Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator conexiune ultra pentoda @Karpov

Vizitator radualex

Postări Recomandate

Vizitator radualex

Va multumesc inca o data pt ajutor.

Acelasi tip de corector l-am avut si pana acuma (poate nu chiar corect calculat), tot cu pentode in conexiune trioda,  doar ca era cu potentiometre in interlavul +10dB/-10dB.

Cu ceva timp in urma am avut ocazia sa ascult ceva amplif solid state revox cu reglaj al tonului gen schema prezentata si am ramas placut surprins de felul in care suna, ma refer pe inregistrari mai prost "masterizate".

Avand in vedere ca tot trebiua sa refac cablajul , mi-as fi dorit ceva mai "avansat"  . Din ce mi-am dat seama (daca gresesc va rog sa ma corectati), pt ce as dori sa fac ar fi nevoie de un circuit cu  reactie negativa globala. Ideea a plecat de la corectiile din schema revox prezentata in combinatie cu :

post-237065-0-09929500-1412624412_thumb.png

sau

post-237065-0-57717100-1412624437_thumb.jpg

si ......am ajuns la varianta Karpov. Din cate mi-ati zis dvs, ca sa mai pun si corector ton ar fi nevoie 3 elemente active , sa zicem 1 pentoda si 1 dubla trioda, cu reactie negativa in G2 a pentodei.   Ceva de genu asta nu am gasit inca gata facut. Daca vreau ceva de genu , va trabui sa accept si prezenta triodei prin zona, si sa iau toate masurile de precautie spuse de dl Viobio sa nu am surprize dupa ce e gata montajul.

Eventual sa imi spuneti  daca variantele prezentate s-ar preta la corectia de tip revox.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• THOMAS

2

• hpavictor

2

• romicap

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator radualex

Intradevar Domnu ., Audio research-ul ii alta clasa, ar fi interesant de realizat o clona dupa schema respectiva.

Dupa ceva "sapaturi", in limita timpului disponibil , am gasit ceea ce cautam :

post-237065-0-90245800-1412873939_thumb.gif

Circuit simplu, reactie negativa cc in G2, gain pentoda, amplificare unitara trioda, iesire semnal pe anod . Singura nelamurire a mea ar fi referitor la modul cum se leaga condensatorii la iesirea din preamplificator, dat find faptul ca dispare reactia negativa in catodul primului tub, sau, ar mai fi varianta sa ii adaug inca o trioda pe post de "cathode follower". Orice sugestie sau critica e bine venita.

Ca si principiu , nimic nou sub soare

post-237065-0-00457400-1412874042_thumb.gif

Cei de la RCA au facut chestia asta acum multi zeci de ani , inclusiv un tub dedicat pt asa ceva. Montaj folosit pt atacul tuburilor finale in PP.

Asa , ca fapt divers, pt  tubul  GU50, pt a obtine 2 x 80 W cu doar 2 bucati, am gasit un etaj de comanda , pe acelasi principiu.Pt SE sunt o gramada de aplicatii de genu.

post-237065-0-53019400-1412874667_thumb.gif

Link spre comentariu

Nu dispera , mai sunt destule variante de corectoare de ton , de foarte buna calitate .

Iti promit ca la sfarsitul săptămânii vei intra in posesia unei asemenea scheme , care sa fie compatibila cu cerintele tale , dar nu are ca elemente active pentode

Probabil ca poate fi modificată foarte usor , daca vei simti nevoia .

Verifica mesageria privata !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări