alexvpa Postat Octombrie 13, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2014 Nu am facut nici-o schemă, e un montaj mai mult facut in spatiu, bistabilul il am si e functional(văd asta printr-un led amplasat in paralel între piciorusul 3 al 555-ului si piciorusul 14 al CD-ului. Iar restul e simplu zic eu, adica din ce vad eu in prima schema CD-ul nu are nici o piesă pusă ( excluzând ieşirile Q0......Q9) iar a 2 a o dioda, un condesator si o rezistenţă Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 13, 2014 Partajează Postat Octombrie 13, 2014 (editat) iar a 2 a o dioda, un condesator si o rezistenţă Pentru resetare la aplicarea tensiunii, daca va deranjeaza, puteti adauga un buton separat de reset, sau luati in calcul initierea mai multor impulsuri(maxim 3 in situatia in care este 1 pe Q6)) pentru a ajunge la situatia in care iesirile sunt configurarea obtinuta prin resetare. Montajul in"spatiu" este si periculos si generator de erori de cablare, cel mai simplu este sa utilizati un placat http://www.adelaida.ro/images/detailed/8/h25sr05013366806274fac20b30456d.jpg de test. Editat Octombrie 13, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
alexvpa Postat Octombrie 13, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2014 (editat) 2 secunde, acum mă uit mai bine la schema, aveţi in partea dreaptă jos al desenului dvs. Q5 şi Q9, alea vin legate la masă? Sau cu CLK2, de ce are cerculetul ăla la iesire ca la KLK2?2 secunde, acum mă uit mai bine la schema, aveţi in partea dreaptă jos al desenului dvs. Q5 şi Q9, alea vin legate la masă? Sau cu CLK2, de ce are cerculetul ăla la iesire ca la CLK2? Editat Octombrie 13, 2014 de alexvpa Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 13, 2014 Partajează Postat Octombrie 13, 2014 (editat) 2 secunde, acum mă uit mai bine la schema, aveţi in partea dreaptă jos al desenului dvs. Q5 şi Q9, alea vin legate la masă? Sau cu CLK2, de ce are cerculetul ăla la iesire ca la CLK2? Toti pinii notati cu Q sunt iesiri, deci nu se leaga la masa, CLK2, este orescurtare de la clock enable(tact permis) si este negat(cerculetul) deci la semnal LOW sau 0, deci la masa. Unde scrie Q5-Q9 este iesirea carry out(de transfer la un rang superior) si intre tactul 5 si 9 este in LOW sau 0. Editat Octombrie 13, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
alexvpa Postat Octombrie 13, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2014 Bun, si atunci ce piciorus e cel din dreapta coltul de jos cu cercul in afara integratului ca la CLK2? Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 13, 2014 Partajează Postat Octombrie 13, 2014 (editat) Pai adineauri v-am scris ca este iesirea de transfer(pinul 12) la rangul superior, Dvs. n-o utilizati in aceasta aplicatie, ramane neconectata, la fel ca Q5 Q6, Q7, Q8 si Q9. Editat Octombrie 13, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
alexvpa Postat Octombrie 13, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2014 Ok,scuze nu am fost atent Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 13, 2014 Partajează Postat Octombrie 13, 2014 (editat) led amplasat in paralel între piciorusul 3 al 555-ului si piciorusul 14 al CD-ulu Intre pinul 3 al 555 si pinul 14 CD, inseamna ca este conectat in serie cu impulsul. Daca cuplati led-uri pe iesiri, trebuie inseriata o rezistenta de limitare a curentului. Editat Octombrie 13, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
alexvpa Postat Octombrie 13, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2014 Da am pus rezistenţă de 680ohm la cele 3 leduri din iesirea lui 14CD si cel de martor inpuls intre 3 si 14 In serie nu e in momentul in care trec prin piciorusele ledului gen 3 intru prin piciorusul de misus si dupa ies prin piciorusul de plus al led-ului si mă conectez in 14, eu asa vad in seri. Adica asa stiu din electrică: )Eu zic paralel gen,am pus plusul led-ului pe pini 3 si 14 ca 555-ul dă + iar 14 al CD-ului primeste + , iar minusul l-am dus la masă Link spre comentariu
alexvpa Postat Octombrie 15, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2014 (editat) Bună seara!Aţi avut dreptate domnilor cu schema, e perfect funcţională referitor la Q0,problema era de la LED (gen era ars de nou). Însă ar mai fi o singura problema, nu face resetul, cum pot rezolva aceasta problemă? Elia fiecare canal in parte, pe mine mă intereseaza doar 3 sa fie NC şi unul NOVĂ MULTUMESC FOARTE MULT PENTRU AJUTOR!Sper sa nu fiu stresant, pote fi de la rezistenta? Ca nu e de 3,3K? Si e de 300 ohm (sau cat era ea in schema prezentată mai sus) Editat Octombrie 15, 2014 de alexvpa Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 15, 2014 Partajează Postat Octombrie 15, 2014 (editat) "la fiecare canal in parte, pe mine mă intereseaza doar 3 sa fie NC şi unul NO". poate explicati mai clar aceasta si cum se manifesta lipsa resetului. "pote fi de la rezistenta? Ca nu e de 3,3K? Si e de 300 ohm (sau cat era ea in schema prezentată mai sus)" poate fi. Editat Octombrie 15, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
alexvpa Postat Octombrie 15, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2014 Am alimentat circuitul in 12v, D-voastra aţi prezentat o schema mai sus cu o rezistenţă de 330 ohm care vine in reset, Dl UDAR a contestat spunând ca rezistenta e mult prea mare si ca integratul ar fi anemi, ce e drept sa referit la o alimentare de 5V.Pe mine ce ma interesează sa functioneze cele 3 canale care devin NC adica: Q0,Q1 şi Q2 iar Q4 să devină NO adica să rămână in aer. Şi sa revina înapoi la Q0, să nu mai ia si restu de canale la rând Q5....respectiv Q9 Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 15, 2014 Partajează Postat Octombrie 15, 2014 (editat) cu o rezistenţă de 330 ohm care vine in reset, Dl UDAR a contestat spunând ca rezistenta e mult prea mare Este corect ce a scris D-l UDAR, inlocuiti-o cu 3K. adica: Q0,Q1 şi Q2 iar Q4 să devină NO adica să rămână in aer. Şi sa revina înapoi la Q0 Dupa reset, iesirile sunt toate in 0(Low), cu exceptia Q0 si carry, care sunt in 1(High). Editat Octombrie 15, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
alexvpa Postat Octombrie 17, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2014 Bună seara!!Ar mai fi o problemă, la iesirea din "Q" am pus cate-o rezistenţă de 330ohmi şi tranzistori bc547, am intalnit o problemă. Nu funcţionează cum trebuie, cred că nu deschide tranzistori din cauza rezistenţei, ce rezistenţă trebuie sa pun sa functioneze normal?Fenomenul e urmatorul, ba îi ia in linie ba aleatoriu.Şi cred că am descoperit si problema cu reset-ul, pe iesirea Q5 pun un releu iar pe contact pun plusul care dă in reset, si atunci se intoarce in Q0, iar Q4 ar fi zona de repaus Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 17, 2014 Partajează Postat Octombrie 17, 2014 (editat) Nu funcţionează cum trebuie, cred că nu deschide tranzistori din cauza rezistenţei, ce rezistenţă trebuie sa pun sa functioneze normal? Ba prea deschide, pentru curentul de baza al BC-ului este suficienta o rezistenta de 4,7K(cca. 2,5mA) intr-un montaj alimentat la 12V. Pentru reset, ce combinatie de valori a grupului RC ati plantat? Daca tot "in aer' lucrati, riscul prezentei problemelor este foarte ridicat. Editat Octombrie 17, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum