Dumbrava Postat Octombrie 6, 2014 Partajează Postat Octombrie 6, 2014 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu privire la inlocuirea celor 2 IGBT care au picat in urma unui soc de tensiune (pe schema T3 si T4 1MBK50D). Intrebarea care ar fi: daca merg inlocuiti cu Mosfet-uri fara alte modificari, dispun de IXFH26N50. Alaturat pun schema SMPS-ului. Va multumesc anticipat...! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 6, 2014 Partajează Postat Octombrie 6, 2014 IRG4PC50W si MUR460 (IGBT astea NU au dioda interna), hard switching pina la 150kHz Link spre comentariu
Dumbrava Postat Octombrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2014 (editat) Sa inteleg ca merg inlocuite direct cu IRG4PC50W....dar cu IRG4PC30KD (VCES = 600V , CE(on) typ. = 2.21V, @VGE = 15V, IC = 16A).acestea din urma ar face fata ...!? Editat Octombrie 6, 2014 de dcerebel Link spre comentariu
iop95 Postat Octombrie 6, 2014 Partajează Postat Octombrie 6, 2014 Cred ca se pot inlocui direct cu IXFH26N50. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 6, 2014 Partajează Postat Octombrie 6, 2014 Eu folosesc IRG4PC50Wpbf in toate reparatiile mele de SMPS pina in 4Kw. Link spre comentariu
Dumbrava Postat Octombrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2014 (editat) Imi cer scz, dar nu stiu inca ce solutie sa adopt, dispun si de IXFH26N50 dar si de IRG4PC30KD, sau ar trebui sa adopt a 3-a solutie achizitionarea lui IRG4PC50W.... Pun alaturat si schema de PSU de la beri PMH5000, care foloseste Mos-uri... Editat Octombrie 6, 2014 de dcerebel Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 6, 2014 Partajează Postat Octombrie 6, 2014 Eu zic sa pui IXFH26N50 mai ales ca are si dioda interna Daca zici ca ai gasit igbt-urile bubuite, verifica si tranzistorii din spatele lor, cei care asigura deschiderea ferma a portilor, nu e exclus sa fie si IR2153 bubuit Link spre comentariu
Dumbrava Postat Octombrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2014 (editat) Am masurat pe placa si acesti tranzistori piloti (t1, t2, t5,t6) , la prima vedere masoara normal, credeti ca ar trebui scosi din montaj si masurati.? Cum as putea vedea daca IR2153 este ok!? Va detaliez ce componente am gasit picate in mixer: cei 2 1MBK50D, R12 rezistenta 22ohm/10w, iar pe placa cu etajele finale un singur mos irpf250n.(astea la prima vedere.). Posibil sa fi picat intai finalul si apoi smps-ul..!? Cum as putea proteja IXFH26N50 dupa inlocuire, ce metoda sa adopt pentru verificarea sursei...! Va multumesc inca o data, anticipat, pentru ajutor...! Editat Octombrie 7, 2014 de dcerebel Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 7, 2014 Partajează Postat Octombrie 7, 2014 Garantat intii a cedat finalul si apoi sursa, desi are protectie, se pare ca nu a functionat. Schema slaba... Poti verifica IR masurind (vizualizind) cu osciloscopul intre pinul 4 si 5 si apoi 7, daca ai semnal dreptunghiular. Asta fara trz din buffere (scosi) si fara IGBT-uri. Link spre comentariu
Dumbrava Postat Octombrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2014 (editat) Intrebare...Ce metoda as putea folosi pentru a proteja IXFH26N50 dupa inlocuire, in probe, ce metoda sa adopt pentru verificarea sursei...? Sa inseriez un bec direct cu 220v sau inseriat cu un igbt... Cu sarcina,in gol... Editat Octombrie 8, 2014 de dcerebel Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Inseriaza un bec de 220V/100W in colectorul IGBT de sus (T4), in caz de belea, tensiunea de alimentare "cade" pe el. Normal trebuie sa se aprinda tare (incarcarea c-urilor de dupa redresarea din secundare) si apoi sa ramina usor aprins(depinzind de consum). Asigura-te ca etajul(ele) final(e), nu tin(e), in scurt sursa. Becul rezista si la 310-320Vcc. Atentie la electrosecuritate! Link spre comentariu
Dumbrava Postat Octombrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2014 Buna seara...am scos tranzistorii din buffere, toti sunt buni, dar nu detin osciloscop pentru a verifica IR-ul, totusi am masurat cu instrumentul dat pe DC intre com si piciorusul 1 am tens de alim.15v, intre com si 5 aprox. 6,7v, intre com si 7 am 14,4v si apoi scade pina la 13,2v... Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Octombrie 10, 2014 Partajează Postat Octombrie 10, 2014 Schimba si IR-ul ca nu este scump. Daca au scapat tranzistorii ai mari sanse sa fi scapat si IR-ul dar... Poti crapa igbt-urile si cu becul inseriat dar nu iei foc. Mai bine te duci cu el la un depanator. Spor, Mircea. Link spre comentariu
Dumbrava Postat Octombrie 13, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2014 Am schimbat si IR-ul..., masoara la fel(cred ca cel vechi era ok..), inca nu m-am hotarat daca sa pun IXFH26N50, prefinalii sunt ok,rezistenta de wattaj inlocuita, intre timp am facut rost si de IRG4PC50W dar nu am diodele MUR460...asta ar fi probema ....sa incerc IXFH-ul sau sa fac rost de diode.. Link spre comentariu
Dumbrava Postat Octombrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Am schimbat si IR-ul..., masoara la fel(cred ca cel vechi era ok..), inca nu m-am hotarat daca sa pun IXFH26N50, prefinalii sunt ok,rezistenta de wattaj inlocuita, intre timp am facut rost si de IRG4PC50W dar nu am diodele MUR460...asta ar fi probema ....sa incerc IXFH-ul sau sa fac rost de diode.. Care ar fi mai potrivita in locul diodei mur...: -http://www.wontop.com/pdf/UF5400.pdf -http://www.vishay.com/docs/86003/by228.pdf -http://www.farnell.com/datasheets/22567.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum