Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cooler procesor si temperaturi

Mishu_17

Postări Recomandate

• Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mishu_17

13

• Den

4

• comanici

4

• FLORIN IORDACHE

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc pentru raspunsuri. 

Daca mai are cineva cooler-ul Arctic Freezer 7 Pro rev 2 si procesor i5 il rog sa posteze ce temperaturi maxime are in timp ce ruleaza programe de stres maxim asupra procesorului ? 

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

E cam mari temperaturile dar acceptabil pt 3,60GHz daca e cald in camera

Pt a le scadea actibeaza functiile de economisire disponibile in menul din Bios.

ventilatorul huruie dupa revenirea din stand by din cauza unei nerecunoasteri totale a lui. probabil cu cel stok original intel era altfel situatia, desi nu-mi explic deloca situatia

Link spre comentariu

Buna seara. Revin cu o noua problema. Astazi am schimbat HDD-ul cu unul mai rapid. Am facut un Intel Burn Test din curiozitate si temperatura procesorului a ajuns la 65 de grade fata de 61 cat era in testele anterioare. Temperatura camerei a ramas neschimbata (21-22 grade celsius). 

Sincer sa fiu, ma declar nemultumit de cooler-ul pe care l-am achizitionat (Arctic Freezer 7 pro rev 2). Ma asteptam sa am maxim 55-56 de grade in full load.

Va rog sa dati si dvs cu parerea asupra temperaturilor si sa imi spuneti daca exista vreo solutie de a scadea mai mult temperatura procesorului (in afara de a cumpara un alt cooler) ? 

post-182321-0-27020800-1413387553_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salut

Nu te supara ,dar chiar nu inteleg ce anume te supara.

Ai in printscreen-ul pus  >>>Tj max 105 grade Celsius si TDP-ul 77 W ,asa si cum este in datasheet vezi link-ul.

http://www.intel.com/content/www/us/en/processors/core/3rd-gen-core-desktop-vol-1-datasheet.html

In full load ai 65 de grade Celsius si care este problema ? ce anume te supara ? in full load sunt temperaturi normale si corecte si pana la 105 grade poate lucra foarte bine conform specificatiilor

Poti specifica care este "necazul " sau doar asa ca sta la 65 de grade in full  si nu la 56 ? 

O seara buna si lasa-l in pace ca lucreaza corect.

Link spre comentariu

cat e vidul default si cat se ofera de la placa?

daca vidul default e 1,03 iar placa da 1,13 e de aici incalzirea excesiva

mai e si problema cu aerarea.

Salut

Despre care incalzire excesiva  vorbesti ? de unde le scoti ? despre ce vorbesti acolo ?

Poti sa-i explici ce intelegi prin vid default , de unde ai scos termenul ?

Ce treaba are fluxul de aer in conditiile date ? adica omul nu a modificat nici un flux de aer in caracasa , nu a adaugat si nu a scos nici un ventilator?

Editat de comanici
Link spre comentariu

vidul cand procesorul e in idle e 1.0107V, iar cand e in load e 1.1659V (citit din coretemp).

Later Edit: Nu stiu cati volti da placa la VID. 

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu

vidul cand procesorul e in idle e 1.0107V, iar cand e in load e 1.1659V (citit din coretemp).

da ,inteleg acum, vorbea de aereare si m-am strofocat.

In fine , nu inteleg absolut deloc de unde si pana unde incalzirea excesiva.

@ExtremeEdition imi cer scuze ,sper ca le si accepti

Editat de comanici
Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

VID e aproximativ voltajul sau tensiunea default adica implicita a procesorului, asa cum e cea stabilita de producator.

Placile de baza mai pot avea si dereglari si pot da tensiune mai mare si atunci in bios sau alte programe arata evident o tensiune mai mare ceea ce inseamna o incalzire. Trebuie sa vezi cat e tensiunea aia normala a procesorului si sa compari cu ce ai tu.

Cate ventilatoare ai prin carcasa aia? Virusi ai?

Comanici te-ai repezit sa zici ceva in fine mai bine editeaza mesajul cat se mai poate.

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

In prima postare a mea de pe aceasta pagina ma refer la temperatura procesorului lui Den, pentru ca e in BIOS si nu e stresat procesorul.

La Mishu_17 temperatura este buna daca ai procesorul in 100%, nu te stresa cu cine stie ce pasta termica la zeci/sute de lei sau 10 ventilatoare. Daca in utilizarea uzuala iti sta procesorul in 65'C nu e chiar ok, ceva nu ai bine pe acolo (pasta uscata sau nu se aseaza bine coolerul).

Verifica si cu AIDA64 ce zice la puterea procesorului si la temperatura in diferite conditii de incarcare

Link spre comentariu

VID e aproximativ voltajul sau tensiunea default adica implicita a procesorului, asa cum e cea stabilita de producator.

Placile de baza mai pot avea si dereglari si pot da tensiune mai mare si atunci in bios sau alte programe arata evident o tensiune mai mare ceea ce inseamna o incalzire. Trebuie sa vezi cat e tensiunea aia normala a procesorului si sa compari cu ce ai tu.

Comanici te-ai repezit sa zici ceva in fine mai bine editeaza mesajul cat se mai poate.

Nu editez mesajul, da m-am repezit si mi-am cerut scuze ,vedeti va rog postul de mai sus.

In fine , imi cer a doua oara scuze sa nu fie dubii si sunt sincere

Poate gresesc eu dar vid-ul asa cum l-am inteles eu, nu este o tensiune statica , este "reglementata" intr-o plaja si in functie de cerinte /puterea ceruta in regim dinamic, variaza si tensiunea in acea plaja ,foloseste 8 sau 6 nivele de voltaj, nu mai stiu ..difera de la procesor la procesor , batch, implementare cu placa de baza.

Totusi mai intreb odata , unde avem incalzire excesiva, in raport cu ce ? daca nu cu Tj-ul ?

Link spre comentariu

Trebuie sa vezi cat e tensiunea aia normala a procesorului si sa compari cu ce ai tu.

Am cautat pe Google dar nu am gasit informatii referitoare la tensiunea normala a procesorului.

Am 3 ventilatoare, 1 care baga aer si 2 care scor aer (fiecare de 80mm).

Nu stiu daca am virusi, windows-ul e proaspat instalat.

Verifica si cu AIDA64 ce zice la puterea procesorului si la temperatura in diferite conditii de incarcare

In idle (se poate observa tensiunea = 0,840V): post-182321-0-82534900-1413402863_thumb.jpg

In load cu intel burn test(tensiunea 1.104V): post-182321-0-29332500-1413403011_thumb.jpg

In BIOS, tensiunea Vcore este 1,128V. 

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu

Stefan,eu nu opresc gangania asta de pc decat cand plec mai mult timp de acasa.probabil ca a facut ceva inainte sa intru in bios.Din partea mea poate sa fiarba I3-ul.Nu am nici un cooler suplimentar in carcasa ,in plus am si un r7250oc care baga caldura in carcasa.Zau ca nu ma stresez de loc,la cat a costat si la ce face,raportat la un i7 mai vechi la care numai sistemul de racire a costat dublu fata de procesorul asta..bleah.

Dl.mishu,sunt temperaturi normale pentru procesorul ala si pentru coolerul ala.Nu e nimic de capul coolerului,pana la urma cat dai atata face.Pana la urma e mai bun ca cel stock.Si zau ca sunt multi care-l folosesc pe cel stock .Daca vrei sa-l verifici,il demontezi si incalzesti baza de cupru jos.Toate cele trei coloane de cupru trebuie sa transmita rapid temperatura in sus,la valori cat mai identice.Dar eu zic ca e ok,doar e nou.Iar in jocuri sau in orice ai face nu o sa ajungi nicodata cu procesorul la nivelul stresului provocat de intel burn test.Si nici nu sunt recomandate astfel de stresuri pentru mult timp.

Editat de Den
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări