ovy83 Postat Octombrie 7, 2014 Partajează Postat Octombrie 7, 2014 Ideea este sa obtin( corectorul de sunet nu este musai ) un control al volumului (pentru toate modulele de amplificare) mai simplu .am folosit candva acest tda si mi-a placut cumva sunetul debitat... am construit,deocamdata,doua placi cu mosfet ,realizarea d-nului Marian,amplificator cu mosfet de 70w/4ohmi si imi place cum se aude.pentru subwoofer am un tda 7294(placa completa de la un Genius) ,toate modulele se alimenteaza pe +/-35v . Merg legate 3 c.i. tda 1524 la aceleasi potentiometre? Sau,daca se poate,va rog sa-mi dati o idee cu un "potentiometru" digital pentru 6 canale sau macar 4 canale.am tot scormonit prin google,dar nimic concludent. potentiometrele pentru 6 canale se gasesc greu si sunt foarte scumpe. Multumesc! Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Octombrie 7, 2014 Partajează Postat Octombrie 7, 2014 mai bine folosesti un 1524 intr-un montaj si cu un splitter ( ceva cu operational ) care duce pe intrarile amplificatoarelor! si asa ai un potentiometru pentru toate! in legatura cu potentiometru digital cauta Controler selectie surse / volume atenuator si vezi p-acolo ce te intereseaza Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 7, 2014 Partajează Postat Octombrie 7, 2014 Omul nu voia același semnal la toate intrările ! Răspunsul pe care îl așteaptă este : Da , se poate . TDA1524 are reglaj în cc deci influențele ar trebui să fie ( teoretic ) reduse . Folosește pinul 17 de la unul singur , restul legi normal . Poate să necesite unele ajustări ale valorilor. Link spre comentariu
ovy83 Postat Octombrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2014 (editat) multumesc pentru raspunsuri,si da,vreau un reglaj in c.c. pentru reglerea volumului independent pentru fiecare canal.problema este daca nu cumva afectez sunetul amplificatoarelor cu mosfet care debiteaza un sunet placut. intreb aceste chestiuni pe domniile voastre deoarece inca nu am acele integreate,urmeaza,pe baza raspunsurilor ,sa investesc. Cu atmega sunt varza,nu am rescris decat memorii. Editat Octombrie 8, 2014 de ovy83 Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Daca nu ai cumparat inca TDA1524 si vrei neaparat controlul volumului in cc iti recomand LM1036, e la acelasi pret si face acelasi lucru ca 1524, dar calitatea sunetului e mult mai buna. Alte solutii ar fi utilizarea circuitelor de tip potentiometru digital (multe necesita comanda cu microcontroler, dar sunt si unele ce suporta direct taste UP si DOWN). Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 eu am inteles ca vrei volumul sa-l modifici la toate odata cu un singur potentiometru! greseala mea a fost ca am presupus ca acelasi semnal va fi aplicat la toate intrarile 1524!!!! da sunt potentiometer care suporta Up si Down dar sunt scumpe! se doreste pentru realizarea unui system 5.1 controlul volumului? (sa mentionat in primul post de 6 canale) Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Un exemplu de potentiometru digital ce suporta UP/DOWN este AD5220BRZ10, pana in 10 lei bucata la TME. Acum depinde ce inseamna scump, si un TDA1524 tot cam atat costa ... http://www.tme.eu/ro/details/ad5220brz10/potentiometre-digitale/analog-devices/# Link spre comentariu
ovy83 Postat Octombrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2014 (editat) va multumesc pentru raspunsuri. d-nul Ionut R. exact asta vreau sa realizez, 5+1,fac tot ansamblul de la zero. ideea d-nului Modoran este buna,urmeaza sa comand. Editat Octombrie 9, 2014 de ovy83 Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Octombrie 9, 2014 Partajează Postat Octombrie 9, 2014 daca vrei sa iasa ceva mai professional poti arunca o privire aici http://bygselvhifi.dk/audio/51-surround-volume-control/. rogi pe cineva de pe aici sa iti programeze MCU-ul!!! Cum se doreste acum...eu doar am sugerat! montajul este 100% functional pentru ca l-am realizat chiar eu acum aproximativ 1 an - 1 an si ceva... O zi buna si spor la treaba Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 9, 2014 Partajează Postat Octombrie 9, 2014 TDA1524 este f zgomotos si neliniar. A fost conceput pt aparatura low cost. Iata o idee ceva mai moderna. (Deocamdata numai în faza de proiect; mai dureaza pâna-i gata). Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Octombrie 9, 2014 Partajează Postat Octombrie 9, 2014 Daca vrei 5.1 eu iti recomand : http://www.ebay.com/itm/6Way-M62446-5-1-Volume-Remote-Control-Preamplifier-Kit-/260706403227?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item3cb350039b Eu il am si pot sa-ti spun ca suna cu mult mai bine decat 1524 si 1036. Spor, Mircea. Link spre comentariu
ovy83 Postat Octombrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2014 TDA1524 este f zgomotos si neliniar. A fost conceput pt aparatura low cost. Iata o idee ceva mai moderna. (Deocamdata numai în faza de proiect; mai dureaza pâna-i gata). asta vroiam sa aud/vad. desi aveam ceva dubii dupa cateva citanii de pe net,acum m-am lamurit. acest montaj l-am facut ceva ani buni in urma dar pentru doua subwoofer-e in care imi trebuia numai frecv.joase plus ca are si acea" conturare" al sunetului. daca vrei sa iasa ceva mai professional poti arunca o privire aici http://bygselvhifi.dk/audio/51-surround-volume-control/. rogi pe cineva de pe aici sa iti programeze MCU-ul!!! Cum se doreste acum...eu doar am sugerat! montajul este 100% functional pentru ca l-am realizat chiar eu acum aproximativ 1 an - 1 an si ceva... O zi buna si spor la treaba ala da .... Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 17, 2014 Partajează Postat Octombrie 17, 2014 Si totusi...sunt si oameni multumiti de TDA1524, iar pt. un 5.1 nu stiu cat afecteaza liniaritatea sau neliniaritatea lui... Am avut si eu de gand sa fac asa ceva, ideea mea era sa folosesc pt. asta alta sursa decat cea interna a circuitului pt. alimentarea potentiometrelor. Din acea sursa se poate merge printr-o dioda catre fiecare integrat, de pe cursorul potentiometrului comun de volum. Intre timp interesul meu pentru 5.1 a scazut si nu am mai facut proiectul, dar am apucat sa observ ca alimentand potentiometrele dintr-o baterie patrata, suntata cu 100uF si 0.1uF a sunat mult mai bine corectorul...fara alte modificari, in acelasi montaj. Daca vrea cineva sa incerce, sa-mi lase un nr. pe privat si vorbim la telefon, n/am timp sa scriu atatea...o sa-i spun detaliile pe care le aveam eu in minte... Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 18, 2014 Partajează Postat Octombrie 18, 2014 Eu suspectez o problema cu bucla de masa. Se muta la accesorii audio. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 20, 2014 Partajează Postat Octombrie 20, 2014 Dacă comanda e digitală se poate folosi un circuit mai complex ca http://www.aliexpress.com/item/Mitsubishi-M62446-top-6-channel-volume-control-IC/1910180873.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum