Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema 555

alexvpa

Postări Recomandate

Schema ar fi cea catre aţi postato însă apare modificarea la 7476 am pus un 7474 şi l-am legat conform schemei de mai sus. Şi pe piciorusul 2 al 555-lui am pus un bc că facea figuri şi pe baza bc-ului o rezistenţă de 1M

Link spre comentariu

Daca este alimentat pana in 15-18V, 1M este prea mare, inlocuiti cu 15K .

P.S.

Eu nu stiu la care schema va referiti, rezistenta cum este concetata la tranzistor?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Care program, TinyPic?

Pasii sunt urmatori,

1)Bifati imagine

2)Selectati imaginea

3)O incarcati

4) Copiati freastra "IMG Code for Forums & Message Boards"

5)Codul copiat il atasati in comentariu si apare asa in el.

Posted Image

Vreti sa va fac print screen-uri cu pasii, sau va descurcati?

P.S.

Ce ati atasat nu este schema, este fata plantata.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Asa arata cica schema

Pai nu este schema, o schema in Eagle(asa pare) arata asa Posted Image

aceasta trebuie s-o tipariti intai(cute pdf), vad ca nu are posibilitatea de salvare ca imagine.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Da știu, eu așa am reușit să-o fac, ce rezistentă spuneati că trebuie înlocuită cu o valoare mai mică. Cea care vine in paralele pe piciorul 2 al 555-ului?

Editat de alexvpa
Link spre comentariu

Cum in paralel cu pinul 2?

Un terminal la pinul 2 si celalalt?

De unde ati luat schema, poate reusesc sa inteleg?

Eu credeam ca este o rezistenta in baza unui tranzistor.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Şi pe piciorusul 2 al 555-lui am pus un bc că facea figuri şi pe baza bc-ului o rezistenţă de 1M

Cum ai făcut asta ? Schema ar trebui să meargă cum a fost . Mai întâi trebuie să te convingi că apare un puls scurt pe pinul 3 al lui 555 și abia apoi să te ocupi de bascularea bistabilului. Un condensator de 0,1µF între pinii 7 și 14 de la 7474 ( sau între 1 și 8 de la 555) este recomandat .

Link spre comentariu

Ok, el e functional numai că este foarte sensibil, îl ating cu o mini surubelnita cu mâner de cauciuc și anclaseaza, nu mă deranjează asta, doar că vreau să fac niște interblocari gen: dau touch la primul modul și taie comanda de touch la celelalte 2, fiecare ieșire de touch vor trece prin contactele unor relee. Adică fiecare modul din cele 3 va lucra singur fără a se întâlni între ele. Montajul va fi făcut într-un TE pe ușa vor fi montate touch-Urile, și vor avea și ceva metri de fir

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări