Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme telecomenzi

ciuca paul

Postări Recomandate

Am rugamintea la cei mai priceputi in a-le problemelor legate de nefunctionarea unor telecomenzi.Am avut situatii cand anumite teleco. desii emit semnale pe anumite frecvente ,acestea nu sunt sesizate de tv-uri.Am si eu un tester de telec. QUNDA care desii i-mi induca tipul integratului ,emiterea de bipuri si afisarea sistemului de cod tv-ul nu raspunde la comenzi.Folosind o telec. programabila cu codul corect tv. functioneaza si, coparand datele de pe afisajul testerului cu telec. originala am observat ca numai in dreptul SYS i-mi apar date diferite de afisare (  de fapt din traducere n-am prea inteles care este intelesul acestei semnificatii) .Telec. am incercat sa-i schimb qurtz. dar nici asa nu a functionat.Intrebarea era daca exista un tester care sa-mi confirme functionarea unei telecomenzi corecte?.si cum se pot defecta aceste telecimenzi de-si pot schimba frecventa corecta de functionare,.Va multumesc.. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• palcu ion

4

• ciuca paul

4

• dan cod

2

• leoncris

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Da, este jmy2005 iar problema recenta am avuto la tv shov ctv 3037 ,dar si la alte tv.-uri.Vroiam sa spun ca am comparat emnalul recptionat de tester si de la telec. nefunctionala si dela cea programabila si deoseb. pe afisajul testerului intre cele doua tele comenzi era doar la afisarea SYS COD pe tester.

Link spre comentariu

Va multumesc ptr. raspunsurile oferite ,daca modelul acela poate face diferenta corecte intre o telec.care emite fals si una cea corecta nu o sa ma zgarcesc ptr. ca numai eu stiu ce-am patit si la un kenstar (tc39) pana sa-mi dau seama ca de fapt telec. era devina.Asa este d-nu tehtronics, acela sunt corecte informatiile de pe tester cu universala iar cu originala la SYS CITESC= 0808 fata de0e0e cat ar fi corect(ce reprezinta de fapt acest SYS /) este o referinta mai de baza in identif .unei functionari mai corecte a unei telecomenzi? Pe viitor ce ar trebuii retinut ca o indrumare corecta sa nu mai am o asemenea problema. Satisface acel model de tester nevoilor mele, va rog d-nu ;Dan Cod? Va multumesc

Link spre comentariu

din cite spui se pare ca telecomenzile cu probleme doar seamana cu originala,fiind construite pentru alte procesoare,de exemplu tel np41 si np41a,care seamana leit dar nu sunt compatibile

avind acel decodor,in timp vei invata sa-l folosesti si o sa te ajute,nu e nevoie de investitii inutile,e suficient pentru nevoile unui depanator

Link spre comentariu

D-nu Palcu , iertati-ma incerc sa va inteleg ce-ati vrut sa spuneti dar totusi nu inteleg ce am intrebat eu sa-mi fie cu iertare nu-s un depanator asa de evoluat deeaceia cer niste explicatii mai amanuntite ca pe viitor sa nu mai am probleme..

Link spre comentariu

simplu,de exemplu telecomanda np51 emite codul   6121-08f7,orice tel care emite acest cod,(bineinteles si codurile emise de fiecare tasta in parte)indiferent de forma ei fizica,inseamna ca este total echivalenta

invers,sunt tel care seamana leit dar nu sunt compatibile

decodorul doar iti spune codul de emisie si tu poti constata daca tc emite sau nu semnalul care-ti trebuie

bineinteles ca trebuie sa stii din start ca tv tau are nevoie de cutare telecomanda iar aceea emite codul x,nu sa iei de buna tc care ti-o aduce clientul,chiar daca aceasta e functionala

Editat de palcu ion
Link spre comentariu

simplu,de exemplu telecomanda np51 emite codul   6121-08f7,orice tel care emite acest cod,(bineinteles si codurile emise de fiecare tasta in parte)indiferent de forma ei fizica,inseamna ca este total echivalenta

aceasta  fraza  nu  este  nicidecum   pe  deplin  valabila ,  ci  doar  partial .  exista  anumite  coduri ,  emise  de  catre  o  telecomanda  anume ,  pe  care  decodorul  qunda  le  vede ,  le  recunoaste ,  insa  nu  merge  ABSOLUT  NICI  O  TELECOMANDA   CARE  EMITE  ACELASI   TREN  DE  IMPULSURI .  merge  doar  telecomanda  originala  de  la  mama  ei ,  plus  un  singur  echivalent  dintr-o  gramada  de  peste  70  de  telecomenzi  care  emit  absolut  acelasi  tren  de  impulsuri  pe  qunda . 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări