Vizitator Billy Jim Postat Octombrie 7, 2014 Partajează Postat Octombrie 7, 2014 (editat) Buna ziua, De curand mi s-a defectat televizorul, un LCD Samsung LE-B530. Am constatat ca defectul se afla pe placa de sursa/inverter care este una si aceeasi. Am sonor, pot schimba canalele, insa nu am imagine. Am gasit una din sigurante arsa, nu cea principala, de langa mufa de alimentare, ci o a doua siguranta aflata pe placa. De asemenea am gasit strapunsi (conducand in toate directiile) doi tranzistori mosfet cu denumirea FDPF 5N50UT (zero nu O). Ideea este ca nu gasesc nicaieri in Bucuresti acesti tranzistori si nu stiu cu ce as putea sa-i inlocuiesc (sperand ca nu mai sunt si alte componente defecte, am mai verificat diode, condensatori din zona). Am schema sursei, am data sheet-ul tranzistorilor, insa nu gasesc tranzistorii. Orice ajutor este binevenit. Multumesc. Editat Octombrie 7, 2014 de Billy Jim Link spre comentariu
leoncris Postat Octombrie 7, 2014 Partajează Postat Octombrie 7, 2014 (editat) FDPF-5N50UT N-FET 500V 5A 28W 1.15Ω TO-220F, equivalent: 5N50 ,5N50UT, 5N50T, FDP5N50T, FDPF5N50FT, STP5N50 gasesti la Ilie la 6 ... lei/buc. Editat Octombrie 7, 2014 de leoncris Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 7, 2014 Partajează Postat Octombrie 7, 2014 Mosii de 500V si 600V se gasesc in toate magazinele. Pt ca se fol in toate sursele. Mai exista si echivalenti 2SK... dar trebuie cautat cu google, ceea ce putini fac. Ex.: am intrat pe site-ul unui magazin si am vazut oferta. Am scos pdf-urile tuturor componentelor si apoi am facut o lista personala dupa diversi parametrii. Acum cand am nevoie de un tranzistor, am totul la indemana Link spre comentariu
Vizitator Billy Jim Postat Octombrie 7, 2014 Partajează Postat Octombrie 7, 2014 multumesc pentru raspunsurile prompte. @leoncris, daca as sti cine este Ilie si unde locuieste el, ar fi minunat. azi am luat la picior toate magazinele de pe Maica Domnului si nu-l are nimeni si nici ceva echivalent. S-au oferit unii sa-mi dea diversi mosfeti la 5A 500V, dar am fost cam reticent, tinand cont si de ceilalti parametri ai acestor tranzistori. Din experienta voastra in repararea susrelor tv LCD se pot pune orice mosfeti de amperaj si tensiuni identice sau mai mari sau e musai sa fie exact tipul original de tranzistor? @miti camy, crezi ca merg orice mosfeti la tensiunea si amperajul respectiv? restul caracteristicilor nu sunt importante? Si tot din experienta voastra, aveti idee de ce s-au ars si daca ar mai putea fi si alte probleme in afara de ei? Am atasat schema sursei / inverterului si o poza cu placa. Pe schema am marcat cu galben cei doi tranzistori care s-au ars. Multumesc. Copy of samsung_bn44-00261b.pdf Link spre comentariu
leoncris Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 (editat) Upppsssss , acu' vazui ca esti nou p'aici. 0724648197(Ilie) - Pancota - Arad Ai PM . Verifica F801,Q801-802,ZD601-802 , rezistentele mari din UVP si impedanta T801. Editat Octombrie 8, 2014 de leoncris Link spre comentariu
Vizitator Billy Jim Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 multumesc leoncris. l-am gasit si eu, e singurul loc unde am gasit am vb cu el, numai ca trebuie sa comand de minim 60 ron + transport 25 ron si dureaza vreo cateva zile. Nu stiu daca merita sa dau 85 ron pentru doi tranzistori de 6 lei bucata. Mai astept pareri si info, daca nu gasesc altundeva sau un inlocuitor poate ma indrept spre el. Link spre comentariu
Vizitator Billy Jim Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 ce parere aveti despre acest tranzistor, ca inlocuitor STP5NK60ZFP ? Am gasit 2 bucati. Ar fi compatibil, avand in vedere si celelalte caracteristici ale originalului, rezistenta interna, capacitatea etc? Aveti idee de ce au crapat amandoi? se poate sa se mai fi dus si altceva? multumesc anticipat. Link spre comentariu
cristronic Postat Octombrie 9, 2014 Partajează Postat Octombrie 9, 2014 Daca nu te descurci cu reparatia,am disponibil un modul perfect functional. Link spre comentariu
Vizitator Billy Jim Postat Octombrie 9, 2014 Partajează Postat Octombrie 9, 2014 la ce pret? Link spre comentariu
cristronic Postat Octombrie 10, 2014 Partajează Postat Octombrie 10, 2014 Vezi mesaj pe personala. Link spre comentariu
Vizitator Billy Jim Postat Octombrie 18, 2014 Partajează Postat Octombrie 18, 2014 Va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat. Cu ajutorul unui prieten care a depistat defectul, am inlocuit acei tranzistori cu modelul STP5NK60ZFP si, desi merg destul de incinsi, merg de cateva zile fara probleme. Daca ma tin cat m-au tinut si cei originali, ar fi bine. In orice caz, as aprecia daca cineva din bucuresti care face comenzi la ILIE ce depasesc suma impusa poate sa-mi comande si mie 2-4 bucati de tranzistori mosfet FDPF 5N50UT, la comanda (transportul) pachetului as contribui si eu, iar pretul a 4 bucati din tranzistorii mentionati este de 24 ron. Modelul exact aici: http://electronicservice.shopmania.biz/cumpara/fdpf5n50-fairchild-hq-7749634 Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum