Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scheme amplificatoare cu iesire pe condesator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Nu comentez dorinţa şi nici schemele, atrag atenţia că cond de ieşire trebuie să fie de foarte bună calitate şi special construit ptr a permite curenţi mari prin el. Cei actuali se construiesc numai ptr montare în paralel cu sursa de tensiune, ptr filtraj, în lipsa celor de ieşire clasici se pot pune mai multi moderni în paralel. Ăsta e unul din motivele ptr care s-a renunţat la astfel de scheme.

Încă un amănunt, tensiunea lui de lucru să fie cît cea a alimentării, vă daţi seama de utilitate cînd crapă trz finali.

Link spre comentariu

mi se pare un nonsens religiozitatea asta fata de vremurile bune....pe vremea aia nu prea aveam termeni de comparatie.ati uitat cum dadeam repede fuga prin anii 90 sa tragem casete de pe cd sau de pe tuner hdtv pt ca sursele nu aveau zgomot de fond si pe vremea aia nu ni se parea deloc digitalul o involutie sau de ce s-a inventat alimentarea bipolara...poti foarte bine face un montaj cu tda2040 cu iesire pe condensator si alimentare la 36v...sau doua astfel de montaje puse in punte si sa vezi diferenta atunci cand pui conzii si atunci cand ii scoti pt ca la montajul in punte nu mai conteaza daca ai sau nu conzi pe iesire.

Am facut zeci de montaje cu circuitul asta, nu mi-au placut.

Din pacate am realizat toate schemele de mai sus, mai putin cea propusa de zal, detineti ceva scheme mai stufoase?

Link spre comentariu

Am uitat sa mentionez faptul ca am construit multe amplificatoare la  o varsta destul de frageda , am inceput cu kitul iprs baneasa de 10w, a urmat cel de 15w, dupa, almanahurile tehnium cu toate amplifiurile lor ( ala de 100w din anii 82 a fost parfum la simplitatea schemei) , dupa care am mai progresat putin si am dat-o pe amplifuri cu alimentare simetrica, protectii DC , relee inutile si toate alea.

In momentul asta ascult la un amplif simetric total cu doua boxe pe masura, deci nu ma plang.

Vreau doar o schema mai stufoasa s-o bag la colectie, sa ma joc cu rezistente cu pelicula metalica si alea alte.

neculeacorneliu, am uitat sa precizez ca nu-mi plac integratele, detin amplifuri recuperate din televizoare philips :P

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări