Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

protectie difuzoare

poiuyt

Postări Recomandate

Salutare.Mi-am facut un sistem audio 2.1.Am un facut un tda 1562q cu filtru activ pt subwoofer si un tda 1553q pe sateliti .Pe sub am pus un difuzor semtoni xl-830 sau xs-830 nu mai stiu (chinezarie da se aude dragutz) si pe sateliti 2 roadstar .

Tda 1553 mi-a ars amandoi sateliti .I am rebobinat centrat totu ok.Mi a venit idee (pt ca tda 1562q se auzea cu pacanituri in medie bass ) sa fac un mosfet pe subwoofer cu schema de aici http://www.niqro.as.ro/aaf_mos.htm mi a iesit aproape bine cred (trafu pt el l am facut singur bobinat spira cu spira si primar si secundar sarma de 0.5 pe primar 900 de spire si 170 de spire cu sarma de 1mm pe secundar iar Sfe traf =13.5 cm^2 ).Am pus un satelit pe acest amplificator si s-a auzit bine pana cand l-am dat la maxim de tot si din winamp si din preamplificare si a iesit fum din saracu satelit si mi-a ars si siguranta de 2 A de pe redresare .Acum mi-e cam frica sa-l pun pe sub sa nu-mi arda difu ca mi-e cam naspa sa-l rebobinez si pasta ca se aude prea bine.Ce protectie sa pun sigurante de 2 A rapide nu cred ca sunt bune .Ma gandesc la intreruptoare sunt bune? sau exista vreo schema ceva ? Am uitat sa scpecific l am pus si pe niste boxe de castan de vreo 30W rusesti si la jumate din volum se aprimdea ledul de protectie

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• poiuyt

3

• Mircea Bartic

1

• adircf

1

Top autori în acest subiect

ma cam chinui cu reglajul amplificatorului.Deci am inteles ca tre sa nu pun intrare sa pun in serie un Ampermetru pe +vcc de la alimentare si alimentare cablaj cu plus si din potentiometru sa reglez dupa schema in italiana pana la 50-60mA .Chestia este ca daca fac asa se cam incalzesc tranzistori cam tare :(( ; daca reglez pana la 1A nu se mai incalzesc asa tare cred ca e o mica greseala paici si mai e o chestie e cam inconstant curentul asta nu se stabilizeaza decat dupa ceva timp .Un mic help aici ........... cam cum sa l reglez pt un difuzor de 4ohmi

Link spre comentariu

boxele de castan sunt ale unui preten si nu le da

In legatura cu reglarea am pus un cooler acum si se raceste mai bine pot sa-l dau la maxim da cu inima stransa sa nu ard ceva .Am reglat din nou la 60 mA numai ca atunci cand dau drumu la alimentare masor 2.3 A dupa care sta vreo 3 sec si scade la 60 mA si se stabilizeaza si in mod normal imi arunca difuzoru afara il tine 3sec il trage in inauntru il tine acolo iarasi 3 sec si apoi revine la mijloc cum tre sa fie totul, este ok si se aude bine .Chestia asta nu mi se pare normala . Alimentarea o fac la 2x22 alternativ punte redresare de 1000V si 8A 2 conzi de 4700 la 35 de v si 2 de 100nF.Toti conzi de pe cablaj sunt de 35 de V in loc de 40V cum zic astia in schema da nu conteaza asta prea mult cred .Am masurat ce tensiune am pe iesire si am vreo 200mV e cam mare am inteles ca tre sa fie vreo 100mV da nu am cum sa reglez potentiometru sa-mi dea 100mV la iesire.Am pus o rezistenta de 1.5kohmi in loc de 1.2kohmi ca nu am avut da iarasi nu cred ca are vreo importanta schema este cea italiana de pe situl http://www.niqro.as.ro/aaf_mos.htm

Va rog un mic help cu asta daca stiti ce sa fac ........

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări