Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amp TDA

opreaandrei

Postări Recomandate

Buna ziua,

Vreau sa un amplificator complet pentru incepatori cu ajutorul TDA. Am cateva intrebari....

1. Ce TDA sa folosesc? 2030, 2040?

2. Am vazut ca este nevoie de 2 scheme identice pentru fiecare canal. Este ok sa lucrez cu masa comuna pentru cele 2 cablaje sau este mai bine sa fac circuite izolate? 

3. Pentru a evita curenti nedoriti prin masa este necesara masa separata pentru semnalul de intrare si pentru cel de iesire?

4. Sursa de alimentare am citit sa se leaga din spre partea cu semnalul de iesire spre partea de intrare tot din considerente de masa. 

5. Vorbind de sursa am vazut ca este nevoie de tensiune simetrica de alimentare. Ce trafo recomandati? (volti/curent)

6. O cutie realizata din placi de parchet sau ceva din lemn asemanator este acceptabila?

Inclin sa folosesc TDA2040 pentru "proiect". Schema aceasta este buna?

post-232644-0-33053000-1412774919_thumb.gif

post-232644-0-79840800-1412775002_thumb.jpg

Multumesc pentru timpul acordat!

Andrei Oprea

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• opreaandrei

14

• ratza

4

• modoran

3

• MaesTTro

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

M-am hotarat asupra TDA 2040. Vreau sa il alimentez cu un traf de 2x12V 3A ca sa obtin undeva la 15V redresat. Corect?

Intre radiator si integrat se mai pune o pelicula izolanta sa nu faca contact electric?

Link spre comentariu

daca nu se izoleaza radiatorul atunci radiatorul trebuie izolat decarcasa in care va fi montat amplificatorul....daca se va monta in carcasa. daca este doar pentru teste atunci merge si neizolat dar trebuie putina atentie sa nu se atinga ceva fir (neizolat desigur) de radiator si sa faca POC CI-ul. Spun asta din proprie experienta....la inceput cred ca am ars in jur de 6-7  TDA2030 (cred ca au trecut mai bine de 10 ani de atunci) din cauza neatentiei si neizolarii corespunzatoare!

Link spre comentariu

Ok, o sa izolez CI de radiator. Carcasa si radiatorul trebuiesc legate la masa sau impamantare?

Am inteles ca este recomandat ca firele de semnal sa fie cat mai departe de traf si lipite de carcasa pentru ecranare. 

Pentru reglarea volumului se leaga potentiometru pe intrarea semnal. Ce valoare sa aibe? 

Link spre comentariu

M-am hotarat asupra TDA 2040. Vreau sa il alimentez cu un traf de 2x12V 3A ca sa obtin undeva la 15V redresat. Corect?

Intre radiator si integrat se mai pune o pelicula izolanta sa nu faca contact electric?

Cred că este destul 2x12V . Dacă e un singur integrat pe radiator nu merită să pui peliculă izolantă,cu condiţia că acesta nu este în contact cu alte componente ale dispozitivului. Ţin minte că am realizat un amplificator pe TDA 2040 mai demult şi mi-a fost destul 12V alternativ cu calitate destul de bună.

Link spre comentariu

transformatorul e suficient chiar pentru 2 canale. 

atentie la izolarea radiatorului cu integratul. radiatorul integratului este legat la V- si aproape orice greseala duce la arderea integratului sau a altor componente . si nu uita de pasta termoconductoare. 

Link spre comentariu

Am inceput in seara asta sa construiesc la el. Am facut deocamdata sursa de alimentare cu traf de 2x12v 4A. Cam supradimensionat dar sa fie acolo  :reytre  Din pacate la magazin nu mai avuea cond de filtrare la tensiunea de 24V asa ca am luat de 16V 10 000micro...tensiunea pe ei este de 17V...ii schimb cu prima ocazie. Vad ca deocamdata tin. la acestia se mai adauga cate unul de 100nF. Ce rezistenta de bleeder sa aleg? Constanta de timp este T=R*C...Se pune cate o rezistenta per iesire simetrica? Sau una intre + si -

Editat de opreaandrei
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări