Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte pentru difuzoare Eminence EM675LRL

Vizitator bogdanbacila

Postări Recomandate

Pentru asta cred ca imi iau ban dar... @Dominicue du-te frate acasa....

Pana acum ai demonstrat ca nu sti nimic despre incinte acustice(nici eu nu stiu dar macar nu ma bag) dar vad ca nici sa citesti nu sti...omul a spus clar ca alea sunt dimensiuni interne fara a tine cont de grosimea materialului iar tu intrebi daca sunt dimensiuni interne sau externe?!

In alta ordine de idei @CBI e ''guru'' pe langa tine si ar trebui sa se tina cont de sfaturile lui in ceea ce priveste dimensiunea portului si volumul incintei.

Imi cer scuze ca am fost acid dar intru din cand in cand pe forum sa mai citesc cate ceva si vad numai tampenii scrise de toti habarnistii iar cand cineva competent da un sfat bun nu e luat in seama ca nu raspunde la fiecare prostie care se debiteaza pe aici...

O seara buna sa aveti!

Daca colegul CBI este guru foarte bine si bravo lui , eu nu am pretentia ca as fi vreun guru in incinte chiar daca am construit destule pana acum ... in fine.

Si apropo daca ma uit printre postari nu am vazut ca colegul CBI sa fi dat macar orientativ vreo dimensiune in ce priveste cutiile sau portul.

Si intre noi fie vorba daca aici sunt numai tampenii ...si habarnisti , de ce te mai chinui sa mai intri pe aici ??

Decat sa pozezi pe aici in cavalerul dreptatii , mai bine spune tu ce si cum despre incinte..... sau daca nu abtine-te la comentarii acide ca me mine unul nu ma misca deloc .

Si in incheiere stau si ma intreb retoric ...de ce spre exemplu colegul CBI care in acceptiunea ta ar fi guru incintelor nu s-a inflamat daca eu sau altcineva debiteaza tampenii in domeniul incintelor .

Nu mai bine te duci tu acasa ....frate

Link spre comentariu

difuzorul pare un midbass profesional , firma Eminence nu face difuzoare de casa cu spl mic,deci nu o sa le poti folosi fulrange alaturi de un tweeter clasic

in cutie inchisa le poti folosi doar pe post de medie,nu o sa scoti bas nici cu corectie electronica deoarece au xmax mic

in cutie deschisa,bas reflex de ex,pot functiona de pe la 70-80hz in sus,intr-o cutie de 7-8L cu acord pe la 65-70hz,dar tot o sa ai nevoie de ajutor la joase.Nu sunt difuzoare de bas,constructia si aspectul lor indica clar acest lucru

daca va treceti si locatia la profil cum scrie in regulament ar fi minunat,poate se gaseste cineva sa ofere ajutor

pt difuzorul in cauza cu parametrii mentionati,da

nu stiu ce intelegi prin basreflex cu labirint,daca vrei sa zici ca in loc de tub rotund folosesti o fanta dreptunghiulara,te asigur ca este total nepractica si nefolositoare in cazul de fata,suprafata portului se face mare atunci cand difuzorul pompeaza mult aer(cursa mare),deci subwofere,pt un bookshelf dotat cu un midbas ajunge un tub clasic micut,sau o simpla deschidere de 15-20cmp(o fanta de maxim 10mm inaltime pe toata latimea incintei,trebuie calculat exact cat raportat la frecventa de acord dorita).Daca faci deschiderea foarte mare nu o sa mai incarce(amortizeze) miscarea conului pt ca se micsoreaza presiunea aerul in interior si o sa scape prin ea si rezonante pe banda de medii din interiorul cutiei,fortandu-te sa umplii cu mai mult material fonoabsorbant decat este necesar

atata timp cat difuzoarele nu sunt utilizate pe basul jos (30-60hz) folosind un volum mai mare decat cel indicat nu se obtine nimic substantial,decat niste cutii mai grele si complicatii inutile(ma refer la "labirint").

In 10L volum util ,cu F6 la ~60hz si acord ~70hz este cam maxim ce poti obtine din aceste difuzoare pe partea de joase

Am spus ca e guru pe langa tine si am mai spus ca eu sunt habarnist insa intru aici ca sa mai invat cate ceva, nu sa dau sfaturi si nici nu intentionez sa ma cert doar ca dai sfaturi pe care le obtii din simulari si care s-ar putea sa nu ajute in practica. Cel mai mult m-a deranjat cand te-ai atacat in postul #6 cand chiar autorul topicului a observat ca volumul cutiilor e mult prea mare. :)

Din ce am marcat observ ca @CBI a dat un volum intern al incintei, deci cu ceva calcule din clasele primare aflam ceva dimensiuni ale cutiei, ca doar nu o sa o faca in forma de 10cmX10cmX80cm ca sa fie de 8 litri dar sa nu incapa difuzorul iar in legatura cu portul a dat un sfat foarte interesant : faci o fanta si eventual o mai latesti daca nu se aude cum trebuie -(aici ai spus si tu sa ajusteze tubul), apoi winisd, dupa cum s-a spus de zeci de ori in diferite topicuri nu face recomandarile tocmai corecte si nu tine cont de toate situatiile (fonoabsorbant... etc) deci nu tot ce arata programele de simulare e corect.

Portul poate fi pus foarte bine si in spate atat timp cat cutiile nu stau lipite de perete ci au cativa cm, nu cred ca va fi nevoie de o distanta foarte mare pentru ca nu sunt incinte de bas care sa pompeze mult aer, daca le montezi exact pe perete e bine sa pui portul in fata iar in legatura cu MDF, da, e bun doar ca am impresia ca ar fi bine sa fie ceva mai gros.

Link spre comentariu

Am spus ca e guru pe langa tine si am mai spus ca eu sunt habarnist insa intru aici ca sa mai invat cate ceva, nu sa dau sfaturi si nici nu intentionez sa ma cert doar ca dai sfaturi pe care le obtii din simulari si care s-ar putea sa nu ajute in practica. Cel mai mult m-a deranjat cand te-ai atacat in postul #6 cand chiar autorul topicului a observat ca volumul cutiilor e mult prea mare. :)

Din ce am marcat observ ca @CBI a dat un volum intern al incintei, deci cu ceva calcule din clasele primare aflam ceva dimensiuni ale cutiei, ca doar nu o sa o faca in forma de 10cmX10cmX80cm ca sa fie de 8 litri dar sa nu incapa difuzorul iar in legatura cu portul a dat un sfat foarte interesant : faci o fanta si eventual o mai latesti daca nu se aude cum trebuie -(aici ai spus si tu sa ajusteze tubul), apoi winisd, dupa cum s-a spus de zeci de ori in diferite topicuri nu face recomandarile tocmai corecte si nu tine cont de toate situatiile (fonoabsorbant... etc) deci nu tot ce arata programele de simulare e corect.

Portul poate fi pus foarte bine si in spate atat timp cat cutiile nu stau lipite de perete ci au cativa cm, nu cred ca va fi nevoie de o distanta foarte mare pentru ca nu sunt incinte de bas care sa pompeze mult aer, daca le montezi exact pe perete e bine sa pui portul in fata iar in legatura cu MDF, da, e bun doar ca am impresia ca ar fi bine sa fie ceva mai gros.

In postul # 6 nu m-am atacat  deloc .... fine

Referitor la amplasare portului in spate ce am spus eu ??? ........se poate amplasa pe spate cu conditia sa nu fie prea aproape de pereti incintele...... nu-mi amintesc sa fi spus de o anumita distanta in cm fata de pereti .........

Colegul CBI a dat niste date generice in ce priveste portul sub forma unei fante si tot CBI a spus ca trebuie calculat exact in functie de frecventa de acord .

De ce ?? ai impresia ca nu stiu faptul ca simularile facute cu anumite programe gen WinISD nu tin cont si de alti factori cat si cum este dispus materialul fonoabsorbant ....etc etc

Datele iesite din simularile in program sunt generice si daca ai citi mai atent in loc sa te imflamezi aiurea ai observa ca initiatorul topicului a folosit informatiile mele si ale colegului CBI doar ca inspiratie , pentru ca de fapt pana la urma si-a ales sigur dimensiunile pentru incinte , la fel cum sunt 100% sigur ca va face si cu forma si amplasarea portului bass reflex .

In cazul incintelor bass reflex testul final de auditie spune totul nu calculele super exacte ( fie ele pe hartie sau facute de cine stie ce aplicatii )  si mai ales ca nu asculta nimeni incintele cu aparatele de masura , si in consecinta intodeauna se face un tuning in ce priveste tonalitatea finala a incintei prin ajustarea dimensiunii portului ( diametru + lungime ) si dispunerea + cantitatea de material fonoabsorbant .

Sau poate exista calcule super exacte din care reiese si ce tonalitate va avea amsamblul difuzor + incinta , calcule despre care noi muritorii de rand nu stim .....

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator bogdanbacila

Salut colegi,

Din cauza timpului limitat, am avansat un pic mai greu cu proiectul..

Ce am reusit sa fac:

- Construit incinta, cu exceptia capacului superior (inca mai fac una alta in interior, si e mai ok asa pentru acces)

- Fixat difuzoarele

- Testat la o prima auditie, cu un "filtru" pe inalta, improvizat din 4 condensatoare 100uF.. am ajuns la 25 desi la un calcul banal aveam nevoie undeva la 13uF pentru 1500 Hz..

Acum vin spre voi cu cateva intrebari "ajutatoare" :)

- Cu fanta de bass-reflex voi experimenta..deci e cam devreme de discutat... in contextul acesta, credeti ca "merita" sa capitonez interiorul incintei cu material fonoabsorbant ? (ma gandeam la ceva burete de 5-10 mm grosime, lipit cu aracet/perlandez pe peretii interiori)

- Ce configuratie de filtre (2 cai) imi recomandati ? 2-way 1st order  sau  2-way 2nd order ? stiu ca diferenta intre configuratii este "viteza" cu care se "taie" banda de frecventa "nedorita"..

- Recomandati WinISD pentru configurarea filtrelor ?

Probelma mea este ca nu am niste valori pentru curbele de frecventa, la cele doua difuzoare... deci va trebui totul sa fac la "ochi"  sau mai degraba la ureche...

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,

Bogdan.

inca cateva poze

................

post-236780-0-56366300-1417257446_thumb.jpg

post-236780-0-14932500-1417257447_thumb.jpg

post-236780-0-58409100-1417257447_thumb.jpg

post-236780-0-35105500-1417257941_thumb.jpg

post-236780-0-80797600-1417257941_thumb.jpg

post-236780-0-30197800-1417257942_thumb.jpg

post-236780-0-73074200-1417258055_thumb.jpg

post-236780-0-47827300-1417258056_thumb.jpg

post-236780-0-91582100-1417258056_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări