neluelectron Postat Octombrie 6, 2014 Partajează Postat Octombrie 6, 2014 Am o conbina audio care are si radio pe benzile AMsi FM problema consta in felul urmator ,pe postul antena satelor are un brum [un fisiit] cum asi putea scoate acel asa zis brum sau fisiit ,cum sal mai numesc ,daca asi incerca sa mai acordez bobinele oare sar rezolva problema... Link spre comentariu
Relav Postat Octombrie 6, 2014 Partajează Postat Octombrie 6, 2014 (editat) Daca stai la bloc asa se intampla. Pe langa faptul ca receptia este slaba datorita armaturilor din constructia blocului sunt si multe surse de bruiaj de la tine sau vecini ( becuri economice, tuburi cu neon, televizoare cu tub, etc). Du combina la tara si verifica acolo functionarea ei. Poti incerca si o reacordare a bobinelor dar nu-ti recomand fara a folosi un vobuloscop, Pune-o langa geam si orienteaz-o pentru zgomot minim. Editat Octombrie 6, 2014 de Relav Link spre comentariu
neluelectron Postat Octombrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2014 stau la tara ,oare asi putea sa i conectez o antena externa ... Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 6, 2014 Partajează Postat Octombrie 6, 2014 Poți pune antena externă, dar să fie bine degajată de obstacole și izolată de pilonii de prindere.Antena FM a combinei este tip baston (telescopică) sau simetrică (dipol) ? Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Octombrie 6, 2014 Partajează Postat Octombrie 6, 2014 brumul e una si fasiitul e alta daca e brum poate fi din filtraj sau diverse surse de brum din exterior fisiitul e caracteristic unei receptii slabe si zgomotului de fond specific modulatiei in amplitudine....cand semnalul e slab RAA functioneaza la maxim si amplifica orice inclusiv semnalele parazite daca se poate o antena exterioara ar fi indicat..in acest caz semnalul va creste RAA va lucra mai lejer si va amplifica doar semnalul util parazitii din auditie reducandu-se semnificativ Link spre comentariu
neluelectron Postat Octombrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2014 nu este brum din filtraj este fisiit ,combina are antena telescopica ,intrebarea mea este unde asi putea putea lega antena in aparat ,cred ca de cea telescopica nu are nici un efect ,si antena exteriuara trebuie sa fie una speciala sau ar fi de ajuns un fir mai lung ... Link spre comentariu
Relav Postat Octombrie 6, 2014 Partajează Postat Octombrie 6, 2014 Combina nu are 3 borne pentru antena? 2pentru FM si una pentru AM? Cum ii spune la combina(tip, model)?? Link spre comentariu
neluelectron Postat Octombrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2014 (editat) nu are decit antena telescopica este marca IRRADIO CDW-390 ... Editat Octombrie 7, 2014 de neluelectron Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 7, 2014 Partajează Postat Octombrie 7, 2014 Atunci legi antena externă de cea telescopică.Trebuie ca antena externă să fie izolată de suporții de fixare prin fire de nylon sau orice plastic.De asemenea trebuie să nu vină în contact firul de coborâre cu pereții sau obiecte metalice. Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 7, 2014 Partajează Postat Octombrie 7, 2014 Antena satelor nu e cumva pe AM? Link spre comentariu
bobo Postat Octombrie 7, 2014 Partajează Postat Octombrie 7, 2014 (editat) cred ca "dan cod" are dreptate. in Buzau este sau era un radio preluat din AM si transmis in FM ,cred ca Radio Romania Actualitati. daca postul respectiv este in AM atunci nu ai ce sa-i faci. -posturile transmise in AM(modulatie in amplitudine) au raza foarte mare de emisie dar sunt vulnerabile la factori perturbatori externi( cladiri inalte,poduri,aeropurturi,linii de inalta tensiune,unitati militare ,uzine etc) si calitatea sunetului are de suferit pana la receptor. -posturile emise in FM(modulatie in frecventa) au putere relativ mica de emisie(necesita relee) dar calitatea sunetului este foarte buna in comparatie cu calitatea posturilor din AM. Editat Octombrie 7, 2014 de bobo Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum