graba am uitat sa-l mai figurez in schema .Nu ati vazut ca si legaturile la pentoda le-am gresit? Cascat! Link spre comentariu
vidax Postat Octombrie 9, 2014 Partajează Postat Octombrie 9, 2014 Felicitari George! A fost cel mai frumos din cele prezentate la intalnirea lamparilor. Lucrat cu pasiunea si meticulozitatea care te caracterizeaza. Esti un bun designer, s-a vazut asta nu numai la micul amplif media player cat si la incintele prezentate acolo, cele mai mici si cele mari. Dupa parerea mea, matching perfect intre ampliful cu player audio si hornurile Frugel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum