Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema 555

alexvpa

Postări Recomandate

A fost in spaţiu :), acum sunt pe placă, vreau să bat spre finalizare,şi pentru 5V ce rezistenţă ar trebui să pun?Pentru reset: am folosit schema postată de D-voastra, însă am renutat la dioda cea care era pusă pe reset şi Q4.Însă nu funcţionează cu reset direct din iesira integratului, cred că scoate un curent foarte mic şi nu are putere pentru reset, am observat că se reseteaza foarte bine cu un plus de pe placă

Link spre comentariu

Poze cu montajul din care sa se poata urmarii traseele.

Fara dioda nu reseteaza la punerea sub tensiune, deci grupul RC este inutil, ramane sa resetati manual.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Daca nu specificati cu ce si in ce format realizati pozele, modul de transfer in PC, nu cred ca va poate ajuta cineva.

Arhivati-le cu RAR si atasati-le, sa vedem despre ce este vorba.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Incercati sa folositi acest program , 3 mega se reduc la 100 kilo dar raman la rezolutie mare, eu lucrez cu el si merge super ... scuze de off-topic , daca se considera necesar rog un moderator  sa stearga postul...

Link spre comentariu

Astea sunt pozele, daca se intelege ceva.post-237301-0-28445100-1413665497_thumb.jpg

post-237301-0-30591600-1413665589_thumb.jpg

post-237301-0-82918400-1413665623_thumb.jpg

Ce problema am intalnit acu, dupa ce am terminat acest montaj, am pus un fir ( se vede in poza 3) care da o sensibilitate foarte mare, cred ca functioneaza ca o antena, fenomenul e urmatorul.

In momentul in care scot tensiunea bag tensiunea de 5v se reseteaza mereu nu ramane in pozitia lasata, si cea mai tare faza e ca in momentul care aprind becul din dormitor sau baie il comuta si pe el ( nu se datoreaza flucsului de lumina, cred eu ca a curentului care trece prin firele din perete).

CE IL FACE ASA SENSIBIL?

Link spre comentariu

Pentru reset, am făcut aceeaşi comandă la Q4 cum sunt făcute şi la Q0-Q1-Q2, doar că releul ăsta primeşte comandă din Q4 şi anclaseaza plusul care se duce la reset Păi valorile pentru 555 sunt 2 rezinstente de un mega şi un condesator de 0,1 sau 1uf nu mai ştiu exact. Pentru CD4017 toate iesirile sunt protejate cu tranzistori BC547 si diode 1N4007, condensatorul şi rezistenta CD-ului sunt conform schemei postată de dvs, cu o singură modificare dioda nu mai e pusă pe Q4 pentru că are montat releul şi e pusă e la contactul releului catre reset, restul rezistente pentru leduri de 620 ohmi

Link spre comentariu

N-am inteles nimic.

Este asa greu de desenat o schema cu valorile componentelor pe ea?

V-am dat o biblioteca cu simboluri electronice utilizabile in Paint.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări