Solim Postat Decembrie 16, 2006 Partajează Postat Decembrie 16, 2006 Ce se intampla daca leg la statia de masina (care e pe 4 ohm,Red Star 400w) niste boxe de 8 ohm???(Trebuie sami cumpar niste difuri calumea,momentan nu am bani)Oricum,am observat k dc dau mai tare din cd player ii baraie inaltele,deci nu prea merge 8ohm cu 4 ohm,dar ce altceva mai este in afara de asta...?Se poate arde ceva ?? Link spre comentariu
adi_0106 Postat Decembrie 17, 2006 Partajează Postat Decembrie 17, 2006 nu ai grija ......inaltele baraie de la distorsiuni .... asa ca nu mai da tarein sarcina de 8 ohmi, statia va scoate jumatate din puterea pe care o scoate in sarcina de 4 ohmise explica prin simplul fapt ca la aceeasi tensiune pe iesire - pe o sarcina de 4 ohmi se formeaza un curent de doua ori mai mare decat cel care se formeaza pe o sarcina de 8 ohmi .....adica la tensiunea X pe sarcina de 4 ohmi apare curentul Y si rezulta o putere X*Y ...... iar aceeasi tensiune X pe sarcina de 8 ohmi apare curentul Y/2 ...... si rezulta puterea X*Y/2....... grea fizica asta Link spre comentariu
Solim Postat Decembrie 17, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2006 Pai iti dai seama ca nu dau tare k sa baraie inaltele,k nu suport sa baraie la cineva sau mai ales la mine.Dar statia are si X-Over,adica un fel de crossover,cand dau de butonu ala,ramane numa basu,dar bass clar si pot sai dau si la maxim k nu baraie basu,dar daca opresc butonu(fiind la maxim volumu) atunci inaltele baraie...si iar tre sai dau mai incet.Ma gandesc ca dc as avea inalte pe 4 ohm cu filtre calumea,nu ar mai face asa,sau ar face? Link spre comentariu
adi_0106 Postat Decembrie 17, 2006 Partajează Postat Decembrie 17, 2006 stiu ce-i ala crossover ..... am avut multe statii auto pe manainaltele baraie din cauza distorsiunilordistorsiuni ai si pe bass - dar la frecvente joase sunt mai greu de sesizatdimpotriva .... daca TW e pe 8 ohmi ar trebui sa se auda mai putin distorsiuniledaca vrei sa te convingi despre ce e acolo in realitate - pune osciloscopul si vezi cum arata "sinusoidalele" si dupa aia apuca-te sa faci modificari la filtre Link spre comentariu
Solim Postat Decembrie 17, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2006 Aoleu,m-ai spart,ce e ala: pune osciloscopul si vezi cum arata "sinusoidalele ???? deci inaltele baraie,doar cand is basi in mel,cand o anumita portiune din melodie nu are bas,atunci numi baraie deloc inaltele.deci din cauza basului nu mi se aud bine inaltele,cam asa ceva e.si inca ceva.se poate arde ceva pt k boxele is pe 8 ohm?cineva mia zis k nu e bine deloc ceea ce fac. Link spre comentariu
ionut20 Postat Decembrie 17, 2006 Partajează Postat Decembrie 17, 2006 nu se arde nimic, tu verifica filtrele de pe inalte, si eventual adauga un L-pad la ele .. gasesti informatii la accesorii audio, la topicul de filtre pasive :goodman: Link spre comentariu
adi_0106 Postat Decembrie 17, 2006 Partajează Postat Decembrie 17, 2006 daca nu stii ce-i ala osciloscop ..... si ce e aia sinusoidala .... pai tu cum vrei sa faci electronica ???daca zici ca inaltele baraie cand ai bass - atunci sigur ai filtrele aiurea la TW ...... si iti ajunge bass pe ele Link spre comentariu
wwilly Postat Decembrie 21, 2006 Partajează Postat Decembrie 21, 2006 ..si acel bass care "se scurge" prin TW ii face numai bine!!! Macar nu o sa le fie frig tw-elor, ca tot s-a lasat frigul afara! Atentie la postare .. apasa o singura data pe "Submit" Editat de Ionut Link spre comentariu
Solim Postat Decembrie 21, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2006 Da,cam asa e,se cam scurgea din bas pe inalte,erau filtrele aiurea.Dar am pus alte boxe si suna mult mai fain. Link spre comentariu
neinvins Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 ......si ai lasat filtrele alea? .. pai daca se "scurge" bass in tw .. mai dai tare cateva zile si dupaia vezi ce festival de caraituri o sa ai din boxele noi .. Link spre comentariu
Solim Postat Ianuarie 3, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 NU,ma refeream ca am pus alte boxe cu totul,automat si alte filtre se aude f clar. Link spre comentariu
neinvins Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 aaaa ..poi e ok atunci .. succes Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum